СЕКРЕТИ розвантаження та похудання: шлях до стрункості



Не так давно завершилася низка святкових застіль, і зайві кілограми, що з'явилися на талії та стегнах, затьмарюють весняний настрій. Невже доведеться знову сідати на сувору дієту? Ні, ні і ні! Є більш дієвий і приємний спосіб схуднення.

1. Оптимальна кількість розвантажувальних днів
Розвантажувальні дні мають стати улюбленою дієтичною звичкою для кожного, тому що створюють сприятливі умови кишечнику й всьому організму працювати в режимі, що щадить, нормалізують обмін речовин, заважаючи жирів відкладатися в небезпечних зонах, виводять шлаки. Навіть якщо не докладати інших зусиль для позбавлення від зайвих кілограмів, одні тільки розвантажувальні дні можуть впоратися з цією проблемою. Але знайте норму: на тиждень дієтологи рекомендують влаштовувати не більше 2-х розвантажувальних днів. Багатоденне розвантаження може нашкодити шлунку і віддалить вирішення проблеми. До розвантажувальним днів організм потрібно підготувати; добу до і після повинні бути для шлунка легкими - їжте овочеві супи, молочні каші, вівсянку на воді.
Меню на день
Кефірний: 3 л кефіру вжити за 4-5 прийомів. Фруктово-овочевий: 1,5 кг овочів і фруктів (у вигляді салатів, вінегретів), овочеві та фруктові соки (500 мл).

2. Відмова від їжі неприйнятна
Розвантажувальний день - досить приємний і нескладний спосіб схуднення. У цей день не потрібно повністю відмовлятися від їжі, потрібно просто обмежити калорійність раціону до 1000 ккал, харчуватися легкими продуктами. Для різноманітності плануйте дні за складом продуктів. Наприклад, один день будете їсти тільки фрукти, інший - овочі. Для денного раціону підбирайте свої улюблені продукти, з ними вам легше буде протриматися. Денну норму ділите на 5-6 прийомів: чим частіше ви будете їсти, тим швидше будуть проходити обмінні процеси, тим швидше знизиться вагу. Ранок почніть з 3-х чашок теплої кип'яченої води, в яку можна додати 3-4 скибочки лимона або апельсина. Взагалі, рідини під час розвантажувальних днів приділяється особлива увага. Пийте 2,5-3 л рідини на добу - воду, соки, зелений чай, трав'яні відвари, мінеральну воду без газу.
Меню на день
Калієвий: 500 г кураги розмоченою на 5 прийомів. Морквяний: 1,5 кг моркви на 5-6 прийомів.

3. Їмо правильно
Прислухайтеся до слів дієтологів про те, що перетравлювання їжі починається в роті: слина розм'якшує вуглеводи, тому добре роздрібнена вона краще засвоюється. Є потрібно повільно - багато хто забуває про це простому правилі здорового харчування. Тільки через 20 хвилин після початку процесу пережовування їжі мозок отримує сигнал про насичення: «Я ситий!» Тому людині потрібно значно менше їжі, ніж він звик поглинати щодня.
Меню на день
Яблучний: 1,5 кг очищених яблук вжити за 5-6 прийомів. Таким чином можна схуднути до 1 кг на добу. Картопляний: 1,2-1,5 кг печеної або відвареного картоплі вжити за 4-5 прийомів, можна з молоком або кислим. Такий постійний розвантажувальний день допоможе стабілізації ваги.

4. Боротьба з апетитом
Звичайно, при поганому раціоні розвантажувального дня апетит не раз нагадає про себе і потребують їжі. Не піддавайтеся на провокації, обмані свої бажання. Відчули голод - відразу випийте склянку води (повільно, невеликими ковтками). Інша паличка-виручалочка: між прийомами їжі з'їдайте один фрукт або овоч.
Меню на день
Гречаний: 700-800 г вареної гречки, чай без цукру або відвар шипшини, негазована вода. Сирний: 600 г знежиреного сиру, 2 чашки чаю з молоком без цукру, 60-100 г нежирної сметани.

5. Народні засоби
Є способи вплинути на свій апетит, які перевірені часом. Візьміть на замітку настої і відвари з компонентів, що знижують апетит: - лляне насіння - проносний засіб, що багате вітамінами, білком і клітковиною, приймати за 1,5 години до їжі; - корінь кульбаби - прискорює метаболізм жирів; - листя кропиви - гарне вітамінне засіб, що сприяє втраті ваги; - насіння фенхелю притупляють почуття голоду. Пийте чай з фенхелю та кропиви: 1 ч. ложку насіння фенхелю і 2 ч. ложки листя кропиви залити 3 чашками окропу, накрити кришкою і томити на повільному вогні протягом 15 хвилин. Настій потрібно процідити і вживати теплим 3-4 рази на день.

Меню на день
Овочевий суп на курячому бульйоні: опустіть в киплячу воду бульйонний кубик, додайте будь-які нарізані овочі (картопля, буряк, капусту, моркву, зелень). Рибний: 450 г нежирної риби і салат зі свіжих овочів, заправлений олією.

6. Дихання для похудання
Навчіться правильно дихати, особливо під час піших прогулянок, і це допоможе вам боротися із зайвою вагою постійно. Дихальну гімнастику слід виконувати 2 рази на день. Починайте з глибокого вдиху, піднімаючи живіт і діафрагму, основну дихальну м'яз. Потім затримайте дихання на кілька секунд і зробіть глибокий і повний видих.
Меню на день
Змішаний: 2 яйця круто, 2 стаканчика йогурту, фрукти, зелений чай. М'ясний: 250 г відвареного нежирного м'яса, 300 г квашеної капусти із зеленим горошком і ріпчастою цибулею, сік.

7. Відмова від спорту
Під час розвантажувальних днів не відвідуйте спортзал, відмініть заняття фітнесом, більше відпочивайте. У цей час посильним і корисним фізичною вправою буде піша прогулянка.
Меню на день
Курячий: половинка відвареної курки без шкіри, чай, сік. Огірковий: 2 кг огірків на 5-6 прийомів.

8. Хоббі
Найдіть собі заняття для вечірніх годин, яке можна поєднувати з переглядом телевізора. В'язання, вишивання, розгадування сканвордів та інше захоплять вашу увагу, і вам ніколи буде тягнутися до вазі з солодощами. Відволікає від думок про їжу масаж. Виконайте таку вправу: ляжте, закрийте очі. Легко і швидко погладжуйте очні яблука - за ними розташовані активні точки, рефлекторно регулюють діяльність травного тракту (шлунка та кишечнику). Це допоможе заглушити апетит.
Меню на день
Легкий: 2 дієтичні сосиски, 200 г салату зі свіжої капусти з соком лимона, апельсиновий сік. Салатний: змішати банан, яблуко, грушу, апельсин, 2 ківі і 2 ст. ложки йогурту; на додаток до салату - чай з цукром.

Час для розвантажувальних днів кожен визначає сам, виходячи зі своїх можливостей. Комусь вони легко даються у вихідні дні, тому що можна цілий день відпочивати, інші в цей час вважають за краще бути подалі від холодильника і розвантажуються в робочі будні. Головне - рішучий настрій присвятити один-два дні на тиждень корисною для власного організму розвантаженню. Схуднути за один день - це чи не успіх на шляху до стрункості? Приміром, співачка Алсу протягом розвантажувального дня з'їдає два шоколадні батончики по 40 г, п'є каву без цукру з знежиреним молоком. У сумі п'ять таких розвантажувальних днів на шоколаді (підряд кожного тижня) знижують вагу на 6 кг.

Коментарі

  1. Здравствуйте, я очень много прошел диет, честно говоря больших изменений не почувствовал. Спустя 2 месяца я искал как сбросить вес и УРА я увидеа этот пояс. За 10 дней я сбросил 6 кг. Я изменился и хочу посоветовать его Вам! Здесь ссылка на него https://goo.gl/2x1Gv1. Я очень счастлив и уверенн он Вам поможет.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар