Як схуднути після свят: дієві та легкі поради



Шашлики на природі, гостина у батьків, вечеря у ресторані. Свята залишили після себе не тільки приємні спогади, а й кілька зайвих кілограмів? Не засмучуйтесь. Така ситуація доволі поширена, але існує чимало способів повернути собі струнку фігуру, не докладаючи при цьому особливих зусиль. Варто лише дотримуватись кількох простих рекомендацій.


Розвантажувальні дні


Найкращий спосіб швидко схуднути після свят — це організувати для себе один або кілька розвантажувальних днів. Добовий раціон в такий день повинен складатись лише з одного продукту. Найчастіше люди віддають перевагу:

  • яблукам;
  • гречці;
  • кефіру;
  • нежирному сирові.

Ці продукти мають невелику калорійність, тому навіть у великих кількостях не завдадуть шкоди фігурі. Крім того, одноманітний раціон не викликає апетиту і людина автоматично буде з'їдати набагато менше у порівнянні з іншими днями, коли вона їсть різноманітну їжу. Однак слід пам'ятати, що при розвантажувальних днях продукти не можна ні солити, ані цукрувати.

Водяна експрес-дієта для швидкого схуднення


Як відомо, проста вода чудово виводить із нашого організму різноманітні токсини. Завдяки цьому вона нормалізує обмінні процеси і сприяє втраті зайвої ваги. Саме тому водяна експрес-дієта показує чудові результати і підходить для тих, хто набрав кілька кілограмів після тривалих святкувань.


Водяна дієта розрахована всього на три дні, але раціон її досить обмежений. Ось як виглядає меню цієї дієти:


День 1-й: Протягом дня харчуйтесь фруктами, сухофруктами, зеленню, горіхами, овочами. Також пийте багато води та трав'яного чаю. Натомість уникайте будь-яких круп, м'яса, тваринних жирів.


День 2-й: Два раз в день потрібно випити напій, приготований із склянки теплої води, пів чайної ложки меду і кількох капель лимонного соку. Решту раціону складає вода.


День 3-й: Зранку випийте трав'яний чай. Протягом дня їжте в будь-яких кількостях салат із свіжої капусти і моркви. Цю страву можна замінити тертою морквою з невеликою кількістю меду. Не забувайте пити багато води.

Водяна дієта на дивовижу ефективна. Тим, хто пройде її до кінця, обіцяють втрату як мінімум 3 кілограм.

Суповий день

Ще один ефективний варіант скинути зайве після свят — це супова дієта. Крім того що вона сприяє схудненню, така дієта буде корисною для здоров'я. Після жирної та смаженої святкової їжі ваш організм подякує за тарілку легкого супу.


Ще однією перевагою такої дієти є її простота. По суті вона є одним із варіантів розвантажувальних днів. Суворих вимог щодо приготування супу для такої дієти немає. Серед заборонених продуктів картопля і м'ясо. Замість них покладіть у суп побільше низько калорійних овочів: капусти, селери, кабачків, моркви. Обов'язково додайте зелень: шпинат, петрушки, кріп. Солити суп не рекомендується, але можна додати в нього невелику кількість оливкової олії. Споживають такий суп 3-4 рази в день невеликими порціями.

Яку б цифру не показувала ваша вага після свят, не впадайте у відчай. Дієтологи довели, що в день у людини в середньому може відкластись приблизно 150 г жиру, все решта — це вода. Тому завдяки невеликій корекції раціону ви швидко схуднете та повернетесь у гарну форму!

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі