Як схуднути в боках: ефективні вправи та дієта


Ви витягли із шафи улюблені джинси-бедровки і одягли їх з облягаючою кофтою, але вид у дзеркалі вас не тішить? Неестетичні валики ненависного жиру нависли на поясом і зіпсували всю картину? Проблема відкладення зайвої ваги в зоні талії дуже поширена. Проте з такою ситуацією можна і треба боротися. Допоможуть у цьому прості фізичні вправи та дієта.

 

Позбавляємось боків з допомогою дієти

Ситуацію із зайвим жиром на боках та животі неможливо виправити без правильного харчування. Дієта, яка допоможе схуднути та позбавитись зайвого на талії, передбачає виконання 5 простих правил:
  1. Обмежте до мінімуму вживання цукру та солодощів. Доведено, що саме надмір солодкого є головним винуватцем наявності “рятувального кола” довкола талії.
  2. Їжте маленькими порціями. Прийом їжі слід закінчувати до того, як ви відчули повне насичення. Це дозволить вашому животику постійно залишатися плоским.
  3. Відмовтесь від шкідливої магазинної їжі: фаст-фуду, сухариків, чипсів, солодкої газованої води.
  4. Перед кожним основним прийомом їжі випивайте склянку воду. Це не тільки притупить відчуття голоду, але й прискорить обмін речовин.
  5. Постарайтесь обмежити вживання жирної їжі.

Вправи для схуднення боків і живота

Для того щоб схуднути в боках та позбавитись живота зверніть увагу на кардіотренування. Біг, стрибки зі скакалкою, вправи на степпері — це те, що допоможе повернути вам струнку талію. Хороший ефект дасть регулярне використання обручу або хула-хупу. Крутити обруч потрібно щодня як мінімум по 15 хв.

Позбавитись зайвого жиру та отримати тонку талію без боків та звисаючого живота допоможе наведений нижче комплекс вправ. Виконувати їх необхідно кожен день, або хоча б раз в два дні.

1. Нахили. Цю вправу обов'язково рекомендують тим, у кого зайва вага зосереджується на боках. Для виконання вправи станьте рівно, руки поставте на боки, ноги — на ширині плечей. Робимо нахили в кожну сторону по 30-40 разів. Вказану кількість з часом потрібно збільшувати до 100 нахилів в кожен бік.

2. Скручування. Вихідна позиція — лежачи на спині, руки зігнуті в ліктях і заведені за голову, ноги зігнуті, ступні на підлозі. Роблячи вдих, піднімаємо тулуб до одного коліна і затримуємось в цій позі на кілька секунд. Потім те ж саме повторяємо з іншим коліном. Вправу повторюємо по 10 разів за 1 підхід. На одне заняття рекомендовано 5 підходів.

3. Канкан по діагоналі. Вправа виконується сидячи, руки тримаємо по боках для утримання рівноваги, ступні припідняті, коліна злегка зігнуті. Повертаємо тулуб в одну сторону, а коліна в іншу. Потім те ж само повторюємо, але в інший бік. Виконуємо вправу 40 разів.

4. Бігова доріжка. Виконувати цю вправу не так легко, але вона дуже дієва проти жиру на животі. Вихідна позиція — стати на коліна, прямими руками опертись об підлогу. Зігнути одну ногу в коліні і притягнути її до грудей, після цього вернутись у вихідне положення. Те ж саме проробити з іншою ногою. Новачкам можна починати із 10 повторів на кожну ногу. З часом їх слід збільшити до 30-40.

5. Махи ногами. Лягаємо на лівий бік. Праву ногу піднімаємо вгору та опускаємо. Зробивши хоча б в 30 повторів, лягаємо на правий бік і робимо те саме, але лівою ногою.

6. Вправа “вітряк”. Вихідна позиція — стоячи, ноги стоять на ширину плечей. Торс нагинаємо на 90 градусів і поперемінно торкаємось стоп кінчиками пальців.

Ось такі прості методи допоможуть досягнути бажаних параметрів вашої фігури.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі