Як швидко схуднути на чотири кілограми без виснажливих дієт: прості щоденні правила

 Для того щоб позбутися 3-4 кг зайвої ваги варто скористатися простими порадами для швидкого і ефективного схуднення. Буде потрібно всього лише дотримуватися кількох основних правил.


Якщо ви будете складати щоденник харчування, це не тільки змусить вас ретельно продумати, що конкретно ви будете їсти, а й перевіряти себе: звіряти те, що ви з'їли, з тим, що запланували.

Для початку варто змінити вид ранкової кави - замість звичного і улюбленого латте з ваніллю і шоколадним сиропом, капучіно зі збитими вершками — випивати чашку чорної кави (ідеально - без цукру або з медом). Допускається випити кави з молоком, але без цукру.

Друга порада — починайте день з яєць. Як виявляється, традиційні й популярні сніданки - вівсянка, мюслі, тости, бутерброди — погані союзники в боротьбі із зайвою вагою. Так, один тост за калорійністю прирівнюється до 3 шматочках хліба. Краще з'їсти на сніданок яєчню зі шматочком пісного м'яса і овочами. Можна зварити яйця круто. Така їжа надовго наситить вас і зарядить енергією на кілька годин.

Якщо ви не любите яйця можна зробити собі фруктовий салат, залити його йогуртом і додати 1 столову ложку горіхового масла — смачно, ситно і корисно.

А ось від деяких салатів, які помилково вважаються здоровою і низькокалорійною їжею, варто відмовитися. Так, олів'є, оселедець під шубою або грецький салат нічим не відрізняються від звичайного бутерброда за кількістю калорій. Найкорисніший салат — це той, який зроблений з сезонних свіжих овочів. Можна додати в нього горіхи, шматочок сиру, заправити соком лимона, додати за смаком спеції.

Ще одна важлива порада - не відмовляйтеся від прийому їжі. У разі, коли ви не їсте більше чотирьох годин, збільшується ризик пізніше переїсти. Особливо шкідливо відмовляти собі в обіді, а потім спустошувати холодильник ввечері. Харчуватися потрібно регулярно, але невеликими порціями. Якщо вам дошкуляє почуття голоду - випийте води. Пообідали, а відчуття голоду не пройшло — випийте води. Ваш організм саме про це і сигналізує, а не вимагає добавки. Запам'ятайте — необхідність в рідині зростає з віком. Більшості з нас необхідно 10 склянок води в день. Випиті соки, чай, кава та інші некалорійні напої також можна віднести до денної норми рідини.

Читайте також: Тижнева яєчна дієта: ситна і дієва - найдешевший спосіб схуднути

Важливо стежити за нічним сном - неповноцінний сон (менше 7:00) призводить до ожиріння. Про це говорять результати останніх досліджень. Останній прийом їжі повинен бути не менше ніж за півгодини до того, як ви ляжете в ліжко. Якщо захочеться наїстися на ніч - випийте води і вирушайте спати: сон відмінний засіб від голоду! ;)


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі