- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
by
Michael Voznesenski
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
Дієта при цукровому діабеті
Зазвичай, коли вам ставлять діагноз цукровий діабет, ви починаєте думати, що тепер помрете від голоду, тому що при цій хворобі є-то нічого не можна! Звичайно, це перебільшення. І замість того, що б жаліти себе треба підійти творчо до приготування нового меню. Зате тепер у вас є можливість харчуватися правильно з допомогою спеціальної корисної дієти.
Цукровий діабет
Людей, які страждають на цукровий діабет, на жаль, дуже багато. Ця хвороба невиліковна. Цукровий діабет характеризується браком інсуліну в організмі, і як наслідок, порушенням обміну вуглеводів та інших речовин. Інсулін це гормон, який необхідний для засвоєння вуглеводів. Якщо його дуже мало, то цукор в крові підвищується. Тому хворим призначають спеціальні таблетки, які знижують рівень цукру та спеціальну дієту.
Хлібна одиниця ХО
Хлібна одиниця ХО становить 12 грам вуглеводів, які надходять разом з їжею в організм. За кількістю вуглеводів розраховують порцію інсуліну. Хлібні одиниці можна вимірювати різної посудом. За один прийом їжі людина повинна споживати не більше 7 хлібних одиниць. Щоб хворий не помилився і не переборщив з обсягами їжі, була складена таблиця вмісту вуглеводів в найпоширеніших продуктах харчування.
Борошняні продукти. Каші. Бобові.
Хліб (1 шматочок) 1ХО
Мука (1 ст. Ложка) 1ХО
Макарони (3 ст. Ложки) 2ХО
Варена крупа (2 ст. Ложки) 1ХО
Бобові (7 ст. Ложок) 1ХО
Молочні продукти. Солодке.
Молоко (1 склянка) 1ХО
Цукровий пісок (1 ст. Ложка) 1ХО
Цукор-рафінад (2,5 шматочка) 1ХО
Овочі
Картопля (1 шт.) 1ХО
Морква (3шт.) 1ХО
Буряк (1шт.) 1ХО
Ягоди. Фрукти.
Виноград (3 ягідки) 1ХО
Грейпфрут (0,5 шт) 1ХО
Банан (0,5 шт.) 1ХО
Кукурудза (0, 5 шт) 1ХО
Яблука
Груша (1шт.) 1ХО
Персик (1шт.) 1ХО
Апельсин (1шт.) 1ХО
Хурма (1шт.) 1ХО
Кавун (1шт.) 1ХО
Диня (1шт.) 1ХО
Мандарини (3 шт.) 1ХО
Абрикоси (3 шт.) 1ХО
Сливи (3 шт.) 1ХО
Черешня (жменю) 1ХО
Вишня (жменю) 1ХО
Полуниця (жменю) 1ХО
Малина (жменю) 1ХО
Смородина (жменю) 1ХО
Соки. Напої.
Виноградний сік (1 / 3 ст.) 1ХО
Яблучний сік (1 / 3 ст.) 1ХО
Квас (1ст.) 1ХО
Пиво (1 ст.) 1ХО
*** М'ясо та рибу можна їсти в необмежених кількостях .***
Поради тибетських цілителів
На думку тибетських знахарів, існує три типи людей - жовч, слиз і вітер. Люди-вітри енергійні, активні, схильні до артистизму. Голодними вони майже не бувають, тому що почуття голоду для них болісно. Зовні «вітри» це дуже худі люди із сухою шкірою.
Слиз-тип людини спокійного, доброго, пухкенькою, який енергійному способу життя віддасть перевагу ліниве просідання за робочим столом. «Білошкірий добряк» дуже любить поїсти, особливо почуття ненажерливості загострюється до вечора.
Людина-жовч володіє підвищеною емоційністю. Він часто буває, дратівливий і в поганому настрої. Це людина щільної статури, з шкірою жовтяничного кольору. Жага для нього смерті подібна.
Вітер
Щоб утекти від цукрового діабету цим людям не варто сильно напружуватися. Тому що більшість з них не хворіє цією хворобою. Але якщо все-таки трапилася така неприємність, то варто в їжі налягати на їжу з гострими, солоними і кислими приправами. При цьому їжа повинна бути трохи теплою. Їжу можна приправляти сіллю, перцем, оцтом або медом.
Слиз
Їжа обов'язково для такого типу повинна бути в міру солоної і гострішою, ніж для інших типів. Різними спеціями корисно приправляти м'ясо, рибу, горіхи і каші. Молочні продукти теж корисні, все крім молока. Жирне страждає на цукровий діабет вживати заборонено, так само як солодке і борошняний. Їжу необхідно готувати лише на пару.
Жовч
Такому типу допоможуть продукти в'яжучого дії. Наприклад, айва або хурма. Корисні ягоди: брусниця, горобина, журавлина. Не виключаються з раціону м'ясо, риба, всілякі каші. Кращі приправи для страв це хрін і гірчиця.
Який би дієти не дотримувався хворий на цукровий діабет необхідно пам'ятати, що їсти можна все, але в малих кількостях. І вам буде смачно й організму корисно!
Зазвичай, коли вам ставлять діагноз цукровий діабет, ви починаєте думати, що тепер помрете від голоду, тому що при цій хворобі є-то нічого не можна! Звичайно, це перебільшення. І замість того, що б жаліти себе треба підійти творчо до приготування нового меню. Зате тепер у вас є можливість харчуватися правильно з допомогою спеціальної корисної дієти.
Цукровий діабет
Людей, які страждають на цукровий діабет, на жаль, дуже багато. Ця хвороба невиліковна. Цукровий діабет характеризується браком інсуліну в організмі, і як наслідок, порушенням обміну вуглеводів та інших речовин. Інсулін це гормон, який необхідний для засвоєння вуглеводів. Якщо його дуже мало, то цукор в крові підвищується. Тому хворим призначають спеціальні таблетки, які знижують рівень цукру та спеціальну дієту.
Хлібна одиниця ХО
Хлібна одиниця ХО становить 12 грам вуглеводів, які надходять разом з їжею в організм. За кількістю вуглеводів розраховують порцію інсуліну. Хлібні одиниці можна вимірювати різної посудом. За один прийом їжі людина повинна споживати не більше 7 хлібних одиниць. Щоб хворий не помилився і не переборщив з обсягами їжі, була складена таблиця вмісту вуглеводів в найпоширеніших продуктах харчування.
Борошняні продукти. Каші. Бобові.
Хліб (1 шматочок) 1ХО
Мука (1 ст. Ложка) 1ХО
Макарони (3 ст. Ложки) 2ХО
Варена крупа (2 ст. Ложки) 1ХО
Бобові (7 ст. Ложок) 1ХО
Молочні продукти. Солодке.
Молоко (1 склянка) 1ХО
Цукровий пісок (1 ст. Ложка) 1ХО
Цукор-рафінад (2,5 шматочка) 1ХО
Овочі
Картопля (1 шт.) 1ХО
Морква (3шт.) 1ХО
Буряк (1шт.) 1ХО
Ягоди. Фрукти.
Виноград (3 ягідки) 1ХО
Грейпфрут (0,5 шт) 1ХО
Банан (0,5 шт.) 1ХО
Кукурудза (0, 5 шт) 1ХО
Яблука
Груша (1шт.) 1ХО
Персик (1шт.) 1ХО
Апельсин (1шт.) 1ХО
Хурма (1шт.) 1ХО
Кавун (1шт.) 1ХО
Диня (1шт.) 1ХО
Мандарини (3 шт.) 1ХО
Абрикоси (3 шт.) 1ХО
Сливи (3 шт.) 1ХО
Черешня (жменю) 1ХО
Вишня (жменю) 1ХО
Полуниця (жменю) 1ХО
Малина (жменю) 1ХО
Смородина (жменю) 1ХО
Соки. Напої.
Виноградний сік (1 / 3 ст.) 1ХО
Яблучний сік (1 / 3 ст.) 1ХО
Квас (1ст.) 1ХО
Пиво (1 ст.) 1ХО
*** М'ясо та рибу можна їсти в необмежених кількостях .***
Поради тибетських цілителів
На думку тибетських знахарів, існує три типи людей - жовч, слиз і вітер. Люди-вітри енергійні, активні, схильні до артистизму. Голодними вони майже не бувають, тому що почуття голоду для них болісно. Зовні «вітри» це дуже худі люди із сухою шкірою.
Слиз-тип людини спокійного, доброго, пухкенькою, який енергійному способу життя віддасть перевагу ліниве просідання за робочим столом. «Білошкірий добряк» дуже любить поїсти, особливо почуття ненажерливості загострюється до вечора.
Людина-жовч володіє підвищеною емоційністю. Він часто буває, дратівливий і в поганому настрої. Це людина щільної статури, з шкірою жовтяничного кольору. Жага для нього смерті подібна.
Вітер
Щоб утекти від цукрового діабету цим людям не варто сильно напружуватися. Тому що більшість з них не хворіє цією хворобою. Але якщо все-таки трапилася така неприємність, то варто в їжі налягати на їжу з гострими, солоними і кислими приправами. При цьому їжа повинна бути трохи теплою. Їжу можна приправляти сіллю, перцем, оцтом або медом.
Слиз
Їжа обов'язково для такого типу повинна бути в міру солоної і гострішою, ніж для інших типів. Різними спеціями корисно приправляти м'ясо, рибу, горіхи і каші. Молочні продукти теж корисні, все крім молока. Жирне страждає на цукровий діабет вживати заборонено, так само як солодке і борошняний. Їжу необхідно готувати лише на пару.
Жовч
Такому типу допоможуть продукти в'яжучого дії. Наприклад, айва або хурма. Корисні ягоди: брусниця, горобина, журавлина. Не виключаються з раціону м'ясо, риба, всілякі каші. Кращі приправи для страв це хрін і гірчиця.
Який би дієти не дотримувався хворий на цукровий діабет необхідно пам'ятати, що їсти можна все, але в малих кількостях. І вам буде смачно й організму корисно!
Коментарі
Дописати коментар