Плоский животик

Змоделювати красивий і пружний живіт можна багатьма способами вдома або в салоні краси. Все залежить від нинішнього стану тіла: потрібно легка тренування м'язів або тривалий і серйозний догляд.
Качай прес 
Це класичний і, мабуть, самий древній спосіб підтримувати фігуру в ідеальному стані. Здавалося б, немає нічого простіше і доступніше, ніж 10-хвилинні вправи кожен день. Але не в кожної сучасної жінки вистачає терпіння займатися зарядкою. Вранці тобі звичайно хочеться спати і ти думаєш лише про те, як не спізнитися на роботу. А ввечері, природно, приходиш втомлена і після звичайних домашніх справ тобі вже не до качання преса.
Але якщо ти станеш щодня виділяти кілька хвилин для спорту, дуже добре. Качати прес можна як самостійно, так і за допомогою різних тренажерів та спеціальних лавок. Найпростіше вправу, відоме всім з уроків фізкультури, - це лягти на спину, зчепити руки за головою в замок і піднімати верхню частину тіла, залишаючи ноги нерухомими на підлозі. Починати можна з десяти разів, поступово збільшуючи до сімдесяти і більше.
Також для м'язів живота корисно робити «берізку», «велосипед» та «ножиці»: лежачи на спині, піднімати прямі ноги по черзі або одночасно. Така зарядка потрібна животику кожен день протягом півтора-двох місяців, тільки тоді м'язи зміцніють і стануть краще тримати черевну стінку. Завдання не з легких, зате без додаткових витрат.
Трохи менше тортів і булочок 
Можна скільки завгодно качати прес і ходити в тренажерні зали, але якщо ти любиш жирні та борошняні страви на сніданок, обід і вечерю, то животик плоским не стане. На думку дієтологів, жирові складки з'являються через неправильне і нерегулярного харчування, тому Додати в раціон більше овочів, фруктів, вітамінів, а кількість булочок і тортів скороти.
У твоєму меню повинне бути багато цитрусових, соків, мінеральної води - вони благотворно діють не тільки на стан живота, але і на організм в цілому, захищаючи його від обезводнення і наповнюючи вітамінами. Все більше лікарів сьогодні вважають, що не варто виснажувати себе дієтами і тим більше захоплюватися засобами для схуднення, досить скоротити кількість вуглеводів, харчуватися різноманітно, невеликими порціями кілька разів на день. Намагайся вечеряти не менш ніж за дві години до сну, тоді на животі не утворюються зайві відкладення.
Не забувай про шкіру 
Краса і пружність живота - це не лише міцні м'язи, а й здорова еластична шкіра. Приймай душ з очисними скрабами один-два рази на тиждень - тіло стане м'якше і ніжніше. Після миття обов'язково зволожує шкіру маслом для тіла або живильним кремом, розтираючи і злегка масажуючи живіт за годинниковою стрілкою.
Для посилення ефекту можеш користуватися спеціальними підтягуючою гелями для шкіри. В основному вони містять екстракти фруктів, вітаміни А і Е, колаген (для лікування розтяжок та зморшок).
Якщо домашні способи здаються тобі неефективними, займають багато часу, а складки потрібно терміново прибрати, спробуй салонні процедури.
Програма «Плоский живіт» 
Саме так позначається в прайсі салону краси процедура по догляду за животиком. Сенс її в тому, що в області жирових відкладень наноситься спеціальний крем і проводиться голковколювання. Він розгладжує шкіру, робить її еластичною і зменшує розтяжки.
Якщо думка про акупунктуру тебе не надихає, є й інші варіанти цієї програми. Проблемні області косметолог обробляє спеціальною маскою, що розщеплює жири і тонізуючим шкіру, а потім зволожує масажним кремом. При цьому поверхню тіла очищається від продуктів обміну речовин, покращується робота кишечника і посилюється кровообіг в області живота. Щоб ефект став явним, знадобиться від шести до десяти процедур і по два підтримують сеансу на місяць.
Більш радикальні процедури (особливо операційні) краще відкласти на пізню восени або зиму. І до того необхідно спробувати все щадять менш дорогі методи моделювання преса, тоді швидше за все допомога пластичного хірурга не знадобиться.
Краса тіла - це серйозний козир в житті, і плоский животик як не можна краще показує оточуючим, наскільки ти себе цінувати і любиш. Кілька хвилин занять спортом, відмова від зайвої порції солодкого і, як наслідок, струнка талія допоможуть тобі бути в центрі уваги.
А якщо додаси ще й посмішку, ти точно будеш город!

Коментарі