Льодяна дієта: найкращий спосіб схуднути влітку


Гарячі літні дні — це якраз та пора, коли звичний раціон заміняють фрукти з холодильника, охолоджуючі напої та морозиво. Саме тому літом особливо актуальною стає льодяна дієта — одна із найпопулярніших сучасних методик харчування у США, яка допомагає швидко схуднути. Її особливістю є вживання великої кількості холодних продуктів та обмеження калорійності щоденного раціону. Льодяна дієта є досить ефективною, але підійде лише здоровим людям.


Основні принципи льодяної дієти

Автором і розробником льодяної дієти є американський дієтолог і гастроентеролог доктор Вайнер. Він є автором книги під назвою “The ice diet”. У ній Вайнер розписує основні правила і стверджує, що на цій дієті можна втратити до 5 кг за тиждень.

Головний принцип льодяної дієти полягає у тому, що на травлення холодної їжі організм витрачає значно більше калорій ніж на аналогічну кількість тих самих продуктів, але у теплому вигляді. В результаті постійного споживання страв, температура яких є досить низькою, наш обмін речовин прискорюється і калорії спалюються швидше. Як наслідок — жирові утворення тануть прямо на очах.

Дотримання льодяної дієти передбачає відмову від будь-якої гарячої чи теплої їжі. В тому числі від гарячої кави чи чаю. Окрім того, за день такої дієти ви повинні випивати близько трьох склянок льодяної води. Для цього звичайну негазовану воду потрібно попередньо охолодити в морозильній камері.

Меню льодяної дієти

Раціон цієї дієти можна підбирати самостійно, орієнтуючись на вищенаведені правила. Не слід віддавати перевагу занадто жирній їжі чи харчуватись тільки солодким. Також важливо не наїдатись на ніч. Автор дієти пропонує дотримуватись правила 14/10. Воно розшифровується наступним чином: 14 годин — це активний період доби, коли ми можемо споживати їжу, і 10 годин — це той час, коли організм може перебувати без харчування.

Меню одного дня на льодяній дієті виглядає приблизно так:
  • сніданок — склянка льодяної води;
  • другий сніданок — сік з льодом; сир з медом і нежирною сметаною;
  • обід — рис з відвареною рибою, салат з овочів, заправлений олією, шматок хліба, вода;
  • підвечірок — фруктовий лід;
  • вечеря — холодний омлет, овочевий салат, мінеральна вода.

Протипоказання

Льодяна дієта підходить виключно для здорових людей з хорошим імунітетом. Якщо у вас є схильність до частих простуд та захворювань горла, краще від неї відмовитись. Також цей метод схуднення не підходить людям, у яких діагностовано хвороби шлунково-кишкового тракту чи нирок. В будь-якому випадку краще проконсультуватись з лікарем щодо вибору дієти для схуднення влітку.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі