Біодобавки для похудання

Для рятування від зайвої ваги й для лікування ожиріння активно застосовуються препарати утримуючі біологічно-активні добавки, що сприяють активації обмінних процесів, що знижують апетит, що знижують усмоктування харчових речовин, що роблять що попускає й сечогінну дію.

 

Бады являють собою концентрати биоактивных речовин, одержуваних з натуральних продуктів або синтезованих хімічними й биотехнологическими способами (визначення інституту РАМН).

 

Як уже було сказано в огляді Засобу для схуднення, Бады є більшою підмогою в зниженні ваги. Однак важливо розуміти, що Бады діють тільки як доповнення до основної програми - дієтотерапії й фізичних навантажень. Самі по собі, биодобавки жир на тілі не спалюють, що втім, і так зрозуміло із класифікації Бадов.

 По механізму дії всі биодобавки, застосовувані сьогодні для зниження ваги, можна розділити на наступні групи.

 Біологічно-активні добавки для зниження апетиту

 До них відносяться

 - Биодобавки, що створюють почуття насичення, т.зв. баластові речовини. Це харчові волокна, фруктоза, галактоманнан й ін., які набухаючи в шлунку, створюють ілюзію насичення. Вони входять до складу таких препаратів як Бекунис, Нержелайн, Нутрикон, Анкир-Б і МКЦ-229.

 - Бады, що знижують апетит. Вони притупляють почуття голоду й допомагають витримати необхідну дієту. Це популярна приправа з гарцинии камбоджійської й іншої речовини. Утримуються, насамперед, у таких препаратах як Цитримакс, Спрей-Ю (США), Вита-Трим (США), Стрункість Мерцаны (Росія). Ці препарати впливають на центральну нервову систему, харчовий центр головного мозку. Препарати цієї групи ефективніше знижують апетит, але в них більше протипоказань, адже вони втручаються в інтимні процеси обміну речовин і віддалені наслідки їхнього застосування ще не вивчені.

Не варто також забувати, що биодобавки, що знижують апетит , на механізм розвитку ожиріння ніяк не впливають.

 Биодобавки, що підсилюють витрату жиру

 - Ці речовини направленно впливають на обмін речовин. Вони втримуються в таких препаратах як Сжигатель жиру, Суперсжигатель жиру (США). За спостереженнями дієтологів прийом Суперсжигателя жиру в сполученні з низькокалорійною дієтою забезпечує на 2-3% більше активне схуднення, чим без нього.

 

Биодобавки сприятливому очищенню організму

 

- сечогінні й проносні. Останні прискорюють рухову активність кишечнику й активізують видільні процеси. Крім того, що ці речовини діють послабляюще, вони надають харчовій масі, що проходить через кишечник таке прискорення, що компоненти їжі просто не встигають осісти в організмі в повному обсязі. До таких добавок ставляться харчові волокна в дозі понад 30 м, сенна, жостір, фенхель, індійський лотос і волокна люфи й багато хто інші. ефект, Що Попускає, дають препарати Нутри-клинс фірми Гербалайф, трав'яний грецький чай Силует, австрійський препарат Аурита-ревень, китайська ластівка, Що Летить, і американська Каскара сакрада, чай Схудни (Польща). Харчові волокна в добавках, що попускають, можуть бути представлені насіннями подорожника, вівсяними отрубями, пектинами як, наприклад, у французькому препараті Нержилайн або німецькому Бекунисе.

 

Особливо корисні ці добавки при запорах, які часто супроводжують ожиріння. Однак довго приймати що попускають не можна. Це може привести до подразнення кишечнику. До того ж, всі вони підсилюють виведення з організму мінеральних речовин, тому, приймаючи їх, необхідно збагачувати свій раціон комплексами мікро- і макро- елементів.

 

- Биодобавки, що зв'язують жири їжі в шлунково-кишковому тракті в особливі комплекси, недоступні для переварювання травними ферментами. Зокрема, Блокатор жиру з абсорболом клініка лікувального харчування РАМН рекомендує використати як харчова добавка для профілактики й лікування при ожирінні, цукровому діабеті, дискенезии товстої кишки, желчевыводящих шляхів і порушенні жирового обміну при сердечнососудистых захворюваннях. Абсорбол, що входить у цей препарат, являє собою екстракт оболонки шельфових молюсків і зв'язує харчові жири в співвідношенні 1 м абсорбола на 12 м жиру.

Дослідженнями інституту РАМН підтверджена також ефективність вітчизняних препаратів Светлоформ, Хромвитал, Антиокс і Детокс. Вони містять вітаміни А, Е, З, У-каротин, а також хром, селенів, цинк - у різних співвідношеннях. Светлформ містить снижающую апетит гарцинию камбоджскую.

Серед вітчизняних биодобавок є й такі, дія яких спрямовано проти окремих ускладнень ожиріння. До них ставляться Формула моря, що виготовляють на основі бурої водорості. Вона містить досить багато йоду й ефективна при порушенні функції щитовидної залози.

 Ефективні для похудания Тайські таблетки зараз повсюдно заборонені через зміст у них психотропних засобів, що блокують почуття голоду й стимулюють фізичну й мозкову активність що худне. Вхідні в їхній склад компонента - фенфлюрамин і фентермин (похідні амфетамина) шкідливі тим, що вражають клапанний апарат серця, роблять негативна дія на нервову систему. Крім того, тайські таблетки містять трави, що володіють жовчогінним, сечогінним, що попускає дією. Швидко скинені на тайських таблетках кілограми (до 5 на місяць) повертаються протягом напівроку. Все це час прийде проводити терапію серця, судинної й нервової систем, ЖКТ.

Коментарі