Як позбутись целюліту та покращити фігуру

На вулиці вже літо, а це означає, що прийшла пора для дефіле у купальнику та короткій спідничці. Однак для цього бажано мати стрункі ноги та ідеальну фігуру. Що ж робити, якщо на ваших ніжках та інших частинах тіла, присутній ненависний целюліт? Не засмучуйтесь! Таку ситуацію можливо виправити. Ми пропонуємо декілька експрес-способів, які допоможуть вам у домашніх умовах позбавитись від целюліту швидко та ефективно.


Масаж

Масаж — це один із найбільш дієвих методів боротьби з целюлітом. Звичайно, найкращий результат дасть відвідування спеціаліста, однак і самотужки можна досягти непоганих результатів.
При целюліті найбільш ефективним буде масаж з використанням щітки з натуральним ворсом, або спеціальної масажної рукавиці. Розтирають проблемні зони за годинниковою стрілкою. При цьому рухи повинні бути доволі сильними. Важливий момент — масажувати потрібно суху шкіру, і лише після процедури можна зволожити тіло олійкою чи кремом.

Обгортання

Обгортання користуються великою популярністю у тих, хто бажає скинути зайву вагу без особливих зусиль. Гарний результат вони дають і в боротьбі з целюлітом. Суть подібної процедури полягає у тому, щоб нанести на проблемні ділянки активну речовину, обмотати її поліетиленової плівкою і утеплити зовні. Після 30-40 хв шкіру можна очистити. Ось деякі види обгортань, які будуть корисними тим, хто страждає від целюліту:

  1. Шоколадне обгортання. Процедуру проводять тільки із справжнім чорним шоколадом. Кофеїн, який міститься у ньому, проникає у шкіру і сприяє знищенню жирових клітин.
  2. Кавово-глиняне обгортання. Для нього використовуємо натуральну молоту каву, змішану з білою глиною. Процедура пришвидшує спалення жирів і добре тонізує шкіру.
  3. Обгортання з використання перцевої настоянки. Рецепт такого обгортання простий: 1 яєчний білок, 3 ст. л. муки і 50 г настоянки червоного перцю (продається в аптеці). Всі інгредієнти змішуємо на наносимо на шкіру. Таке обгортання сприяє виведенню токсинів, пришвидшує обмінні процеси. Однак будьте уважні: перець може викликати алергічну реакцію, тому, якщо ви відчуваєте сильне печіння чи інший дискомфорт, змийте суміш зі шкіри.

Фізичні вправи

По-справжньому гарна і гармонійна фігура неможлива без фізичних вправ. Якщо ви хочете якнайшвидше зменшити прояви целюліту, не забувайте про щоденні фізичні вправи. Акцент слід робити на ту частину тіла, на якій у вас знаходиться найбільше жирових відкладень та, як наслідок, целюліту. Так, якщо ви хочете досягти гладенької шкіри на ногах, стегнах і сідницях, то приділіть увагу присіданням, стрибкам, випадам. У боротьбі із “апельсинової шкіркою” на животі допоможе планка, качання пресу. Щоб підтягнути руки, не забувайте про віджимання та вправи з гантелями.

Харчування

Поява целюліту — один із наслідків неправильного харчування. Саме тому ця патологія жирової тканини часто буває і в досить тендітних представниць прекрасної статі. Тому, якщо ви хочете, щоб “апельсинова шкірка” покинула ваші стегна та сідниці, старайтесь дотримуватись правильного харчування:

  • обмежте вживання цукру і солі до мінімуму;
  • наповніть раціон овочами;
  • пийте більше звичайної води;
  • відмовтесь від напівфабрикатів, чіпсів, газованої води та іншого “харчового сміття”;
  • постарайтесь вживати побільше білкової їжі: нежирний сиру кефір, пісне м'ясо, бобові.


Боротьба з целюлітом, як правило, довга та виснажлива. Однак, наведені вище поради допоможуть вам значно покращити стан шкіри і позбавитись ознак видимого целюліту.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі

  1. Анонім18:26

    нарешті нормальні поради знайшла. надіюсь позбудусь целюліту бодай трохи

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар