Різдв'яні свята і зяйві кілограми


Різдв'яні свята не лише найсвітліші спогади, а й ... зайві кілограми. Звичайно, можна махнути рукою на небажані сантиметри на талії та стегнах, але ж кожна жінка мріє мати ідеальне тіло і викликати захоплення навіть у випадкових перехожих. http://shudnuty.blogspot.com/ пропонує найкращі дієти зими, які допоможуть вам знайти колишню стрункість і наблизитися до ідеалу.

За свідченням дієтологів, в холодні осінні та зимові місяці люди вживають щодня на 500-1000 калорій більше, ніж зазвичай. Це відбувається не тільки тому, що додаткові калорії потрібні для зігрівання, але й з причини сезонної депресії, яка проявляється занепадом сил, поганим настроєм, відчуттям постійної втоми.

Нестача сонячного світла та зниження рухової активності також грають на руку розігралися апетити - ми починаємо більше ласувати і перекушувати, не можемо відмовити собі в вечері перед телевізором і зайвої шоколадці.

Тим не менше, багато хто з нас не хочуть чекати весни, щоб починати гарячково приводити себе у форму, і підбирають дієту вже взимку. Якщо ви вирішили, що пора худнути, пам'ятайте: зима - не найкращий час сильно обмежувати себе в калорії. Дієти, що припускають денну норму у 500 і менше калорій, можуть завдати чималу шкоду вашому організму!

Почуття міри - кращий підказувач в нелегкій справі схуднення. Спираючись на нього, складайте для себе індивідуальний план схуднення та робіть це з задоволенням!



Дієта овочева 

Крім овочів і зелені можна з'їдати 1 - 2 фрукти на день, виключаючи банани (краще, якщо це будуть зелені яблука), житній або зерновий хліб (1 - 2 шматки на день). Також можна через день вживати вівсяні або кукурудзяні пластівці. Рекомендуються нежирні і несолодкі молочні продукти, такі як кефір, йогурт, сметана, сир - до 200 г на день.

З напоїв краще вибрати зелений чай без цукру, мінеральну воду без газу, натуральні овочеві соки. Тобто це - практично нестрога вегетаріанська дієта. Нещодавно вчені довели, що такий тип харчування веде до самої стрункої талії.

Тривалість овочевої дієти - 1 місяць. За цей період вам вдасться позбавитися від 3 до 10 кг зайвої ваги. Осінь - найкращий час для такої дієти. Практикувати її можна один - два рази на рік.

Ця дієта хороша великою кількістю клітковини, яка допомагає запобігти діабету, знижує рівень холестерину, бореться із запальними процесами в кишечнику, необхідна для профілактики раку товстої кишки. Овочі та фрукти багаті на вітаміни, макро-і мікроелементами, що допоможе вам виглядати свіже після вищезгаданої дієти. Недарма ж в основу дієти молодості входять овочі і фрукти.


Спробуйте напої краси на основі овочевих соків і милуйтесь своїм відображенням у дзеркалі:

Тонізуючий: з'єднайте 2 склянки свіжого томатного соку з такою ж кількістю кефіру (або кислого молока), додайте 1 ст. ложку будь-якої дрібно нарізаної зелені, сіль і цукор за смаком. Пийте напій вранці і ввечері після їжі протягом двох тижнів.

Омолоджуючий: змішайте 2 частини свіжовичавленого томатного соку з 1 частиною огіркового. Пийте овочеву суміш по 1 - 2 ст. ложки по кілька разів на день після їжі. Курс 2 - 3 тижні.



Дієта морквяна 

Відноситься до експрес-дієт. Розрахована на 4 дня і має досить убогий раціон. Ви можете взяти на озброєння меню цієї дієти і влаштовувати "морквяне" розвантаження, якщо не в змозі витримати настільки бідне по калорійності меню.


Про корисність моркви знають усі. У нашій країні вже багато століть обробляють моркву. Про неї говориться ще в "Домострої", який був написаний в XVI столітті. Морквяний сік вважався цілющим: їм лікували від хвороб печінки, серця, носоглотки. Коренеплоди моркви містять до 15% простих вуглеводів (глюкоза, фруктоза, сахароза), білки, клітковину, невелику кількість ефірної олії, флавоноїди, мінеральні солі (кобальт, калій, залізо, мідь, фосфор, йод), ферменти та вітаміни (В1, В2 , В5, С. Е, К), пантотенову кислоту.

Особливо багато, в порівнянні з іншими овочами, в моркві нікотинової кислоти (вітаміну РР) і каротину (провітаміну А), якого міститься від 4 до 9,4 мг на 100 г моркви.

Більше за інших багаті вітамінами червоно-оранжеві сорти моркви, причому встановлено, що найбільша кількість вітамінів знаходиться в зовнішніх шарах коренеплодів. Морква добре вживати для профілактики авітамінозів, при недокрів'ї і занепаді сил. Високий вміст каротину в моркві дозволяє використовувати моркву як джерело вітаміну А, т. к. в нього в нашому організмі перетворюється каротин.

Нестача вітаміну А провокує підвищену стомлюваність, зниження апетиту, нестійкість до простудних і інфекційних захворювань, викликає порушення функції шкіри, веде до ламкості волосся і нігтів, сприяє розвитку недокрів'я. Вживання моркви допоможе поліпшити вашу посмішку, т. к. дуже добре справляється із зубним нальотом. Також ця дієта чудово підійде любителям позасмагати, т. к. бета-каротин захищає шкіру від вільних радикалів, активізує природний захист організму від сонячного випромінювання, опіків, запобігає руйнування мембрани клітин і так само, як меланін, відкладається в шкірі і додає їй певний відтінок.

Достатня кількість в крові вітаміну А є одним з головних факторів, відповідальних за те, що діти набагато легше переносять такі інфекційні захворювання, як кір та вітряна віспа, тоді як через нестачу сильно підвищується ймовірність захворіти вірусними інфекціями. Забезпеченість вітаміном А подовжує життя навіть хворим на СНІД. Цікаво, що вітамін А необхідний для виробництва прогестерону, що підтримує процеси, пов'язані з продовженням роду.




І як би дивно це не звучало, - здавалося б така дрібниця - нестача вітаміну А, - в самих запущених випадках може призвести до безпліддя. Нещодавно були виведені сорти моркви, які, як додаткові джерела кальцію, допоможуть боротися з остеопорозом. Вітамін А сприяє підтримці постійного рівня цукру в крові, допомагаючи організму ефективніше використовувати інсулін. Тому вживання моркви може допомогти людям з такими захворюваннями, як: діабет, гіпертонія, гіпоглікемія і ожиріння.

Морквяна дієта розрахована всього на 4 дні і зажадає від вас великої сили волі.

Три дня ви повинні харчуватися морквяним салатом: подрібніть в блендері 1 морква та 1 плід середніх розмірів. Додайте сік лимона і 1 ст. ложку меду. Краще морква не чистити, а ретельно вимити щіточкою, що дозволить зберегти більшу кількість корисних речовин.

З напоїв дозволяються овочеві або змішані соки, негазована мінеральна вода, зелений чай. На четвертий день допускається додати трохи (100 г) картоплі, шматочок цільнозернового хліба і нежирне варене м'ясо. На п'ятий день можна перейти на звичний для вас раціон харчування.

За допомогою цієї дієти ви втратите 2 - 3,5 кг зайвої ваги. Але все ж крім низької калорійності та малого смакової різноманітності ця дієта має ще мінуси:

Клітковина, якою так багата морква, не так добре засвоюється організмом, який може просто не впоратися з такою кількістю цього коренеплоду.

Тому, якщо у вас проблеми з травленням, то ця дієта вам не підійде.

Кілька рецептів з використанням моркви для вашого здоров'я і краси:

У холодну пору року, коли ми часто застуджуємось, хорошим протизапальну та потогінною засобом може стати морквяний сік з медом. При застуді або кашлі дуже корисно вживати моркву, зварену в молоці.

Пам'ятайте, що морква і морквяний сік роблять легке проносне дію, тому хороші при запорах і геморої. Для цієї мети морквяний сік з м'якоттю краще пити натщесерце.

Освіжить ваш зовнішній вигляд маска для будь-якого виду шкіри: терту моркву змішайте зі збитим в міцну піну білком, додайте борошно до утворення кашкоподібного маси. Маску нанесіть на обличчя і шию на 20 хвилин. Змийте ватним тампоном.

Морква допоможе від в'янення шкіри та появи зморшок: додайте до натертої моркви кілька крапель лимонного соку, 1 яєчний жовток, 1 ч. ложку рослинної олії і 1 чайну ложку вівсяної муки або пластівців. Суміш нанесіть на обличчя на 20 - 25 хвилин, а потім змийте теплою водою.

Коментарі