10 правил ефективного бігу для схуднення



Біг вважається одним із найефективніших методів боротьби із зайвою вагою. Його актуальність зростає у теплу пору року, коли є можливість проводити якомога більше часу на свіжому повітрі. Якщо ваша мета — схуднення за допомогою бігу, потрібно знати деякі секрети, які допоможуть пришвидшити цей процес.



10 правил ефективного бігу для схуднення

1. Бігайте ввечері, або у післяобідній час. Дослідження показали, що найактивніше жир спалюється між 16 та 18 годиною. Ранковий біг теж корисний для організму, але якщо ви хочете худнути - обирайте вечірній біг.

2. Вибирайте інтервальний біг. Доведено, що такий біг значно пришвидшує обмін речовин і стимулює розщеплення жирів. Інтервальний біг передбачає чергування швидкого бігу, повільного бігу та швидкої ходьби.

3. Не зупиняйтеся. Навіть якщо вам дуже важко, не робіть різких зупинок. Краще перейдіть на ходьбу.

4. Бігайте хоча б годину. Для того, щоб біг приносив користь та допомагав втратити зайву вагу, потрібно виділяти для нього не менше однієї годину.

5. Бігайте регулярно. Найкращий варіант — це щодня, або через день. В іншому випадку заняття бігом будуть малоефективні.

6. Постарайтесь бігати на свіжому повітрі, а не на біговій доріжці, яка знаходиться у приміщенні. На вулиці наша кров насичується киснем, а це прискорює обмін речовин і, як наслідок, сприяє втраті ваги.

7. Купіть гарний і стильний спортивний одяг та взуття. Комфортні та добротні кросівки не тільки будуть гарним стимулом, але й вбережуть від можливих травм.

8. Не бігайте на повний шлунок. Останній прийом їжі повинен бути за дві години до початку бігу. Максимум, що можна собі дозволити — це легкий перекус за 40 хв до початку тренування.

9. Слідкуйте за своїм пульсом. Під час бігу він повинен значно пришвидшитись, проте не виходити за межі норми. Для розрахунку можете скористатись простою формулою: 180 мінус ваш вік. Якщо ви займаєтесь спортом давно, то цифру 180 замініть на 200.

10. Для того, щоб добитись якнайкращих результатів, вибирайте маршрути зі зміною рельєфу, невеликими перешкодами. Це змусить ваш організм спалити ще більше калорій.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі

  1. Анонім14:52

    я бігаю як дурна, а результату нема. що порадите робити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. підніміть свою самооцінку, перестаньте себе картати. схуднення — це часто довгий і складний шлях, тому наберіться терпіння і працюйте над собою кожен день!

      Видалити
    2. менше їжте. Невже ви думаєте, що якщо будете кожен день бігати, але по вечорах їсти тортики, то схуднете? треба правильно харчуватись!

      Видалити
    3. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
  2. Анонім14:56

    люблю робити вправи! вони завжди допомагають залишатись у тонусі і покращують самопочуття!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар