Дієта системи мінус 60

Дієта системи мінус 60.
 Ще пару років тому найпопулярнішою дієтою серед тих, що худнуть була - Кремлівська дієта. Сьогодні однією з найпопулярніших вважається дієта Катерини Мірімановой, під назвою «Дієта системи мінус 60». Основні принципи цієї системи автор застосувала на собі і в результаті досягла відмінних результатов. Скинувши зайву вагу, Катерина Міріманова вирішила поділитися своїми успіхами з усіма бажаючими.

Популярність дієти системи мінус 60 пояснюється тим, що на відміну від інших дієт і систем харчування, тут не треба відмовлятися від улюблених і таких «шкідливих» продуктів, як солодощі, хлібобулочні вироби і навіть алкоголю. Катерина Міріманова пише: «Не треба мучити себе і свій організм, перш за все треба поміняти сам процес вживання їжі, навчитися правильно і раціонально їсти все, що душі завгодно, не завдаючи шкоди собі та своєму організму».

1. Раціон харчування дієти системи мінус 60 наступний: 

Сніданок - дієта системи мінус 60: Ніяких обмежень по вибору і кількості їжі немає.

Обід - дієта системи мінус 60 (не пізніше 14 годин): Може складатися з трьох страв - перше, друге і закуска.

Фіксовані продукти: риба, морепродукти, суші, рибні консерви у власному соку, парні котлети, м'ясо, яйця, пропарений рис, гречка, рисова локшина, соєвий сир тофу, житні сухарі, заморожені горошок і кукурудза, солоності в невеликих кількостях, зелена квасоля, яблука, цитрусові, сливи, ківі, 2 шматочки кавуна, 4-6 шт. чорносливу, ананас, авокадо, нежирна молочна продукція. Пити можна чай, кава, червоне сухе вино, свіжовичавлені соки, молочні та кисломолочні напої.

Вечеря - дієта системи мінус 60 (не пізніше 18.00-20.00)


Всі страви повинні бути вареними, тушкованими, запеченими припущенними або без додавання олії та жиру. Допускається використання соєвого соусу, пряних трав і зелені. На вечерю Катерина Міріманова пропонує 7 варіантів груп продуктів, які можна вживати лише з продуктами своєї групи, додавати з інших груп продукти заборонено.

Фрукти плюс овочі: яблука, цитрусові, сливи (не багато), ківі, кавун, чорнослив, ананас, овочі, окрім картоплі, горщика, грибів, гарбуза, баклажанів, авокадо, кукурудзи.

Фрукти плюс молочні продукти: яблука, цитрусові, сливи (не багато), ківі, кавун, чорнослив, ананас, молочні продукти жирністю не більше 5% (виняток становлять йогурти і сир - на них вводиться заборона!).

Овочі плюс молочні продукти: овочі, окрім картоплі, горщика, грибів, гарбуза, баклажанів, авокадо, кукурудзи, молочні продукти жирністю не більше 5% (виняток становлять йогурти і сир - на них вводиться заборона!).

Фрукти плюс крупи: яблука, цитрусові, сливи (не багато), ківі, кавун, чорнослив, ананас, рис, гречка.

М'ясо плюс риба: м'ясо будь-яке, курка, кролик, субпродукти без жиру, риба, морепродукти, яйця, холодець, холодець (ковбасу не можна!).

Овочі плюс крупи: овочі, окрім картоплі, горщика, грибів, гарбуза, баклажанів, авокадо, кукурудзи, рис, гречка.

Молочні продукти плюс сир плюс Кріспа: молочні продукти жирністю не більше 5%, крім йогуртів, сир не більше 50 г, Кріспа 3-4 шт.

Разом з прийомом їжі можна випивати чай, кава, молочні та кисломолочні напої, воду, червоне сухе вино. Якщо комусь цікаво, то калорійність продуктів тут.

2. Обов'язковий комплекс фізичних навантажень при дотриманні дієти системи мінус 60 

Фізичні навантаження повинні бути присутніми у вашому житті щодня. Це може бути і плавання в басейні, і відвідини фітнес клубу або просто щоденна ранкова гімнастика. Виконуючи вправи кожен день, ви швидко побачите результат, який підстьобне вас на ще крутіші зміни в житті.

3. На відміну від інших дієт, «дієта системи мінус 60» дозволяє вживати стільки рідини і солі, скільки потрібно організму, не вводячи ніяких заборон і обмежень.

4. Що стосується алкоголю, то, дотримуючись дієти системи мінус 60 можна випивати невелику кількість червоного сухого вина після 18.00.

Коментарі