Простий спосіб схуднути від вчених


Легка активність дозволяє людям не тільки тримати себе в формі, а й поступово скидати зайві кілограми.

Фахівці з Університету Колорадо (США) з'ясували, що схуднути можна, скоротивши кількість часу, який зазвичай людина проводить в сидячому положенні.



До такого висновку вчені прийшли після експерименту за участю близько 100 добровольців. Їх розділили на три групи.

У першій виявилися ті, хто вже скинув зайві кілограми і працює над підтриманням результату, в другій - люди з вагою в межах норми, в третій - ті, що страждають від надмірної ваги. Всі вони протягом тижня носили апарат, який "приклеюється" до ноги і відстежує показники активності.

З'ясувалося, що люди, які схудли рухалися більш активно, щодня приділяючи фізичних навантажень близько 40 хвилин і роблячи не менше 12000 кроків. Для порівняння: добровольці з третьої групи витрачали в день на вправи близько десяти хвилин і робили не більше 7000 кроків.

Також найактивніші (і стрункі) учасники експерименту набагато рідше за інших знаходилися в сидячому положенні, намагалися робити дрібну роботу, нагинатися і присідати.

Як зазначив автор дослідження Даніель Остендорф, саме така легка активність дозволяє людям не тільки тримати себе в формі, а й поступово скидати зайву вагу.

за матеріалами livescience.com

Коментарі