Сода для схуднення. Ідеальний варіант для лінивих.


Мрієте схуднути, але не хочете ні обмежувати раціон, ані пітніти у спортзалі? Що ж, не все так безнадійно, як може видатись на перший погляд. Особливо, якщо вам відомі деякі секрети, як от, наприклад, використання соди для схуднення. Виявляється, цей знайомий усім засіб може використовуватись у боротьбі із зайвими кілограмами. Причому мова йде як про безпосереднє вживання, так і про використання у якості зовнішнього засобу.

Чи можна вживати соду для схуднення? Усі "за" та "проти"

Чимало людей вживає соду внутрішньо та стверджує, що вона здатна очистити організм від шлаків та зайвих кілограмів. Секрет такої дії полягає в тому, що вона працює як адсорбент і виводить усе зайде. Прихильники цієї теорії рекомендують вживати щоденно натще стакан теплої води з додаванням 1 ч. л. соди. Проте, лікарі не в захваті від подібної практики. На їхню думку, якщо ви і схуднете при вживанні соди, то тільки через проблеми із здоровʼям, які вона викликає. Справа в тому, що сода знижує кислотність шлунку. Це в свою чергу перешкоджає засвоєнню вітамінів та корисних речовин та може призвести до авітамінозу та інших дефіцитів. Крім того, ви ризикуєте захворіти гастритом, отримати діарею чи акне. Також вживання у їжу соди нерідко провокує підвищення артеріального тиску.
Як бачите, вживання соди - не така вже корисна процедура. Проте навіть якщо ви хочете спробувати такий варіант схуднення, то радимо поступово вводити даний продукт у свій раціон. Починати варто із соди на кінчику ножа, а потім уже збільшувати цю кількість. При виникненні будь-яких побічних ефектів експеримент краще припинити, адже ніяке схуднення не вартує проблем із здоровʼям.

Ванна із соди - чи можна схуднути з її допомогою?

Хочете похудати без дієт, але не готові вживати соду? Тоді ви можете піти трохи іншим шляхом, а саме - худнути з допомогою ванни із соди та солі. Така ванна допомагає вивести зайву рідину, позбутись целюліту та зменшити обʼєми. Окрім того, вона чудово впливає на шкіру та робить її мʼякою та оксамитовою. Зробити таку процедуру досить просто:
  • Наберіть у ванну гарячої води  37-39 °С.
  • В окремій посудині розчиніть у воді 300 г соди та 500 г солі, та добавте цей розчин у ванну.
  • При бажанні додайте у воду кілька капель апельсинової, розмаринової, лавандової чи мʼятної ефірної олії.
  • Приймайте ванну так, щоб максимально усе тіло було покрите водою.
  • Тривалість процедури - 25 хв.
  • Після прийому ванни варто добре закутатись ковдрою та полежати у ліжку.
  • Курс ванн із содою розрахований на 20 днів. При цьому приймати їх потрібно не щоденно, а через день.


Обгортання з содою - ще один варіант схуднення для лінивих

Окрім прийому ванни, соду можна використати також і для обгортання. Це буде особливо актуально у тому випадку, коли у вас є проблемні зоні, з яких важко зігнати жир. Як правило, мова йде про живіт та стегна. Для содових обгортань вам знадобиться сама харчова сода, щільна тканина, вода та скраб. Алгоритм дій наступний:
  1. Добре поскрабуйте шкіру в зоні, в якій ви плануєте робити обгортання.
  2. Візьміть невелику миску, наповніть теплою водою та розчиніть у ній 5 ст. л. соди.
  3. Змочіть тканину у розчині та обгорніть нею проблемну ділянку.
  4. Зверху додатково використовуйте плівку та теплий одяг або рушник. Це забезпечить посилення ефекту.
  5. Через 40-50 хв очистіть шкіру теплою водою та скористайтесь кремом. Буде непогано, якщо цей засіб матиме антицелюлітний ефект.
Сода - це помічник у схудненні, але не слід покладати на неї великих надій. Адже, як відомо, без правильного харчування та фізичної активності важко досягнути бажаного результату. Тому найкраще комбінувати використання соди з іншими методами, і тоді ефект у вигляді стрункої фігури не забариться.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі