Багато їсти, щоб швидко схуднути: все про читінг


Всі ми знаємо, що таке розвантажувальні дні. Їх суть полягає в обмеженні добового раціону, що в результаті сприяє втраті ваги. Виявляється, що в дієтології є й таке поняття як «завантажувальні» дні, більш відоме під терміном «читінг». Під час таких днів рекомендовано калорійно і різноманітно харчуватись. Як це не парадоксально, але саме читінг, при виконанні певних умов, значно пришвидшує процес схуднення.

 

Що таке читінг?

Сам термін “читінг” походить від англійського слова cheating, що в перекладі означає “обман”. І дійсно, цей метод націлений на те, щоб певним чином обдурити організм.

Ті, хто часто сидять на дієтах, помічають, що в певний період втрата жирових відкладень припиняється. Спостерігається так зване “плато” - коли стрілка ваги намертво зависає на одній позначці. Подібне явище пояснюється тим, що організм вже звик до обмежень в їжі і почав працювати в економному режимі. Читінг передбачає повернення до більш звичного і більш калорійного раціону. Це призводить до того, що обмін речовин пришвидшується, організм перестає запасати і знову починає витрачати. Тому, коли людина повертається до дієтичного харчування, це дозволяє їй як ефективно худнути.

 Як правильно організувати читінг?

Насамперед потрібно наголосити, що читінг підходить лише тим людям, які дотримуються якоїсь дієти. Також не варто сприймати його, як можливість об’їстися донесхочу улюбленими смаколиками. Читінг передбачає високий калораж, але і до нього потрібно підходити з розумом.

Перше питання, яке турбує всіх, хто цікавиться читінгом, - це як часто його можна проводити? Відповідь на це питання залежить від того, як давно ви сидите на дієті. Якщо ви дотримуєтесь дієтичного харчування лише місяць і у вас вперше спостерігається застій ваги, чітинг можна влаштовувати не частіше, ніж раз в два тижні. У випадку, коли ви вже неодноразово сиділи на дієті і скинули чимало ваги, можете робити “завантажувальний” день раз в тиждень. Тривалість самого читінгу складає максимально 3 дні, найбільш поширений варіант — 1 день.

Скільки ж їжі можна вживати під час читінгу? Автор книги “Обмани себе, щоб схуднути” Джоель Маріон, яка вважається засновницею методики читінгу, зазначає, що калорійність одного “завантажувального” дня повинна перевищувати калорійність дня на дієті не більше, ніж на 20 %. Тобто, якщо ваша дієта передбачає добовий раціон калорійністю у 1800 кКал, то під час читінгу ви повинні споживати близько 2200 кКал.

Що їсти під час читінгу?

Їсти дозволено практично усе. Але якщо ви не хочете принести шкоду своєму організмові, то зведіть до мінімуму продукти, які містять трансжири чи прості вуглеводи. Найкращий варіант — це споживати звичну дієтичну їжу, але у більшій кількості. Хоча і потішити себе невеликим шматком торта чи маленькою пачкою чипсів теж можна. Не варто переїдати, адже це може спровокувати розлад травлення та забезпечити дискомфортні відчуття у животі. Важливою умовою читінгу є вживання великої кількості чистої води.

Плюси читінгу

Читінг, як метод прискорення процесу втрати ваги, має багато переваг:

  • пришвидшується обмін речовин;
  • зникає спокуса порушити дієту, адже ви знаєте, що зможете “відірватись” під час читінгу;
  • меню дієти у такі дні стає різноманітнішим;
  • поповнюються запаси необхідних організму вітамінів та мікроелементів.

Таким чином читінг — це чудова можливість поласувати улюбленими продуктами з користю для фігури.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі