Медовий масаж від целюліту

Рецепт медяного масажу, одного з найефективніших засобів для лікування целюліта, рідко публікується в спеціалізованих виданнях і частіше передається з вуст у вуста. Наш кореспондент Маша Перцева загорнулася в махровий рушник, впровадилася в коло присвячених і принесла в редакцію докладну інструкцію:

“Розпарити тіло в лазні або будинку у ванною. Нанести на сідниці, стегна й всі області, уражені целлюлитом, шар меду, приблизно в пів сантиметра. Утерти мед рухами, що масажують, і дати застигти. Пригорнути долоня до медяної кірки й різко отдернуть нагору. Продовжити бавовняні рухи по всьому покритому медомом ділянці протягом 15-20 хвилин. Процедуру повторювати через день, 15 - 20 сеансів. Уважається, що якщо мед помітно темніє, значить із ураженої целлюлитом області виходять шлаки.”

До речі, останньому є наукове пояснення. Мед має унікальну здатність абсорбувати токсини. Глибоко проникаючи в поверхневі тканини тіла, убирає в себе всі шлаки, що нагромадилися, у результаті чого після масажу замість прозорого меду на шкірі, дійсно, залишаються грязно^-жовті, часом навіть майже сірі пластівці. Такого повного й ефективного очищення покривів тіла не може дати жодне інший лікувальний або косметичний засіб. У результаті процедури підвищується тургор шкіри і її еластичність, розчиняються підшкірні жирові капсули.

Фахівці, все-таки, радять застосовувати медяний масаж для лікування целлюлита з великою обережністю. Дійсний цілющий медяний масаж, на їхню думку, повинен охоплювати все тіло. А коли проводиться антицеллюлитный масаж за допомогою меду, впливу піддаються тільки уражені целлюлитом зони, інші ж частини тіла залишаються в пасивному стані. Мед колосально збільшує всі обмінні процеси в зоні целлюлита, і в результаті в різних частинах тіла виникає найсильніший дисбаланс по температурі, швидкості обмінних процесів і нервової активності. Звичайно, молодий, здоровий організм із легкістю впорається з перевантаженнями, але людям страждаючими якими-небудь хронічними захворюваннями, схильним до гіпертонії, варто проводити цю процедуру вкрай обережно.

Коментарі