Нова дієта для похудання

Для впорядкування всіх основних і достовірних знань про дієти, режим харчування й різні рецепти дієтичних блюд і був створений проект shudnuty.blogspot.com . У розділах нашого сайту, Ви знайдете кулінарні тонкості готування лікувальних блюд, дотримання основних принципів правильного харчування, довідаєтеся багато секретів, як схуднути за досить короткий проміжок часу без шкоди організму. Так само можете ознайомитися з докладними описами конкретних продуктів харчування й вітамінів, через недолік яких і можуть розвитися більшість захворювань.

Способи похудання, здорове харчування

Тепер давайте познайомимося з декількома видами розповсюджених на сьогоднішній день дієт, які носять узагальнену назву: монодієти. Суть цих дієт полягає в тім, що протягом часу ви харчуєтеся одним продуктом. Серед монодиет розрізняють: 1.Яблучна 2.рисова. 3.гречана 4.кавунова 5.капустяна й т.д. У цій дієті будь-який продукт можна взяти за основу. Але в цієї дієти є свої недоліки. Харчуючись одним продуктом ваш організм буде відчувати потребу в інші. Тому на цій дієті краще сидіти максимум тиждень. А потім потихеньку день за вдень уводити в раціон інші продукти.

Розрізняють маложирні й маловуглеводні дієти. Виходячи з назви першого виду можна зрозуміти що в цій дієті йде виключення блюд досить жирних. Але дотримуючи цієї дієти потрібно запастися терпінням, тому що зниження ваги відбувається повільно, зате несе мінімальний удар по організму.
Тепер кілька слів про маловуглеводні дієти. Ця дієта є затятим противником цукру, вважаючи його головним винуватцем зайвої ваги.
Мінусів у цієї дієти дуже багато. По-перше втрата ваги йде дуже повільно, а по-друге ця дієта дуже шкодить організму. Можливий прояв гипоглікемії.
Існує ще маса видів різних режимів дієтичного харчування, які нараховують багато сотень рекомендацій. Більшість із них ми й освітимо на нашому сайті!


Дієта для швидкого схуднення


Прогрес у правильному харчуванні безперечний, він часто пов'язаний з успіхами інших наук, із зусиллями вчених як в області самої науки про режим харчування, вітамінах і дієтичних блюдах, так й в інших областях практичного знання. Рекомендації спеціалізованих інститутів харчування або відповідних кафедр вузів по дотриманню тієї або іншої швидкої  або кремлівської дієти , з'являються лише після ретельної перевірки нових фактів спочатку на лабораторних тварин, а потім на людях - "волонтерах". Рекомендації, які читач знайде на цьому сайті, вироблені здебільшого в результаті досліджень, апробовані фахівцями з харчування.

По-друге, щоб сісти на дієту ви повинні не хворіти й серйозно настроїтися. Саме від вашого настрою залежить те, наскільки ви схуднете, тому що потрібно мати сильну силу волі щоб не зірватися й не закинути дієту. Не забувайте про гарний настрій! Чим кращий ваш настрій, тим легше ваше схуднення. Дуже важливим у процесі схуднення також є фізичні навантаження. Вони допоможуть вам спалити накопичені раніше зайві кілограми й у результаті схуднення підтягти м'язи й шкіру.

Тут даються загальні відомості про біохімію й фізіологію харчування, ви які мають особливості ефективні дієти при найбільше що часто зустрічаються захворюваннях внутрішніх органів. Розглянете з різних точок зору актуальні для багатьох питання - як швидко схуднути? Довідаєтеся про корисні продукти харчування й навчитеся готовити, не тільки корисну, але й смачну їжу з перевірених рецептів. А численні таблиці представлені на порталі відбивають зміст у продуктах основних харчових речовин: вітамінів, мікроелементів й ін. Сподіваємося, що представлена тут інформація про дієти, продуктам і лікувальному харчуванню виявиться корисної всім людям, для яких своє здоров'я не байдуже.


Правильне харчування 
До того ж громадське харчування в нашій країні успішно розвивається. Однак сьогодні 75% харчових продуктів харчування споживається все-таки в домашніх умовах, часто застосовуються швидкі дієти. Тому раціоналізувати домашнє харчування й готовити дієтичні блюда не менш важливо, чим удосконалювати суспільне. Це також важливо, як і складання правильних дієт для швидкого схуднення . Нерідко доводиться зіштовхуватися з людьми, які думають, що вони всі розуміються у питаннях правильного харчування й калорійності, тому вважають своїм обов'язком учити інших, як правильно харчуватися. У результаті з'являються "теорії" про користі, що дає режим харчування у вигляді сироїдіння, роздільного харчування  (при якому не допускається змішування одного продукту з іншим), голодування, вегетаріанства, типу лікувальні дієти у вигляді споживання великої кількості волоських горіхів і навіть води перед обідом. Зараз налічується кілька десятків таких теорій, причому в більшості випадків вони суперечливі.

Не захоплюйтеся дієтами! Якщо ви помітили з боку вашого здоров'я погіршення, то вам негайно варто припинити худнути. Не забувайте - здоров'я найголовніше! Дуже складним у дієті є не тільки її дотримання, але й правильний вихід з її. Часто через неправильне припинення дієти ми набираємо вагу, причому часом навіть більший чим у нас була до цього. І саме головне після припинення дотримання дієтичного харчування - перехід на здоровий спосіб життя. Цей портал повинен застерегти людей від некритичного відношення до численним модного "теоріям" харчування й дієтам. Клініка лікувального харчування увесь час зіштовхується з необхідністю вживати екстрених заходів для відновлення здоров'я людей, пытавшихся на практиці швидко схуднути по дієті або застосовувати деякі новомодні ради мнимих фахівців з лікувального харчування й прийому вітамінів. Хоча, наприклад кремлівська дієта при деяких обставинах може непогано допомогти людині.

Ефективна лікувальна дієта


Варто звернути увагу, що не всім можна сідати на дієту. Ця заборона ставиться до вагітних жінок, що годують мамам, підліткам у період полового дозрівання (до 17 років). Ми даємо рекомендації стосовно до найбільш типового харчування, що вже став традиційним у нашій країні, іноді його дотримання може вам швидко схуднути. Цей так званий європейський тип харчування й відповідні кефірні або білкові дієти поступово витісняють, як найбільш раціональні, інші типи харчування в багатьох країнах. І ми сподіваємося, що таке правильне харчування і його популяризація принесе користь і зміцнить здоров'я місцевого населення.
Характер харчування людей залежить не тільки від дотримуваної дієти, віку, підлоги, трудової діяльності, кліматичних умов і стану здоров'я. Дуже велике значення мають традиції, рівень розвитку науки й культури, ступінь забезпеченості й доступності продуктів харчування. Режим харчування тісно пов'язаний з еволюцією людського суспільства. Від найпростішої рослинної їжі в рецепті дієти до різноманітного науково обґрунтованого харчування ми довго йшли.

На shudnuty.blogspot.com спеціально не розглядаються питання використання дикоростучих рослин або нетрадиційних видів їжі в режимів харчування. Добре відомо, що з всієї розмаїтости видів рослин людство протягом сторіч методом проб і помилок відібрало всього 1-2 % рослин для складання дієт. Однієї з основних причин того, що багато рослин не ввійшли в перелік промислових культур, хоча з них можуть вийти гарні дієтичні страви, вітаміни й продукти в які можуть принести користь, є наявність у них у помітних кількостях фізіологічно активних речовин, які часто використаються в лікувальних дієтах. Усі знають, що лікарські речовини, повинні застосовуватися строго по призначенню й тільки в дозах, наприклад японської або гречаної дієти, але обов'язково рекомендованих лікарем. Здавалася б, саме ця обставина повинне застерігати від рекомендацій використати дикоростучі рослини в харчуванні.


Режим харчування, страви й продукти


Однак у пресі іноді з'являються ради "фахівців" по використанню в харчуванні рослин, або новоспечені швидкі дієти. Адже нікому з нас не прийде в голову купити всі наявні в аптеці ліки й випробувати їх на собі. Але перебувають же люди, які, потрапивши в лісову "аптеку", готові збирати всі рослини, що володіють хоч якою-небудь фізіологічною дією при ефективній дієті, щоб дотримувати власного режиму харчування й рекомендувати їхнім своїм знайомим як засіб від тих або інших хворіб.
Фахівці, що займаються раціоналізацією харчування здорової людини, використають у своїх рекомендаціях дієти для швидкого схуднення , що покладаються на велику наукову літературу, підручники, по обсязі в кілька разів переважаючий наш сайт, призначений для людей, мало знайомих з основами правильного харчування. Ми спробували викласти наукові відомості більше простою мовою, зрозумілою неспеціалістам, не уникаючи, однак, уживання основних медичних термінів і понять, що стосуються як дієтичних блюд, продуктів, вітамінів, так і фізіології, біохімії дієт і гігієни харчування.

Коментарі