Друге підборіддя або як схуднути на лиці?

Якщо з повнотою тіла ще можна змиритися (деяким дамам це навіть додає певну родзинку), то друге підборіддя і обвислі щоки точно нікого не прикрашають. Як схуднути на лиці? Наша стаття розповість вам про це.

Причини появи другого підборіддя

Поява другого підборіддя можуть спровокувати такі причини:

• Порушення роботи щитовидної залози - обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, щоб вчасно діагностувати цю проблему
• Слабкі м'язи обличчя і шиї
• Зайва вага
• Різке набір ваги або стрімке схуднення
• Сутулість і звичка опускати голову при ходьбі
• Читання, лежачи в ліжку

Як позбутися від проблеми?



Щоб уникнути появи другого підборіддя варто спати на невисокій і досить щільній подушці. Ну а виправити вже існуючий дефект допоможуть:

• Вправи для підвищення тонусу м'язів шиї та обличчя
• Дієтичне харчування
• Масаж
• Маски

Масаж для схуднення на лиці

Щоб позбутися від другого підборіддя кожен ранок виконують нескладний масаж. Рушник змочують у трав'яному відварі або в соляному розчині, беруть його за кінці і різко розводять їх в сторони, роблячи хлопки вологою тканиною по підборіддю. Щоб отримати найкращий результат, «соляні» і «трав'яні» дні чергують один з одним.

Трави (ромашку, деревій, шавлія або липовий цвіт) для даної процедури заварюють наступним чином: 1 ст.л. трави заливають 350 мл окропу і настоюють 20-30 хв.

Соляний розчин готують з 1 ст.л. солі і 1 л теплої води. Для сухої шкіри використовують більш низьку концентрацію розчину, причому його температура повинна бути в межах 20-25 С. І суху, і жирну шкіру після «соляного» масажу обов'язково змащують кремом.

Маска-підтяжка

Дану маску роблять раз на тиждень. Для жирної шкіри готують склад з яєчного білка, лимонного соку і дріжджів, а для сухої і нормальної - з висівок (як варіант - з вівсяних пластівців), сметани і вітаміну А (для приготування ефективної маски досить додати в неї 2-3 краплі цього « вітаміну краси »).

Вправи для схуднення лиця


Варіант № 1

«Зарядку» для лиця роблять перед дзеркалом, попередньо змастивши обличчя і шию кремом (або протерши лосьйоном, якщо шкіра жирна зайво). Кожне з вправ виконують 5-10 разів.

1. Для виконання першої вправи голову максимально закидають назад і намагаються перекрити нижньою губою верхню.
2. Тримаючи голову прямо і стуливши зуби, відтягують нижню губу вниз.
3. Опустивши куточки рота, напружують м'язи шиї з максимальною силою, після чого повністю їх розслаблюють.
4. Сидячи за столом, підборіддя підпирають кулаком і з сильним напругою намагаються подолати опір власної руки, тиснучи на неї підборіддям (рухи виконують і вниз і в сторони).
5. Голову опускають максимально вниз, намагаючись дістати ямочку між ключицями, а потилицю притримують зімкнутими в замок руками. З вихідного положення голову піднімають, долаючи опір рук.
6. Схилену до лівого плеча голову намагаються нахилити до правого плеча, долаючи опір руки, покладеної на праву скроню. Те ж саме роблять у зворотному напрямку.
7. Голову нахиляють вниз і підборіддям тягнуться до лівого і правого плеча.
8. Голову повертають праворуч, долонею тиснуть на ліву щоку і при цьому намагаються повернути голову вліво. Після цього змінюють напрямок і руки.

Варіант № 2

1. Затиснутим у зубах олівцем малюють в повітрі складні фігури або пишуть літери (найбільшого ефекту дозволяє домогтися літера «М»).
2. Стоячи перед дзеркалом, схрещують руки і кладуть їх на плечі. Натискаючи на плечі, тягнуть шию вгору (вдих), зусилля деякий час тримають і розслабляються (видих).
3. Стоячи з випрямленою спиною і розправленими плечима, опускають голову на груди. Після цього повільно тягнуться підборіддям до лівого плеча, потім потилицею до хребта і знову підборіддям, але вже до правого плеча і на закінчення опускають голову на груди.
4. Витягнувши губи трубочкою, вголос промовляють всі голосні букви в довільному порядку.

Вже через місяць ви зможете побачити помітне поліпшення - навіть за такий короткий період часу на лиці знайдуть чіткі лінії, а друге підборіддя стане менш помітним. Продовживши і далі роботу над собою, ви зможете позбутися від цієї прикрої проблеми повністю.

Коментарі