Розвантажувальний день після свят: який обрати?



Під час свят просто неможливо втриматись та не скуштувати усього, що присутнє на столі. Проте проблема таких наїдків не тільки в тому, що вони смачні, але й зазвичай дуже калорійні. Тому під час тривалих застіль легко можна набрати зайвого. Якщо ви відчуваєте, що джинси защипнути стало важче, то не засмучуйтесь, адже позбутись зайвого можна із легкістю за допомогою 1-2 розвантажувальних днів. Такі дні передбачають обмеження вашого раціону до одного продукту, і швидко допомагають привести фігуру у норму після затяжних свят.


Розвантажувальний день на яблуках

Після тривалих застіль хочеться чогось легкого та малокалорійного. Яблука - ідеальний варіант, адже вони дешеві, смачні та доступні. Вам потрібно приблизно 2 кг цих фруктів на день. Для того, щоб трохи урізноманітнити раціон, частину ви можете запекти, а решту зʼїсти сирими.

Розвантажувальний день на кефірі

Кефір - чудовий вибір для тих, хто хоче схуднути, привести свою фігуру в порядок після свят. Всього 1-1, л цього напою в день і, як мінімум, 1-3 кг можна з легкістю позбутись. Для розвантажувального дня кефір краще брати середньої жирності, аніж повністю обезжирений. Останній не такий корисний для організму, і при цьому калорійність обох варіантів практично не відрізняється.

Розвантажувальний день на гречці


Схуднення на гречці - дуже популярний варіант. Але вживати її тижнями, не доповнюючи раціон іншими продуктами, - досить шкідливо. Інша справа - це розвантажувальний день на гречці. Він не завдасть шкоди і допоможе схуднути на 1-1, 5 кг. У такий день вам потрібно взяти 300 г сухої гречки, запарити її окропом та розділити приблизно на 5 порцій. Солити кашу не бажано, або ж можна обмежитись мінімальною кількістю солі.  

Розвантажувальний день на курячій грудинці

Якщо ви любите мʼясо, то такий варіант розвантажувального дня, напевно, сподобається вам найбільше. Куряча грудинка містить чимало білка, але при цьому є малокалорійною. Тому, вживаючи її, ви точно спалите не мʼязи, а жир. Для розвантажувального дня достатньо 0, 5 кг вареного мʼяса. Як і було вказано у попередніх варіантах, його потрібно відварити та розділити на декілька порцій. Важливо пити багато води, адже така високобілкова дієта не дуже подобається нашим ниркам.

Розвантажувальний день на коровʼячому сирі

Як і кефір, такий сир є популярним дієтичним продуктом. Саме тому він прекрасно підходить для того, щоб скинути кілька зайвих кілограмів після свят. Оптимальна кількість сиру для

розвантаження організму - 600 г на день. Як і у випадку з кефіром, використовувати краще 2, 5 % продукт, а не сир із 0 % жирності. А для підсилення ефекту постарайтесь у такий день вживати якомога більше води та зеленого чаю.

Розвантажувальний день на грейпфрутах

Грейпфрут - це фрукт, який добре відомий усім, хто хоча б раз в життя пробував худнути. Він пришвидшує обмін речовин та ліполіз, знижує холестерин та нормалізує травлення. Проте витримати грейпфрутову дієту не так просто, адже потрібна неабияка сила волі. Тому починати краще із розвантажувального дня. Для нього вам знадобиться 6 грейпфрутів середнього розміру, які потрібно зʼїсти протягом дня. Якщо у вас підвищена кислотність шлунку, гастрит чи виразка, то від такого варіанту харчування краще відмовитись.

Якщо ви провели 1-2 розвантажувальних дні і скинули бажану кількість кілограмів, то це зовсім не означає, що тепер можна накидатись на улюблені смаколики. Навіть, коли ваша дієта була дуже короткою, виходити із неї потрібно поступово. Тому у наступні дні старайтесь обмежити жирну їжу та солодощі, а натомість віддавайте перевагу більш дієтичним продуктам.

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі