Швидке схуднення з допомогою скакалки


Якщо ви хочете привести в порядок свою фігуру, але не любите сидіти на жорстких дієтах,то вам ідеально підійде скіппінг. Таким новомодним терміном сьогодні називають знайомі всім з дитинства стрибки із скакалкою. Регулярні заняття допоможуть позбутись зайвого жиру та забезпечать вам ідеально стрункі та підтягнуті ніжки.


Скакалка — ідеальний тренажер

Стрибки зі скакалкою — це один із видів кардіонавантаження. Це означає, що така вправа перш за все тренує серцевий м'яз, робить його більш витривалим для інших фізичних тренувань. Завдяки високому рівню навантаження, вправи із скакалкою допомагають спалити немало калорій — приблизно 200 Ккал протягом 15 хв стрибків. А це набагато ефективніше, ніж, наприклад, біг.

Перевагою скакалки, як тренажера, є її дешевизна. Купити скакалку можна в будь-якому спортивному магазині, причому коштує вона зовсім недорого. Головне, вибрати скакалку у відповідності до свого зросту. Для цього її необхідно скласти вдвічі і опустити кінець до підлоги. Ручки скакалки при цьому повинні бути на рівні грудей.

Як правильно стрибати на скакалці?

Перш за все потрібно потурбуватись про правильне взуття. Ні в якому разі не можна стрибати босоніж. Фітнес-тренери радять для таких занять придбати якісні кросівки.

Перед безпосередніми стрибками потрібно розім'ятись: помахати руками, побігти на місці, кілька разів присісти. Новачкам краще за все починати з простих стрибків на двох ногах. В перший день занять рекомендується стрибати не більше кількох хвилин. З кожним днем цей проміжок часу слід збільшувати.

Під час стрибків лікті мають бути притиснуті до тіла. Ручки скакалки повертають тільки з допомогою зап'ясть. Приземлятись потрібно лише на пальці і ні в якому випадку не на цілу стопу. Також не забувайте стежити за спиною — вона повинна залишатись прямою протягом усього тренування.

Як схуднути з допомогою скакалки?

Для того щоб схуднути, потрібно стрибати на скакалці кожен день, або хоча б 4-5 разів в тиждень. Оскільки стрибки — це досить інтенсивне тренування, то для відчутної втрати ваги вам буде достатньо 20-30 хв занять, хоча навіть 10 хв стрибків принесуть позитивний результат.
Щоб збільшити ефективність від вправ зі скакалкою, використовуйте різні типи стрибків:
  • на двох ногах;
  • по черзі на одній нозі;
  • зі скрученою скакалкою;
  • вліво-вправо та вперед-назад;
  • біг на місці.

Протипоказання

Як і будь-які інші фізичні навантаження, скіппінг має свої протипоказання. Перш за все цю вправу не рекомендують людям з хворобами суглобів. Через цю причину стрибки заборонені також для тих, у кого зайва вага значно перевищує норму. У цьому випадку на колінні суглоби буде занадто велике навантаження, що може привести до травм або запального процесу у суглобі.

Кардіонавантаження, в тому числі й стрибки на скакалці, рекомендовані людям із здоровим серцем. Тому тим людям, у котрих виявили відхилення в роботі серцево-судинної системи, від такого навантаження краще утриматись.

Стрибати на скакалці не можна на повний шлунок. Краще за все робити це через годину після останнього прийому їжі.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі

  1. Анонім18:29

    я трохи повнувата, тому стрибати важко і коліна болять. як бути? що порадите?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт! Порадимо більше гуляти на свіжому повітрі. А коли вага знизиться і коліна не будуть боліти — можеш зайнятись стрибками. Успіхів у схудненні!

      Видалити

Дописати коментар