Як схуднути після свят: дві ефективні дієти


Ефективно боротися із зайвою вагою тобі допоможе правильна післясвяткова дієта.
Свята приносять в наше життя як радість і веселощі, так і, на жаль, зайві кілограми. А як же інакше, коли на столах стільки смакоти і спокус, і то хочеться спробувати, і ось цього трохи. Якщо ця ситуація тобі знайома і ти хочеш скинути пару зайвих кілограмів, спробуй ці післясвяткові дієти.



Перший варіант дієти
З ранку, за півгодини до сніданку з'їж апельсин, пару мандаринів або яблуко (фрукти найкраще засвоюються натщесерце). На сніданок - мюслі без солодких добавок з нежирним молоком, варене яйце, тост (краще взяти хліб з висівок). Вдень - зелений салат з оливковою олією.
Ближче до вечора - але не менш ніж за 2 години до відходу до сну - знову той же салат, 50 г курячого філе з овочами, приготованого на пару, і склянку мінералки.

Дотримуйся такого меню кілька днів і не забувай поєднувати дієту з помірними фізичними навантаженнями. 

Другий варіант післясвяткової дієти
Ця дієта допоможе тобі повернутися до своїх передсвятковим стандартам фігури всього за тиждень. Для цього потрібно буде їсти тричі на день, краще в один і той же час. Якщо ти захочеш зробити страви більш смачними і різноманітними, можеш їх посолити, поперчити, додати спеції, лимонний сік, оцет, соєвий соус. Одна умова - на час тобі доведеться забути про рослинну олію і вершкове масло. Крім вживання дієтичних продуктів, кожен день ти повинна будеш випивати як мінімум чотири склянки мінеральної негазованої води. А зелений чай без цукру можеш пити собі на втіху скільки захочеш.

Перший день дієти
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру. Половинка грейпфрута або сік з неї. 1 тост із зернового хліба зі столовою ложкою арахісового масла.

Обід: полбаночкі консервованого тунця. 1 тост із зернового хліба. 2 стебла селери. 3 штучки чорносливу або кураги.

Вечеря: 100 г курячої грудинки гриль з лимонним соком і базиліком. Тарілка зеленої квасолі. Тарілка тертої моркви. 1 яблуко.

Другий день дієти
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру. 5 сухих крекерів. 30 г сиру чеддер. 1 яблуко.

Обід: тарілка гречаної каші з молоком. Половинка банана.

Вечеря: плов: півтарілки неочищеного рису з дрібно нарізаною курячою грудкою без шкірки і двома столовими ложками тертої моркви. 1 яблуко. Півсклянки кефіру.

Третій день дієти
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру. Тарілка вівсянки з половинкою банана. 1 яблуко.

Обід: тарілка томатного супу з неочищеним рисом. 2 сухарика з зернового хліба. Великий нарізаний огірок з крапелькою винного оцту (без масла). 3 штучки кураги або чорносливу.

Вечеря: 100 г тушкованої риби. Тарілка шпинату. Півтарілки неочищеного рису. Склянка чаю з ромашки чи м'яти.

Четвертий день дієти
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру. 1 яйце. Половинка банана. 1 тост із зернового хліба.

Обід: тарілка нежирного сиру. 8 сухих крекерів. Чашка зеленого чаю (можна додати чайну ложку меду).

Вечеря: 100 г вареної яловичини. Тарілка брокколі або вареної капусти. Півтарілки тертої моркви. Половинка банана. Півсклянки молока або кефіру.

П'ятий день дієти
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру. 2 вівсяних печива. 1 печене яблуко (можна додати чайну ложку меду). 3 штучки кураги або чорносливу.

Обід: зелений салат і полбаночкі консервованого тунця з двома шматочками зернового хліба. Півтарілки тертого буряка з ізюмом і лимонним соком (без масла). Стакан свіжовичавленого апельсинового соку.

Вечеря: 100 г нежирної тушкованої риби. Півтарілки консервованого горошку. 1 картоплина, запечена або зварена в мундирі. Ромашковий чай з лимоном.

Шостий день дієти
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру. 100 г молочного йогурту з порцією не обсмажені мюслі.

Обід: тарілка овочевого супу. Баночка молочного йогурту (без добавок). Тарілка вареної брокколі. Шматок хліба з цільного зерна.

Вечеря: салат з капусти з петрушкою і лимонним соком. 100 г м'яса, тушкованого з брокколі та морквою (по півтарілки). Трав'яний чай.

Сьомий день  дієти
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру. Яйце. Апельсин.

Обід: салат з двох невеликих помідорів з базиліком і винним оцтом. 2 тосту із зернового хліба з нежирним сиром. 100 г молочного йогурту.

Вечеря: тарілка вареної кольорової капусти. Куряча грудка гриль з лимонним соком. Півтарілки неочищеного рису. Терте яблуко (можна додати половину чайної ложки меду і лимонного соку). Чай з м'яти.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі