Схуднути під час карантину


Ми не збираємося жартувати про карантин під час коронавірусу, мовляв "потрібно одягнути маску вдома, аби менше їсти", бо впевнені - це не допоможе;) Однак провести час з користю і привести себе у хорошу фізичну форму - можна!

Табата - це метод дуже інтенсивного інтервального тренування, винайдений японським доктором Ізумі Табата (Izumi Tabata).
Його суть полягає в тому, щоб 20-30 секунд виконувати вправу якомога потужніше (не шкодувати себе)), а потім відпочивати 10 секунд. Відповідно за 4-8 хвилин можна пройти 8-16 раундів з однієї або кількох вправ.
Навіть одна табата в день - це достатньо, аби підтримувати себе в тонусі. Для кращих результатів можна виконувати до 8-ми табат на день.

Ви можете легко знайти і встановити різні мобільні додатки з інструкціями щодо виконання табати і таймером. Додатки навіть показують приблизну кількість спалених калорій. Зазвичай це приблизно 100ккал за одне тренування.

Ви можете виконувати тренування у будь-який зручний для вас час - наприклад, коли діти сплять або під час перерви роботи за комп'ютером. Одне тренування займає дійсно дуже мало часу (для початківців 4-х хвилин буде цілком достатньо) та не вимагає особливого простору чи обладнання.
Тільки пам'ятайте, ефект буде лише тоді, коли в ці короткі інтервали вкладати дійсно максимум зусиль!

Коментарі