Кремлівська дієта


Кремлівська дієта, напевно, названа так за досить щедрий і багатий раціон харчування. Велика кількість дозволених продуктів дозволяє зробити її різноманітної й «не нудної». Це вуглеводна дієта. Всі дозволені продукти з низьким змістом, або з повною відсутністю вуглеводів. Принцип побудови меню заснований на підрахунку « у. о.», де 1 у. о. = 1 гр. вуглеводів.
Принцип дії кремлівської дієти
Вибираючи й споживаючи в їжу продукти, з низьким змістом вуглеводів дієта змушує організм витрачати вже існуючий запас вуглеводів, за допомогою чого й відбувається розщеплення жирів, що відклалися в клітинах. А оскільки вуглеводи це енергетичне джерело для нас, без якого «життя» не можливе, організму ні чого не залишається, як витрачати його, гарантуючи успіх у схудненні. Кремлівська дієта вже досить довго втримує позиції лідера у всіляких дієтах.

Заборони кремлівської дієти

Як і будь-яка інша дієта «Кремлівка» має протипоказання. Тому що створюється додаткове навантаження на організм, особливо на серце, судини й шлунок. У жодному разі не можна сидіти на дієті вагітним і жінкам, що годують. Взагалі краще робити це під спостереженням лікаря й у випадку яких-небудь відхилень припинити дієту.

Загальні рекомендації щодо кремлівської дієти

У виді того, що це низько вуглеводна дієта, то в першу чергу заборонені продукти з високим його змістом. Це всілякі хлібобулочні вироби, кондитерка, насолоди, крахмалосодержащие продукти (наприклад, картопля). Особливо акцентується увага на відсутності цукру, навіть у мінімальних дозах. А от злегка підсолювати блюда можна, але саме злегка. Зате дозволене м'ясо, риба, сир, овочі з невеликим змістом вуглеводів, яйця й алкогольні напої, тобто упор на білкові продукти. Помітьте, що каші (крупи) так само багаті високим вмістом вуглеводів.
У цій дієті немає обмежень за часом прийому їжі або по загальній кількості продуктів у плині дня. І це вважають одним з її достоїнств, тому що можна сидіти на дієті й людям зайнятим на роботі.
Список пропонованих продуктів не повний, його цілком можна коректувати й доповнювати. Тільки при цьому обов'язково враховувати зміст вуглеводів. Купуючи той або інший продукт, обов'язково подивитеся склад і кількість вуглеводів, що втримується в 100 гр. продукту. Знаючи кількість на 100 гр. легко провести розрахунок, на ту порцію, що Ви хочете вжити. Всі десяті частки варто округляти до найближчого цілого числа в більшу сторону (наприклад, 16,3 гр. вуглеводів на 100 гр., розглядайте як 17 у. о.).

Скільки у день можна?

Завдяки докладній таблиці змісту вуглеводів у продуктах, легко можна регулювати денний раціон. Дієту можна використати як для схуднення, так і для збільшення у вазі або підтримці організму у вже існуючому стані.
Для цього варто дотримуватися 40 у. о. у день для схуднення, 60 у. о. для того, що б залишитися з нинішній вазі, і більше 60 у. о. для того, що б набрати вагу.
Витримуючи вуглеводний рівень в 40 у. о. можна чекати схуднення на 5 кг. за 8 днів.
Перелік продуктів зі змістом вуглеводів в у. о. на 100 гр.
Хліб пшеничний - 50
Хліб житній - 34
Хліб бородінський - 40
Хліб ризький - 51
Лаваш вірменський - 56
Хліб діабетичний - 38
Хліб зерновий - 43
Здобні булочки - 51
Бублики - 58
Сушіння - 68
Соломка солодка - 69
Сухарі вершкові - 66
Коржі житні - 43
Борошно пшенична вищий сорт - 68
Борошно пшенична перший сорт - 67
Борошно житня сіяна - 64
Борошно кукурудзяна - 70
Борошно соєва - 16
Крохмаль картопляний - 79
Крохмаль кукурудзяний - 85
Макарони - 69
Локшина яєчна - 68
Гречка - 62
Гречка (просмикнув) - 65
Манка - 67
Вівсянка- 49
«Геркулес» - 50
Перловка - 66
Пшоно - 66
Ячна - 66
Рис - 71
Горох лущений - 50
Квасоля - 46
Кукурудза - 14,5
Оливки - 5
Томати - 4
Огірки - 3
Ікра кабачкова - 8,5
Ікра баклажанна - 5
Ікра з буряка - 2
Салат з морською капустою - 4
Перець, фарширований овочами - 11
Томат-паста - 19
Цукор - 99
Мед - 75
Пастила - 80
Халва - 55
Торт бісквітний - 50
Торт мигдальний - 45
Тістечко із кремом - 62
Печиво здобне - 75
Пряники заварні - 77
Вафлі фруктові - 80
Вафлі звичайні - 65
Морожене фруктове - 25
Морозиво ескімо - 20
Морожене вершкове - 22
Льодяники - 70
Шоколад молочний - 54
Шоколад гіркий - 50
Шоколад з горіхами - 48
Цукерки шоколадні - 51
Цукерка-помадка - 83
Мармелад - 76
Карамель із начинкою - 92
Молоко згущене - 56
Варення яблучне - 66
Варення полуничне - 71
Варення малинове - 71
Джем - 68
Джем діабетичний - 3
Повидло яблучне - 65
Повидло діабетичне - 9
Яловичина, телятина - 0
Баранина, свинина - 0
Гусаки, качки - 0
Кролик - 0
Курка - 0
М'ясо в сухарях - 5
М'ясо під борошняним соусом - 6
Серце - 0
Печінка яловича - 0
Печінка куряча - 1,5
Біфштекс - 0
Сардельки яловичі - 1,5
Сардельки свинячі - 2
Сосиски молочні - 1,5
Ковбаси - 0
Ковбаса «Докторська» - 1,5
Корейка - 0
Сало - 0
Язик свинячий, яловичий - 0
Ніжки свинячі - 0
Яйця в будь-якому виді (1 штука) - 0,5
Риба свіжа, морожена (річкова, морська)
Риба отварная - 0
Риба в сухарях - 0
Риба копчена - 12
Краби - 0
Риба в томаті - 2
Мідії - 6
Устриці - 5
Кальмари - 7
Омари - 4
Креветки - 1
Ікра чорна - 0
Ікра червона - 0
Морська капуста - 1
Абрикос - 9
Айва - 8
Алича - 6,5
Ананас - 11,5
Апельсин - 8
Банан - 21
Вишня - 10
Гранат - 11
Грейпфрут - 6,5
Груша- 9,5
Інжир - 11
Ківі - 10
Кизил - 9
Лимон - 3
Мандарин - 8
Персик - 9,5
Нектарин - 13
Горобина - 8,5
Горобина черноплодная - 11
Зливу - 9,5
Фініки - 68
Хурма - 13
Черешня - 10,5
Яблука - 9,5
Ізюм - 66
Курага - 55
Чорнослив - 58
Груша сушена - 49
Яблука сушені - 45
Урюк - 53
Молоко пастеризоване - 4,7
Молоко пряжене - 4,7
Вершки - 4
Сметана - 3
Сир жирний - 2,8
Сир нежирний - 1,8
Сир дієтичний - 1
Сирна маса солодка - 15
Сирки глазуровані - 32
Кефір, кисляк - 3,2
Йогурт без цукру - 3,5
Йогурт солодкий - 8,5
Сир різних сортів - 0,5 - 2
Масло вершкове - 1,3
Маргарин - 1
Майонез столовий - 2,6
Масло рослинне - 0
Брусниця - 8
Виноград - 15
Лохина - 7
Ожина - 4,5
Полуниця - 6,5
Журавлина - 4
Аґрус - 9
Малина - 8
Морошка - 6
Обліпиха - 5
Смородина біла - 8
Смородина червона - 7,5
Смородина чорна - 7,5
Чорниця - 8
Шипшина свіжий - 10
Шипшина сушений - 21,5
Кавун - 9
Баклажани - 5
Боби - 8
Бруква - 7
Горошок зелений - 12
Диня - 9
Капуста кольорова - 5
Капуста белокочанная - 5
Капуста кольрабі - 8
Капуста червонокачанна - 5
Квасоля стручкова - 3
Морква - 7
Гарбуз - 4
Кабачок - 4
Дайкон (китайський редис) - 1
Помідори - 4
Перець зелений, червоний солодкий - 5
Огірок свіжий - 3
Цибуля-порей - 6,5
Цибуля ріпчастий - 9
Цибуля зелений - 3,5
Петрушка (зелень) - 8
Петрушка (корінь) - 10,5
Редис - 4
Редька - 6,5
Ріпа - 5
Салат листовий - 2
Буряк - 9
Селера (корінь) - 6
Селера (зелень) - 2
Спаржа - 3
Хрін - 7,5
Черемша - 6
Часник - 5
Картопля - 16
Шпинат - 2
Щавель - 3
Волоські - 12
Кедрові - 10
Арахіс - 15
Фундук - 15
Мигдаль - 11
Фісташки - 15
Кешью - 25
Кокос - 20
Семена кунжуту - 20
Гарбузові насіннячка - 12
Соняшникові насіннячка - 18
Мінеральна вода - 0
Чай, кава без цукру - 0
Сік яблучний - 7,5
Сік апельсиновий - 12
Сік виноградний - 14
Сік томатний - 3,5
Сік грейпфрутовый - 8
Сік мандариновий - 9
Сік гранатовий - 14
Сік сливовий - 16
Сік сливовий з м'якоттю - 11
Сік вишневий - 11,5
Сік абрикосовий - 14
Сік морквяний - 6
Компот абрикосовий - 21
Компот з винограду - 19
Компот вишневий - 24
Компот грушевий - 18
Компот яблучний - 19
Компот на ксиліті - 6
Вино червоне сухе - 1
Вино біле сухе - 1
Пиво 250 м - 12
Лікер 60 м - 18
Скроні, горілка, коньяк, бренди, ром, текіла - 0
Білі гриби - 1
Білі сушені - 7,5
Грузді свіжі - 1
Лисички свіжі - 1,5
Маслюки, опеньки свіжі - 0,5
Підберезники - 1,5
Підберезники сушені - 14
Красноголовці свіжі - 1
Красноголовці сушені - 13
Рыжики - 0,5
Зморшки - 0,2
Сироїжки - 1,5
Печериці - 0,1
Бульйон курячий, м'ясний - 0
Суп томатний - 3,4
Суп овочевий - 3,2
Суп гороховий - 4
Суп-гуляш - 2,4
Суп грибний - 3
Щи зелені - 2,4
Кориця (1 ч. ложка) - 0,5
Перець чилі мелений (1 ч. ложка) - 0,5
Оцет (1 ст. ложка) - 2,3
Оцет яблучний (1 ст. ложка) - 1
Оцет винний білий (1 ст. ложка) - 1,5
Оцет винний червоний (1 ст. ложка) - 0
Гірчиця (1 ст. ложка) - 0,5
Журавлинний соус (1 ст. ложка) - 6,5
Каперси (1 ст. ложка) - 0,4
Корінь імбиру (1 ст. ложка) - 0,8
Хрін (1 ст. ложка) - 0,4
Кетчуп (1 ст. ложка) - 4
Соєвий соус (1 ст. ложка) - 1
Соус барбекю (1 ст. ложка) - 1,8
Соус кисло^-солодкий - 1,8
Томатний соус (1/4 склянки) - 3,5
Соус тартар (1 ст. ложка) – 0,5
Підлива м'ясна (на основі бульйону, 1/4 склянки) - 3
Пряні трави (1 ст. ложка) - 0,1
Рибні консерви - 0
Зелений горошок консервований - 6,5

Складання меню кремлівської дієти

Перш, ніж приступити  до дієти, зробіть для себе орієнтовний список на найближчі 7-8 днів, що б потім не ламати голову через випадково з'їдених зайві у.о.
Становлячи меню, постарайтеся максимально наблизитися до свого звичайного раціону й режиму харчування. Якщо Ви звикли їсти 3-4 рази в день, то й меню робіть на таку ж кількість. Це допоможе зберегти звичний ритм життя. До того ж звичка їсти в те саме час допоможе Вам легше перенести дієту.
Становлячи меню, заздалегідь продумайте продукти, які можна вжити для «перекусу» або щоб поласувати й залишіть для них невеликий запас у. о.
Не треба робити раціон харчування з нульовим у. о., у цьому випадку Ви будете не доодержувати життєво важливі мікроелементи й вітаміни, тоді дієта приведе не до усунення зайвих кілограмів, а до хвороб і виснаження.

Ще про кремлівську дієту-->

Коментарі