Як схуднути восени: найсмачніші овочеві дієти. Гарбуз

Гарбуз - "король" осіннього врожаю. Хто не любить цього овоча - той просто ще не знайшов "своєї" гарбузової страви.

Калорійність: 26,1 ккал/100г
Дія на організм: налагоджує роботу ШКТ, позбавляє метеоризму (у печеному або тушкованому вигляді), допомагає при захворюваннях хворіб сечовивідних шляхів, покращує роботу жовчного міхура.

Страви з гарбуза

  • У сирому вигляді: салат з гарбуза моркви та яблука, приправлений олією або сметаною. За бажанням можна додати трішки цукру. Для любителів екзотики - гарбуз чудово поєднується з ананасом.
  • Шматочки сирого гарбуза з медом - смачний і корисний десерт.
  • Смузі з гарбуза відмінно підійде для сніданку. Для цього потрібно сирий гарбуз спершу потерти на дрібну терку, а потім збити блендером разом із шматочками стиглої груші і/або дині, додавши трохи води.
  • Варені каші з грабуза та низькокалорійних круп (коричневий рис, пшоно) також підходять як для сніданку, так і для вечері.
  • Овочеві супи та рагу із додаванням гарбуза можна їсти у різні пори дня.
  • Десерти з гарбуза, моркви та яблука у печеному вигляді краще підійдуть для тих, кого турбує гастрит чи здуття.
  • Молочний коктейль стане улюбленим смаколиком для дітей та дорослих. Для цього збийте варений гарбуз і тепле молоко у довільній пропорції, додавши трішки цукру чи меду. Такий напій сприяє заспокоєнню, тому його можна пити на ніч для кращого сну.
Меню з овочевих став можна складати довільно, готуючи щодня щось смачненьке. Врахуйте, що у вареному або тушкованому вигляді калорійність овочів збільшується приблизно на 20%. Одна порція повинна становити 200-250 гр. для жінок і 250-300 гр. для чоловіків.
Важливо не забувати про різноманітність страв, адже корисні вітаміни варто споживати в комплексі. Про інші овочеві дієти читайте далі на нашому сайті.

Фото: Bonnie Kittle 

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі