Як схуднути до літа?

Літо не за горами, наближається сезон топіків і міні-спідниць, а значить ... настав час підкоригувати свою фігуру. Є кілька зайвих кілограмів і ви мрієте схуднути до літа? Наберемося терпіння, запасемося самодисципліною, додамо мотивацію і схуднемо до літа! 

Схуднути до літа: що робити?

Ідеальних дієт не існує. Гарантія стрімкої втрати ваги = таке ж стрімке її повернення. Подібна карусель завдає шкоди організму: нестача поживних речовин знижує імунітет, порушує обмін речовин, уповільнює метаболізм, погіршує самопочуття. Тільки поступове схуднення приносить стабільний ефект і покращує здоров'я. Надмірна вага, результат багаторічних помилок в харчуванні, і тільки копітка робота над власними кулінарними звичками можуть змінити якість вашого життя і допоможуть схуднути до літа без стресу...



Оптимальний темп схуднення складає від 0.5 до 1 кг на тиждень. Так що за наявне в нас час можна схуднути до літа на 3-4 кг. Така «черепашача швидкість» дозволяє дістатися до пункту призначення без шкоди для здоров'я. Худнучи, людина витрачає жирові відкладення, але клітини, які їх накопичують, залишаються. Втрачати свої стратегічні запаси організм не любить, тому по виходу з дієти зберігайте мінімальну порцію їжі, тим більше, що за час дієти шлунок звикає до меншого об'єму їжі, і це не викличе дискомфорту. Щоб схуднути до літа, подбайте про якість свого раціону, їжте повільно, ретельно пережовуючи кожен шматочок. Якщо здоров'я дозволяє, відмовтеся від їжі ввечері (за 4-5 годин до сну), іноді дозволяючи собі трохи низькокалорійних молочних продуктів або трохи фруктів.

Пішки до нової фігури 

Наступний крок на шляху досягнення нашої мети схуднути до літа - фізична активність, не сподівайтеся уникнути цього процесу, тільки в комплексі збалансованого харчування і спорту ваша фігура досягне витонченості. Не потрібно лякатися, для початку варто просто оживити свої рухові вміння. Можна пройтися пішки до роботи, прогулятися ввечері по парку, або хоча б сказати ліфта прощай і пересуватися по сходах. Змиріться з думкою, що ці сходи ведуть вас на п'єдестал стрункості, наближаючи здійснення мрії - схуднути до літа! :)

Дуже добре, якщо ви зможете визначити прийнятний для себе фізкультурний комплекс. Сучасна індустрія спорту пропонує безліч варіантів на різні рівні фізичної підготовки. Фітнес, плавання, йога, дихальна гімнастика - список можна продовжувати ще довго.

Схуднути до літа допоможе, перш за все, мотивація! Зважуйтеся щодня, щоб фіксувати навіть мінімальні здобутки і бути впевненою у правильності обраного напрямку. Робіть це в один і той же час, так як протягом дня маса тіла змінюється, краще вранці, коли шлунок ще порожній, цей результат буде найбільш точним. Адже ми хочемо схуднути до літа і нас повинні радувати навіть найменші перемоги над вагою! :)

Мотивація для схуднення: нове літо нова Я! 

Щоб запобігти проблемі запорів, перед кожним прийомом їжі бажано випити склянку води або зеленого чаю. Якщо умови вашого нового харчування не забороняють, вживайте більше фруктів і свіжих овочів. Але головне, вибираючи систему харчування, спирайтеся на її збалансованість і власне перевагу доступних під час дієти продуктів. Такий підхід допоможе безболісно перейти до нового раціону, а значить і результат обов'язково буде. Ну, і, звичайно ж, було б просто чудово проконсультуватися з дієтологом, який допоможе схуднути до літа, склавши для вас ідеальну систему харчування без шкоди для здоров'я!

Ми можемо схуднути до літа, але треба до цього процесу поставитися з обережністю і обов'язково проконсультуватися з лікарем!


Худніть на здоров'я!

Коментарі