Теорія схуднення. Начала



Мрієте скинути пару зайвих кіло і болісно роздумуєте, як вибрати відповідну дієту? Не поспішайте. Американські вчені пропонує набагато більш оригінальний і простий спосіб, ніж контроль раціону харчування. Рецепт простий: хочете схуднути - постарайтеся приймати їжу в компанії з повними людьми.

Дослідники встановили, що вид товстунів, які їдять, викликає у людини відразу до їжі.

Всі, хто хоч раз намагався в екстреному порядку скинути вагу, чудово знають, як непросто витримати так звані швидкі дієти. Як правило, протягом всієї дієти для швидкого схуднення вас, найімовірніше, буде супроводжувати почуття голоду, можливі запаморочення, погане самопочуття, дратівливість. Нагадаємо, дієтологи схильні вважати нормальною втратою ваги 2-3 кг за місяць. Навіть під суворим наглядом у фахівця за місяць можна без наслідків скинути не більше 10% від загальної ваги.

Фахівці провели ряд експериментів, щоб визначити, як на людей впливає вид повного людини, яка приймає їжу. Так, один з наукових співробітників - тендітна дівчина, чия вага становив близько 51 кг - кілька разів на очах 200 студентів приймала їжу, вибираючи або велику, або маленьку порцію одних і тих самих страв.

Учням, які спостерігали за нею, теж була запропонована їжа, і їм також дозволялося вибрати розмір порції. При цьому дівчина, що брала участь в експерименті, іноді одягала на себе спеціальний костюм, в якому вона виглядала товстої.

Під час експерименту вчені відзначили, що студенти ніколи не з'їдали свою їжу до кінця, якщо бачили, як їжу вживав повний чоловік. Однак якщо разом з учнями обідала струнка дівчина, то вони завжди доїдали замовлені ними порції. Таким чином, можна теоретично припустити, що відповідна компанія цілком може сприяти стабілізації вашої ваги.

Коментарі