Ванни для схуднення

Одним з найприємніших методів боротьби із зайвими кілограмами по праву вважається курс спеціальних ванн. Головною перевагою даного способу схуднення є комплексний підхід до задачі - ванни для схуднення не тільки позбавляють від жирової тканини, але і помітно підтягують шкіру, рятуючи від такого неестетичного явища, як розтяжки. 
Існує ціла серія ванн для схуднення, приймати які варто послідовно і робити це можна в домашніх умовах. Ми докладно зупинимося на кожній з них. 



Особливі рекомендації ванн для схуднення

• Курс ванн розрахований на 12 днів (при дотриманні дієтичного режиму харчування, по його завершенню можна позбутися від 5-10 кг, уникнувши при цьому непривабливої в'ялості шкіри)
• Ваше меню під час прийняття курсу ванн не повинне включати жирну і борошняну їжу, а харчуватися краще маленькими дрібними порціями
• Ванни варто приймати сидячи по пояс у воді
• До ванни і після неї не можна нічого їсти (приблизно 60 хв.)
• При виникненні будь-яких неприємних симптомів (сюди можна віднести серцебиття, запаморочення, утруднення дихання тощо) курс треба перервати
• Перед початком курсу варто проконсультуватися зі своїм лікуючим лікарем на предмет можливих протипоказань
• Курс ванн можна повторити після перерви на 3-4 дні
• Послідовність, в якій наведено ванни, краще не порушувати

№1. Ванна для схуднення з гірчичним порошком 

Склянка гірчичного порошку розводять у теплій воді до однорідного стану і виливають у ванну. Тривалість процедури - 10 хв. По закінченню цього часу залишки гірчиці змивають під душем і відправляються в ліжко під теплу ковдру на півгодини.

№ 2. і № 11. Ванна Клеопатри  

Ванні передують пілінг і легкий масаж - на тіло наносять склад зі сметани і солі (по 150 г) і втирають м'якими масажними рухами. Через чверть години приймають душ і занурюються у ванну, приготовану з меду, молока та води (100 г меду попередньо розчиняють у літрі молока, після чого виливають у ванну з теплою водою). Тривалість процедури - 20-25 хв.

№3. Ванна з содою 

У воді розчиняють суміш з соди (200 г) і кухонної солі (300 г). Тривалість процедури - 10 хв. (Максимум). Після ванни закутується ковдрою і відпочивають близько 40 хв.

Особливі рекомендації - до і після даної процедури не варто їсти, принаймні, пару годин.

№4. Ванна по-голлівудськи 

100-150 мл шампуню чи гелю для душу змішують з яйцем і чайною ложкою ваніліну. Збиту в піну суміш виливають у ванну. Тривалість процедури - 30 хв.

№5. Ванна з квітами липи 

Готують відвар з липового цвіту, наполягають 40 хв. і виливають у ванну. Тривалість процедури - 20 хв.

№6. Ванна з висівками 

Висівки (1 кг), заварюють молоком (2 л), додають туди мед (1 ст.л.) і виливають у теплу ванну. Дана процедура помітно підтягує і омолоджує шкіру, а її тривалість зазвичай досягає півгодини.

№7. Скипидарна ванна 

Для схуднення використовують спеціальні скипидарні склади, докладні рекомендації щодо їх використання ви можете прочитати в нашій статті - «Скипидарні ванни по Залманову».

№8. Ванна з хвоєю 

Придбаний в аптеці хвойний екстракт (рідкий або твердий) розчиняють у воді (50-70 г на ванну). Тривалість процедури - 15-20 хв.

№9. Вітамінізована ванна 

Для цієї ванни в теплу воду виливають літр соку (апельсинового або будь-якого іншого, але обов'язково натурального, без додавання цукру). Тривалість процедури не обмежується (можна додавати гарячу воду). При виникненні неприємних відчуттів від даної ванни краще відмовитися (можлива алергічна реакція).

№10. Обгортання - «Іспанський плащ» 

Це обгортання входить в обов'язкову програму курсу ванн для схуднення. Для проведення даної процедури шиють довгу сорочку з бавовняної тканини (обов'язково з широкими рукавами). Обгортання роблять після проведення очищення кишечника. Для просочення тканини заварюють липовий цвіт (2 ст. Л.) У літрі окропу і настоюють 60 хв. Сорочку кладуть у відвар на 10-15 хв., віджимають, надягають на голе тіло, зверху закутуєтесь у халат і додатково - в теплу ковдру. Тривалість процедури - близько 2 годин.

№12. Обгортання - рецепт французьких куртизанок 

День проведення обгортання присвячують голодування і очищенню кишечника. Перед обгортанням п'ють через соломинку гарячу воду зі соком лимона або з чайною ложкою яблучного оцту (6 склянок, з проміжком в півгодини). На голе тіло надягають сорочку, змочену у воді з оцтом (пропорція - 1:1), поверх надягають халат і закутується ковдрою. Тривалість процедури - 1.5-2 години.

Особливі вказівки - їсти в цей день і пити воду не можна (можна лише періодично полоскати рот водою).

Курс ванн для схуднення дозволить вам втратити кілька особливо «впертих» кілограмів і нормалізувати обмін речовин в організмі. Ці досить приємні щоденні процедури поліпшать як ваше самопочуття, так і зовнішній вигляд. Також, такі процедури, украй корисні при целюліті.

Обов'язково побалуйте себе цілющими ваннами і переконайтеся в їх ефективності самі.

Худніть на здоров'я!

Коментарі