Чому влітку важче схуднути ніж взимку?


схуднути літом та зимою

Багатьом здається, що влітку cхуднути легше, ніж взимку, але насправді це не зовсім так. Взимку ми зазвичай менше рухаємося і менше гуляємо, ніж влітку. Але якщо наш раціон і кількість фізичних навантажень буде однаковим цілий рік, взимку ми будемо легше худнути, ніж влітку.

Вся справа в тому, що низькі температури допомагають організму спалювати калорії: якщо людині холодно, організму доводиться витрачати енергію на те, щоб зігріти себе. Влітку ж необхідності зігрівати себе немає, тому організм за замовчуванням витрачає менше енергії, ніж взимку. І саме з цієї причини влітку рекомендується знижувати калорійність раціону (зазвичай організм  сам це робить, так як в спеку апетит погіршується): якщо Ви будете їсти влітку стільки ж, скільки взимку, і рухатися стільки ж, Ви можете не тільки не схуднути, але і набрати вагу.

Фрукти для схуднення все ж таки не дуже підходять, стверджує дієтолог.
Деяким людям здається, що можна легко схуднути, якщо річний раціон буде складатися в основному з фруктів. Фрукти, звичайно, багато в чому корисні, але для схуднення вони все ж таки не дуже підходять. Справа в тому, що фруктоза, що міститься у фруктах, в організмі конвертується в глюкозу — як і будь-який цукор — і призводить до підвищення рівня інсуліну. Якщо людина не страждає на діабет, фрукти повинні бути частиною її раціону, але зловживати ними і сподіватися схуднути за їх допомогою не варто.

Міф щодо схуднення: деяким людям здається, що якщо вони потіють, то це означає, що вони худнуть.

Є ще один поширений міф щодо схуднення: деяким людям здається, що якщо вони потіють, це означає, що вони худнуть. Насправді з потом з організму виходять вода і мінерали, але ніяк не жир. Якщо Ви гарненько пропотієте, Ви дійсно будете важити менше — але лише тому, що організм позбувся рідини і, можливо, зневоднений. Якщо Ви вип'єте води, вага повернеться до норми.

Щоб дійсно схуднути, потрібно, щоб організм отримував менше калорій, ніж він витрачає. Тоді для отримання відсутньої енергії йому необхідно буде почати спалювати жирові клітини, і Ви почнете худнути.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі

  1. Я не згідна з автором, адже влітку немає такої кількості овочів та фруктів. В моєму блозі https://dyeta.blogspot.com/ вони відіграють зараз найважливішу роль. Зимою худнути дуже дорого.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар