Лимон - найкращий помічник у схудненні



Відомо, що лимонна кислота ефективно спалює жири, тому цей фрукт часто стає незамінним у раціоні тих, що бажають схуднути. Однак з лимоном важливо "не переборщити", оскільки можна пошкодити шлунок. Відповідно "лимонні" дієти протипоказані тим, хто страждає на гастрит.

Найдієвіші поради, що допоможуть схуднути з допомогою лимона:
  • Склянка води з медом, лимоном та імбиром щоранку за годину до сніданку. Для кращого ефекту можна пити цей напій також за годину до (або після) кожного прийому їжі. Пропорції: чайна ложка меду та чверть лимона (лимонного соку) на 250 мл води; імбир - на свій смак.
  • Для кращого травлення рекомендовано з'їдати 1/3 лимона зразу після їжі. Це сприяє пришвидшенню метаболізму і на деякий час зменшує відчуття голоду. 
  • З'їдати один лимон з медом (тільки меду повинно бути не більше, ніж лимона) протягом дня рекомендовано тим, хто хворіє на хронічний холецистит і страждає захворюваннями печінки та жовчного міхура.
  • Після вживання продуктів, що містять тваринні жири, радять випивати 3-4 столові ложки лимонного соку для швидшого їх розщеплення.

Окрім лимона у свій раціон можна включити ще й лайм, проте варто пам'ятати, що дія лайму більш радикальна.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі