Вправи від целюліту



Вправи від целюліту - окрема тема, оскільки аж ніяк не всі фізичні навантаження здатні надати потрібний, а точніше сказати - вузьконаправлений вплив. Отже, давайте дізнаємося, як правильно підібрати комплекс вправ для схуднення.



Які навантаження показані при целюліті?

У боротьбі з "апельсиновою шкіркою" ефективну підтримку нададуть силові тренінги, кардіонагрузки (за помірною програмою), а також плавання і аквааеробіка. Пояснюється це тим, що дані види навантажень при комплексному використанні покращують циркуляцію крові, жирні кислоти вивільняються і потрапляють в кров, а високі витрати енергії змушують організм використовувати їх як палива.

Комплекс вправ від целюліту

Якщо на повноцінні заняття немає ні часу, ні сил, можна виконувати пропонований вашій увазі комплекс вправ. Він не має вузької спрямованості, проте свій внесок у справу боротьби з целюлітом все ж вносить. Вправи вимагають високої витрати енергії, завдяки чому розщеплюють жир, зміцнюють тканини зсередини, покращують кровопостачання проблемних ділянок тіла і виводять шлаки.

• Лежачи на спині, руки зчепите в замок на потилиці, а ноги зігніть в колінах. Підніміть корпус, напружуючи сідниці і м'язи живота (плечі і потилицю при цьому повинні залишатися розслабленими), зафіксуйте це положення на 10 секунд і знову опуститеся на підлогу. Повторіть вправу 15-20 разів.

• Лежачи на одному боці, зіпріться рукою об підлогу, а ноги зігніть в колінах. Знаходиться зверху ногу піднімайте повільно і зовсім невисоко (всього на 20 см). Зафіксуйте положення і не поспішаючи поверніться в ІП (повторіть вправу по 15-20 разів для обох ніг).

• Виконайте це ж вправу, але вже по 40 разів для кожної ноги, а кут підйому збільшіть (в кінцевій точці нога повинна знаходитися в 40-45 см від підлоги).

• Сидячи на підлозі (руки опущені вниз), поверніть тіло на ліве стегно. Ліва нога залишається прямою, а праву зігніть в коліні і перекладіть її через ліву, доторкнувшись коліном до підлоги. Таке ж рух зробіть іншою ногою. Повторіть 10-15 разів для лівої і правої ноги.

• Лежачи на спині, розведіть руки в сторони, а зімкнуті ноги зігніть в колінах. Нахиляйте ноги поперемінно вліво і вправо, намагаючись коліном розташованої знизу ноги торкнутися підлоги. Повторіть по 10-15 разів для лівої і правої ноги.

• Лежачи на спині, ноги зігніть в колінах, а руки зчепите в замок на потилиці. Одночасно піднімайте корпус і ноги, прагнучи торкнутися лівим ліктем правого коліна і навпаки. Повторіть по 10-15 разів з кожної сторони.

• У положенні напівлежачи, обіпріться про лікті і піднімайте зігнуті в колінах ноги, прагнучи торкнутися ними лоба. Повторіть 10-15 разів.

• Лежачи на лівому боці, зіпріться ліктем об підлогу, а ноги витягніть.

Піднімайте і опускайте ноги за допомогою косих м'язів (10-15 разів). Повторіть те ж саме, лежачи на правому боці.

Перемогти целюліт та швидко схуднути дозволить цілий комплекс заходів, ну а вправи від целюліту є лише одним з важливих етапів на шляху до красивого тіла.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі