Кабачкова дієта: дешева дієта для швидкого схуднення влітку

Влітку кабачок — це один із найпопулярніших овочів. Нейтральний смак дозволяє приготувати з нього велику кількість страв, а багатий вітамінами склад позитивно впливає на стан нашого здоров'я. Ще одна особливість кабачка — це його низький рівень калорійності. Саме тому кабачкова дієта ідеально підходить тим людям , які хочуть схуднути швидко. Пропонуємо вашій увазі приблизне меню кабачкової дієти та кілька рецептів смачних та вітамінних страв на основі цього овоча.




Переваги кабачкової дієти

Кабачкова дієта розрахована на широку аудиторію. Вона підходить людям різної статі, віку та вагової категорії. Така дієта досить різноманітна, адже з кабачка можна приготувати чимало смачних страв.

Ще однією перевагою кабачкової дієти є її доступність в фінансовому плані. Кабачок — один із найбільш дешевих сезонних овочів. Його продають в супермаркетах і на базарі, часто вирощують на дачах та в селі.

Кабачок багатий на магній, калій, залізо, кальцій,вітаміни А, С, Е, РР. Він нормалізує водно-сольовий обмін, сприяє очищенню крові. Завдяки цьому покращується робота серця та інших органів, відбувається процес омолодження організму.

Меню кабачкової дієти

Один день кабачкової дієти виглядає наступним чином:

Сніданок: кабачок тушкований з овочами, чашка несолодкого чаю.
Другий сніданок: салат з цукіні.
Обід: Риба запечена з овочами.
Підвечірок: яблуко, склянка апельсинового соку.
Вечеря: Кабачкова ікра, склянка кефіру.

В наступні дні можна замінити головні пункти іншими стравами з кабачків. Заборонено вживати цукор, солодощі (можна заміняти на сухофрукти і фрукти в невеликій кількості), жирне м'ясо, білий хліб, картоплю. Натомість раціон слід урізноманітнити нежирними молочними продуктами, дієтичними видами м'яса і риби, овочами. Із алкогольних напоїв можна дозволити собі час зрідка один бокал червоного вина.

Рецепти страв з кабачків

Кабачок тушкований з овочами

Страва готується із наступних продуктів:

  • кабачок — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • цвітна капуста — 300 г;
  • стручкова квасоля — 300 г;
  • зелень, спеції — до смаку.


Кабачки, моркву та цибулю чистять та нарізають кубиками. Капусту розбирають на суцвіття. В каструлю з товстими стінками лиють олію і засипають туди моркву і цибулю, через 10 хв додають кабачок. За цей час відварюють до напів готовності цвітну капусту і квасолю і додають їх у каструлю. Додають спеції і тушкують до готовності.

Салат з цукіні


  • цукіні — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • огірок — 1 шт;
  • несолодкий йогурт.


Овочі нарізають соломкою і додають трішки солі та йогурт. Всі інгредієнти старанно вимішують.

Кабачкова ікра


  • кабачок — 3 шт;
  • морква — 400 г;
  • цибуля — 3 шт;
  • помідор — 2 шт.

Моркву чистять і труть на тертці. Цибулю ріжуть кубиками. Овочі кладуть в каструлю і тушкують. За цей час чистять кабачки і нарізають дрібними кубиками, додають їх до решти овочів. Ікра тушкується приблизно годину. Протягом цього періоду вміст каструлі потрібно час від часу вимішувати. За 15 хв до готовності в ікру додають порізану м'якоть очищеного від шкірки помідора.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі