Фітнес для похудання

 Для багатьох людей слово "фітнес" - синонім щоденних виснажливих тренувань у спортзалі, оздоровчому центрі або фітнес-клубі. Дуже ми відмовляємося від занять фітнесом та іншими видами фізичної активності для зміцнення здоров'я, посилаючись на брак часу, грошей або сили волі. Але, здоровий спосіб життя зовсім не передбачає використання кожної вільної хвилини для занять у фітнес-клубі або басейні, важливо не впадати в крайність.

Для ефективності занять фітнесом важливо правильно спланувати відпочинок, вільний час корисно провести на природі з близькими, на дачі.

Є кілька значень поняття "фітнес".

По-перше, під словом "фітнес" мається на увазі сукупність заходів, спрямованих на різнобічний фізичний розвиток людини, формування високого рівня його здоров'я. Зазвичай фітнес це тренування в спортивних залах, спрямовані на нарощування м'язової маси, а так само на спалювання надлишків підшкірного жиру. У фітнесі мають місце різні види тренувань: аеробні та кардіо тренування, перші в основному направлені на розвиток і зміцнення дихальної системи, другий серцево-судинної, тренування пластики, гнучкості тіла. Важливо формування культури правильного харчування та здорового способу життя.

По-друге, існує фітнес як вид спорту. У спортивному фітнесі йде оцінка пропорцій тіла і вміння володіти цим тілом, що реалізовується в довільній програмі в рамках змагань за "фітнес". Однак, для занять фітнесом необов'язково відразу ж йти у фітнес-клуб, початковий етап зміцнення свого здоров'я можна пройти вдома, у своїй квартирі, для більш серйозних тренувань потрібно отримати консультацію фахівця і вибравши більш відповідний вашому тілу вид фітнесу йти в спортивний зал.

Правильно вибравши вид фітнесу, ви можете надіслати формування тіла в потрібне русло. Якщо мета занять фітнесом - скинути не потрібні кілограми і спалити зайвий жир вам підійдуть аеробні види фітнесу, що тренують дихальну систему, наприклад, біг вечорами. Дуже корисні для спалювання калорій стрибки через скакалку, цей елемент фітнесу дуже ефективний, при всій його простоті, п'ятнадцять хвилин підскоку спалюють 200 калорій, що істотно більше, ніж при бігу, який є класичним елементом фітнесу.

Якщо за допомогою фітнесу ви хочете, наростити м'язи, підтягти в'яле тіло - вам підійдуть силові вправи з підняттям важких речей або на спеціальних тренажерах. Для занять фітнесом в домашніх можна використовувати гантелі, і навіть пластикові пляшки, наповнені водою або піском. Через годину після тренування необхідно з'їсти що-небудь білкове, наприклад, рибу або м'ясо.

Поняття фітнес набагато глибше, ніж просто фізичне тренування свого тіла. Оцінка фізичного здоров'я включає в себе так само здоров'я психічне, духовне. Людина, що займається будь-яким видом фітнесу, повинен розвивати в собі позитивне ставлення до життя, стійкість по відношенню до життєвих перешкод.

Для розвитку позитивної життєвої позиції найбільш підходять рухливі види фітнесу: аеробіка, аквааеробіка, аквааеробіка особливо корисна в цьому відношенні, тому що тренування у воді проходять весело і не так шин, як "наземні" види фітнесу, стомленість відчувається тільки після гарячого душу або ванни.

Дуже часто заняття фітнесом супроводжуються спеціальними дихальними вправами, звичайно дихальні вправи використовуються при заняттях аеробікою, аквааеробікою. У цьому відношенні найпопулярнішою методикою любителів фітнесу стала східна дихальної гімнастика Тай - Чи (або цигун, або тайцзи-цюань). Мода на східну дихальну гімнастику не випадкова, традицій Сходу більше тисячі років, тривалість життя в Східних країнах значно довше, ніж у Європі, ця обставина викликає в людях, які ведуть здоровий спосіб життя більше почуття довіри, ніж сучасні методи правильного дихання.

Займайтеся фітнесом, не лінуйтеся - це відмінний інструмент побудови красивого та здорового тіла!

Коментарі