Лляна олія для схуднення


Почніть свій день з ложки лляної олії натще і ви зможете уникнути безлічі хвороб та швидко схуднути. Напевно ви не раз бачили пляшечки з цим маслом в аптеках, але якщо ви ніколи раніше не замислювалися, що це за засіб, якщо ви ще не знаєте, що в чому користь лляної олії, як вона "працює" і що її можна використовувати для схуднення, тоді неодмінно прочитайте цю статтю до кінця!


Лляна олія: властивості і корисність

У складі цієї олії є речовини Омега-3, 6, 9 і ще маса інших ненасичених жирних кислот. У лляній олії їх набагато більше, ніж у риб'ячому жирі, який рекомендують якраз через ці Омега-3 і яким у дитинстві всіх напихають. Ще це олія є джерелом вітамінів А, В, Е, F і калію, який сприятливо діє на судини, покращує розумову діяльність і усуває набряки ніг.

Що дає застосування лляної олії

Коли ви почнете вживати лляну олію, то обмінні процеси в організмі активізуються, зменшиться рівень холестерину, а кровоносні судини стануть еластичними і міцними. Все це допоможе Вам схуднути без дієт.

Дослідження показують, що при систематичному застосування цієї олії можна очистити організм від різних паразитів. А  для жінок це засіб взагалі  має величезну цінність: справа в тому, що олія допомагає нормалізувати гормональний фон, який має властивість часто порушуватися, тим самим завдаючи шкоду здоров'ю та загальному стану.

Льняна олія для схуднення та очищення

Ще можна використовувати лляну олію для схуднення та очищення. Вчені-дієтологи відкрили таку цікаву властивість лляної олії: потрапляючи в організм, воно не відкладається, додаючи ваги, а навпаки розщеплює жир на гліцерин і звичайну воду. Ці два продукти розпаду організм не засвоює, а виводить природним шляхом. Тобто виходить, що лляна олія є ефективним каталізатором.

Якщо перед сном ви приймете столову ложечку олії, то вона не дозволить з'їденій напередодні їжі відкластися жировим прошарком на тілі. Виходить, що лляна олія ще й дозволяє очиститися організму від шлаків і токсинів, які осіли на стінках товстого кишечника. У результаті очищення у людини нормалізується тиск, клітини омолоджуються, судини зміцнюються, а настрій стає піднесеним.

Також лляна олія допомагає відмінно справлятися  з надмірним апетитом, який частенько прокидається в найбільш невідповідний час - перед сном. Приймаючи цю олію, ви не будете відчувати бажання наїстися на ніч.

Як приймати лляне масло для схуднення

Для того, щоб запустити в організмі очисний механізм, слід щоранку, як тільки ви прокинулися, прийняти ложечку олії і запити її склянкою води. І тільки після цього займіться звичайними ранковими процедурами. Снідайте не раніше, ніж через 20-30 хвилин після прийому олії.

Для тих, хто робить ставку саме на схуднення, можна порекомендувати  разом з ложкою лляної олії приймати чайну ложку розторопші.  

Спочатку, поки ви не звикнете, приймайте олію по чайній ложці, поступово перейдіть до десертної ложки, а потім вже і до столової. У перший час вода, якою ви будете запивати олію, нехай буде кімнатної температури, поступово доведіть її до помірно гарячої. З гарячою водою очищення йде більш активно, і якщо ви раніше ніколи не чистили свій організм, то цей процес може бути досить неприємним.

Перед сном теж можна випити десертну або столову ложку олії. Робити це потрібно не раніше, ніж через 20 хвилин після вечері.

У невеликій кількості можна  додавати лляну олію в їжу. Її специфічний смак добре поєднується  з овочевими салатами, кашами або  сиром. Заодно і моторику кишечника  поліпшите! Але це масло не придатне для термічної обробки, на ньому не можна смажити, не варто додавати його в гарячі страви. Це пояснюється тим, що його добувають методом холодного віджиму, от і вся специфіка.

Як працює лляна  олія

Користь лляної олії буде помітна  не з перших днів. Це не чарівна пігулка, якої достатньо прийняти один раз. Чудо станеться, якщо ви будете приймати масло протягом хоча б двох місяців. Тоді й фігурка підтягнеться, і волосся стане більш пишними і гладкими, і настрій покращиться. Очищення кишечника стане м'яким, проблеми зі стільцем (якщо вони були) відпадуть самі собою, вага нормалізується.

Але щоб ефект схуднення  від лляної олії був більш дієвим, зверніть увагу на свій раціон харчування, виключіть з нього жирну їжу, солодке, булочки, й інші ненайкорисніші продукти.
Зробіть акцент на правильні продукти: овочі, фрукти, сир, яйця, рибу, горіхи. Організму при такому харчуванні буде набагато легше справлятися з усіма обмінними процесами, а лляне масло їх активізує по максимуму. Варто розуміти, що при невеликій зайвій вазі особливого ефекту схуднення не буде, але зате організм прекрасно очиститься.

Лляна олія для схуднення буде кращою від дієти, якщо ви підключите гімнастику. Легкі нахили, присідання, повороти тулуба - все це виконується дуже легко і не вимагає додаткового інвентарю. Приділяючи свого тіла 10-15 хвилин на день з ранку, ви отримаєте непоганий результат у вигляді стрункої фігури.

Лляна олія: протипоказання

Застосування лляної олії заборонено тим людям, у яких є такі проблеми як жовчнокам’яна хвороба або проблеми з жовчовивідними шляхами, панкреатит, гепатит або проблеми з підшлунковою залозою. Прийом лляної олії може спровокувати погіршення самопочуття при цих захворюваннях.

Якщо у людини гіпертонія, то застосування лляної олії допустимо, але лише під наглядом лікаря.

У разі холециститу олію можна  додавати виключно в їжу.

При загостреному хронічному панкреатиті, ентероколіті прийом масла категорично заборонений. 

Також не можна приймати олію при:
- поганому згортанні крові
- кровотечах, викликаних поліпами
- атеросклерозі
- кісті, а також інших пухлинах матки, і її придатків.

Ваше здоров'я - це особиста турбота, пам'ятайте, що натуральні препарати  і масла дуже корисні і допомагають схуднути без дієт!

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі

  1. Анонім00:13

    лляна олія дійсно допомагає. моя бабуся олію заживає постійно аби полегшити травлення. думаю, автор статті має рацію. спасибі що дбаєте не тільки про схуднення за допомогою дієт, але і без них - у здоровий, природний спосіб!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім17:08

    я п’ю лляну олію регулярно - це мені допомагає не лише схуднути, але й уникнути проблем із шлунком і кишками

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім23:57

    Підкажіть, будь ласка, чи можна вживати лляну олію, якщо мені робили операцію по видаленню жовчного міхура 2 роки тому?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар