Плоский живіт за тиждень

Найскладніше в процесі схуднення це прибрати зайві відкладення в області живота. Так вже виходить, що жири в першу чергу відкладаються на животику і на ньому ж розщеплюються в останню чергу. Для того, щоб позбутися від жирових відкладень і зробити собі плоский, красивий животик потрібно докласти максимум зусиль, причому комплексно.

Провокатор ожиріння

Після проведення численних досліджень вчені схиляються до думки, що головною причиною зайвої ваги є нервова напруга. Перебуваючи в постійному стані стресу всі зусилля, спрямовані на схуднення скочуються до нуля. Справа в тому, що під час стресу в організмі збільшується концентрація кортизолу (гормон який сприяє затримці жиру в організмі і накопиченні його в клітинах). Тому, подолання стресу — це ключ до здорового і повноцінного життя без постійної потреби схуднути.

Плоский живіт за тиждень - з чого почати

Якщо Ви маєте намір домогтися швидкого результату, який хочете зберегти на довгий час, то слід подолати стрес. Уникайте всіляких переживань, тим більше дріб'язкових. Навчіть свій організм спокою і умиротворення. Запишіться на йогу або сходіть до церкви. Тільки не долайте стрес алкоголем чи цигарками.

Приймайте вітаміни з високим вмістом кальцію і магнію. Ці мінерали сприяють зміцненню тканин і нервової системи.

Для тих, хто поважає, народні засоби пропоную наступні відвари проти стресу:

  1. Листя м'яти перцевої (2 ч.л.); листя вахти трилистий (2 ч.л.), корінь валеріани (1 ч.л.); шишки хмелю (1 ч.л.) - суміш залити двома склянки окропу. Настояти 30 хвилин, при цьому закрити кришкою і накрити рушником, процідити. Пити по півсклянки 2 рази на день, вранці і перед сном.

  2. Корені валеріани (2 ч.л.); ромашка аптечна (3 ч. л); плоди кмину (5 ч.л.). Взяти 1 ст.л. отриманої суміші, заварити і пити за принципом першої рецепта.

  3. Трава пустирника (15 гр.); Трава сушеніци (15 гр.); Квіти глоду (15 гр.); Ромашка аптечна (5 гр.). Заварити 1 ст. л. суміші склянкою окропу. Настояти протягом 8 годин, краще в термосі, процідити. По 100 мл 3 рази на день, через годину після їжі.

  4. Змішати в рівних кількостях настоянки глоду і валеріани. Пити розводячи 30 крапель на півсклянки води на ніч.

  5. Взяти 20 г листя м'яти, 25 г коренів валеріани, по 50 г стебел материнки, стебел буркуну лікарського і квіток глоду. 1 ст. л. суміші заваріть на 1 склянку. Після того, як трави осядуть на дно, процідіть і пийте кожен день перед їжею по півсклянки.

Харчування

Їсти треба маленькими порціями не менше 5-6 разів на день. При цьому останній прийом їжі має бути не пізніше ніж, за 3 години до сну. Якщо Ви будете дотримуватися у своєму раціоні рекомендованих продуктів і відмовтеся від тих, які не рекомендуються, то зможете швидкого схуднути вже через тиждень.

Рекомендовані продукти


  • У першу чергу потрібно збільшити кількість споживаних овочів мають зелений колір: це огірки, солодкий зелений перець (або жовтий), всілякі листя салатів, петрушка і кріп.
  • Вживайте бобові в будь-якому вигляді. Робіть собі каші з гороху, квасолі або сочевиці. Так само можна їсти лущені насіння.
  • Всі каші, які Ви собі варите, готуйте тільки на воді і ні в якому разі не додавайте цукор.
  • М'ясо бажано дієтичне: птиця та риба. Вживати їх потрібно тільки у вареному вигляді.
  • Так як яйця є джерелом білка, їх можна їсти вареними, не більше трьох за сім днів.
  • Для заправки каш і салатів, а також приготування овочів використовуйте арахісове масло. Так як арахіс це представник сімейства бобових, він відноситься до дієтичних продуктів.
  • Вживайте якомога більше свіжих соків цитрусових. Апельсин, ананас, лимон — це Ваші друзі на час дієти і в будь-який інший час.
  • Молочні та кисломолочні продукти можна тільки зі зниженим вмістом жирів.

Не рекомендовані продукти 

Виключіть зі свого раціону все, що сприяє відкладення жирів. Це смажені страви, в тому числі овочі, їх краще тушкувати. Цільні молочні продукти, з високим вмістом жиру, який дуже добре всмоктується і затримується в організмі. Ні в якому разі не можна харчуватися продуктами швидкого приготування —локшиною, супами тощо.

Консервовані продукти теж краще не вживати, особливо рибу і соки, а також газовані води. Само собою обмежте, а краще взагалі відмовтеся від солодощів і шоколаду, краще замініть їх фруктами. Вживання алкоголю, навіть сухого вина, теж тягне відкладення жирів в організмі.

Наступний етап - спорт 

Без тренування м'язів преса Вам не вдасться зробити живіт підтягнутим і красивим. У поєднанні з дієтою необхідно мінімум 4 рази на тиждень виконувати комплекс вправи для преса. Крім цього займайтеся бігом або спортивною ходьбою (ходьбою у швидкому темпі), можете кататися на велосипеді.

Після тренувань закріпіть ефект контрастним душем. Ополосніть теплою водою, потім прохолодною. Зміна води повинна бути зроблена 8-10 разів, закінчувати треба прохолодною водою.

Хороший тонус м'язів задає водний масаж. Наведіть теплу воду, переведіть на душ і поливайте живіт напором води протягом 3-5 хвилин. Таким чином, можна масажувати все тіло.

Після завершення водних процедур розітріть махровим рушником. Розтирання має тривати 2-3 хвилини.

Успіхів Вам у схудненні!

Коментарі

  1. я трохи позаймалась цими вправами, і мушу сказати, вони досить ефективні для схуднення. головне не переїдати

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім15:18

    це сайт просто знахідка для мене ! Впевнена , що не тільки для мене ))))))))) Спасибі, щи ви Є !

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім11:21

    інформація дуже корисна.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім23:15

    Дуже дякую вам за такі корисні поради!
    Обовязково буду дотримуватися їх! :)

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім18:48

    А я не зможу без шоколаду

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім16:56

    Дякую за поради,будемо вчитеся худнути.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім19:32

    Анонім4 серпня 2012 р. 18:48

    А я не зможу без шоколаду
    ... Я також !!!

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім15:44


    Я спробую))))))))))))

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім20:05

    ой незнаю чи в мене вийде, але я спробую.....

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім01:30

    дякую за інформацю буду дотримуватись,порівняно з моїми дієтами. дуже легко

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім17:39

    ні знаєте відсмачноіі іжі я зможу відказатись і відсолодощів теж але що тоді істи самі фрукти так можна анорексією заболіти а вона майже невиліковується люди задумайтесь потрібна вам така діета чи ні може краще робити різні тренувальні вправи вранці і в вечері? ніж мучитисьзробіть декілька вправ качання преса полу преса і прижки побігати трохи і істи що забанеться але невеликими порціями

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17:21

      Цілком підтримую цю пропозицію.

      Видалити
    2. Анонім14:40

      Аналогічно. Особливо якщо працюєш, тобто ходиш на роботу, додати хоча б вечірні вправи, стає дуже відчутно вже за кілька днів. Щодо їжі - вона взагалі має бути корисна, хоча б домашнього приготування, а для початку добре зменшити свою порцію - просто прислухатися - може, вже достатньо і можна відмовитися від ще третини пюре, яке тебе змушують з'їсти? Коли входить у звичку доїдати будь-яку порцію (хтось її важить??), починаються проблеми. А так звикаєш, і більше вже за тижнів 2 організм не потребуватиме. І дотримуватися часу, коли будуть ці 5-6 разів на добу прийомів їжі. Так можна після відчутного результату, який настає досить швидко, їсти все. Просто нормовано

      Видалити
  12. Анонім21:21

    Мені 12 років хочу схуднути. Ця дієта допоможе???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У 12 років про схуднення і дієти не варто думати. Якщо є значна надмірна вага у 12 років - то це може бути ознакою захворювання. Зверніться з батьками до вашого сімейного лікаря.
      При невеликій надмірній вазі у 12 років переживати дуже не варто - зосередтесь на рухливому способі життя, обмежте споживання булочних виробів, солодких вод, цукерок, тощо. Порадьтесь із батьками - вони, впевнений, допоможуть найкраще, адже спостерігають за вами з дитинства і знають про вас більше від будь-кого! Успіхів!

      Видалити
    2. Анонім23:48

      Мені 13. Більшість моїх однолітків це гарні сформовані дорослі дівчата, виглядають на 15. Я обличчям і психікою така як вони, але ріст малуатий і скільки років займаюсь спортом- живіт як то надувається і прослойка жиру. Шо робити? До літа треба похуднути! І талії майже не видно��

      Видалити
  13. Анонім00:52

    Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім14:45

    Мені 11 років хочу схуднути як думаєте допоможе це

    ВідповістиВидалити
  15. Анонім15:58

    Мені 10 р можна рахувати 11 років хочу сподобатись хлопцеві сама нібито низенька а от живіт ( попа ) ніжки товсті
    ( великі ) , а ще й гімнастка . Допоміжіть ! Дайте ще якихось порад , але хотілось без дієт я мала їм солодкого ( не п*ю газованої води ) займаюсь різними вправами , але нічого не виходить ! :-( :-( :-(
    (

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. привіт! дякую за запитання! дуже радий, що є люди,які цікавляться питанням власної маси до появи проблем із нею.
      Щодо твого запитання, то порада наступна: більше фізичної активності і нічим не переймайся. Зайвий стрес може сприяти набору ваги. Для твого віку взагалі не варто робити корекції ваги, якщо це не медична проблема, тобто ожиріння.
      Успіхів тобі з хлопцем, нехай він сприймає тебе такою, яка ти є, а інакше вам не по дорозі ;)

      Видалити
  16. ника21:50

    Мені 11 років хочу схуднути допоможе?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11:57

      читай попередній коментар Михаїла Вознесенського

      Видалити
  17. Мені 22 роки і я хочу схуднути в животі та боках порадьте щось швидке

    ВідповістиВидалити
  18. Скажіть будь-ласка. Мені 12 років, вага 62-3, ріст 158см,скільки мені потрібно скинути кілограмів до норми???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. привіт!
      дякую за запитання!
      Існує кілька способів визначення того чи є надлишкова вага чи ні. Один з таких способів — це Індекс маси тіла. На нашому сайті присутній калькулятор (http://shudnuty.blogspot.com/p/blog-page_28.html), який допоможе визначити чи твоя вага в межах норми, чи варто задуматись про схуднення.

      Оскільки ти вказала свої параметри, то я з твого дозволу ввів їх у цей калькулятор і для 62 кг при рості 158 см він показав верхню межу норми — 24.8, однак при 63 кг — індекс маси тіла показує наявність проблеми з ожирінням.
      При твоєму зрості оптимальна вага повинна бути 46.2 - 62.4 кілограмів.

      Зрозуміло, що 62 кг м'язової тканини і 62 кг жирової тканини виглядають зовсім по-різному. Якщо існує переконливе відчуття, що необхідно трохи схуднути, то порада наступна: більше фізичної активності і нічим не переймайся. Зайвий стрес може сприяти набору ваги.

      Зрештою, для твого віку взагалі не варто робити якісь остаточні висновки без відвідин сімейного лікаря, адже самолікування може зашкодити твоєму здоров'ю.

      Успіхів!

      Видалити
    2. Дякую за пораду!

      Видалити
    3. Дякую за пораду!

      Видалити
  19. Анонім20:36

    особисто я вважаю ,що метод ефективний та простий,та коли ти ходиш на роботу(до школи) то тобі подрібні сили ,а з цим раціоном харчування буде постійне відчутя голоду

    ВідповістиВидалити
  20. Анонім14:58

    Привіт, як схуднути після родів?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, що звернули нашу увагу на цю тему. Методів є багато, але після родів варто стриматися від важких фізичних вправ та дієт. Починати займатися спортом можна після двох місяців, якщо роди були неускладнені. Можна користування корсетом і втягуючою білизною. Ефективним є вакуумний масаж живота та міостимуляція м'язів, яку однак можна замінити качанням пресу. Незабаром розмістимо на сайті детальнішу інформацію на цю тему)

      Видалити
  21. Анонім00:02

    Мені 16,вага 51кг,зріст 168см,хочу схуднути в живіт,як не старалась живіт залишається,спорт не допомагає,порадьте щось!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Причини появи "живота" можуть бути психосоматичними: стреси, безсоння, тривожність. Варто звернути увагу на регулярність харчування, не їсти на ніч. Не пити зразу до чи після їжі. Щодо фізичних навантажень - можна спробувати східні танці. Як для Вашого росту - вага трішки недостатня.

      Видалити
  22. Анонім23:19

    Мені 14 років. Вага 59 при зрості 171 см. Об'єм талії 74 см. За індексом маси тіла я нормальна, проте живіт мене обтяжує. Я спортсменка. В минулому футболістка. Зараз займаюсь волейболом, легкою атлетикою, танцями та туризмом. Літо-пора відпочинку. Проте живіііт... Порадьте щось

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Причини появи "живота" можуть бути психосоматичними: стреси, безсоння, тривожність. Варто звернути увагу на регулярність харчування, не їсти на ніч. Не пити зразу до чи після їжі. Щодо фізичних навантажень - можна спробувати східні танці.

      Видалити
  23. Анонім09:20

    Мені 18 вага 54 чи варто худнути для мого росту.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви не вказали Ваш ріст, однак вага 54 кг прийнятна для широкого діапазону: від 150см до 165см. Варто враховувати особливості фігури: м'язову масу, статуру - ширину плечей, тощо.

      Видалити
  24. Анонім23:26

    Мені 14 вага 60кг по нормам нормально та в мене зявились розтяжки на ногах скажіть якщо я похудаю зійдуть вони чи ні?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Схильність до розтяжок закладена генетично, тому усунути їх практично неможливо. Однак можна частково запобігти їх появі: регулярно користуватися зволожуючими засобами (наприклад, кокосова олія, або ж інші косметичні олії та спеціальні креми). Заняття спортом також сприяють відновленню еластичності шкіри. З більш радикальних методів можна назвати лазерне шліфування.

      Видалити
  25. Анонім11:32

    Мені 17, зріст 165 вага 50кг вроді нормально по нормі, і талія 65, хочу позбутись цих лишніх 5 см, тому що не "ідеал", вправи фізичні ніяк не допомагають, дієт боюсь бо була схильність до анорексії, порадьте щось((((

    ВідповістиВидалити
  26. Мені 11 зріст 47 вага 40
    Як зробити правильний вибір

    ВідповістиВидалити
  27. Анонім23:59

    мій зріст 168 вага 56 кг по нормах нормально але живіт ... дуже хотілось аби він був плоский а не "випуклий" так сказати . Ще є проблема в тому що в мене цукровий діабет 1 типу і дієти та важкі навантаження заборонені . Будь ласка порадьте щось , буду дуже вдячна!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар