Грейпфрутова дієта

Загальна тривалість дієти - сім днів, протягом яких ви позбудетеся від 4-5 зайвих кілограмів. Грейпфрутова дієта досить добре збалансована і містить велику кількість вітамінів і мінеральних речовин. Вона особливо гарна в зимовий та весняний періоди, коли наш організм схильний до негативного впливу низьких температур. А так як цитрусові дуже багаті вітаміном С, то ви не тільки скинете зайву вагу, але й зможете активно протистояти багатьом хворобам. До того ж вітамін С просто життєво необхідний клітинам нашої шкіри, а регулярне вживання грейпфрутів допоможе вам щодня отримувати необхідну дозу цього вітаміну.

Під час дієти слід відмовитися від солі, соусів і спецій (крім червоного перцю). М'ясо має бути тільки пісним, а риба - нежирна. Можна використовувати консерви, але тільки не в олії, а у власному соку, наприклад, тунця.

Між основними прийомами їжі дозволяється випивати склянку кефіру, але тільки у разі появи особливо болісного голоду і не на ніч, і можна з'їсти яблуко або апельсин і один раз на день чайну ложку меду до чаю. З усіх чайних сортів віддавайте перевагу китайському зеленому. Допускається також і каву, але тільки не розчинна (експрессо або свіжозварене, без цукру).

Слід пам'ятати, що грейпфрутова дієта протипоказана людям з гастритом і виразкою шлунка.

Меню грейпфрутовий дієти

День 1-й
Сніданок:
грейпфрутовий сік без цукру або 1 грейпфрут; два шматочки пісної шинки по 25 г; каву або чай (без цукру).
Обід:
1 грейпфрут;
250 г овочевого салату заправити лимонним соком (будь-які овочі, крім картоплі, кукурудзи) і посипати зеленню;
кава, чай.
Вечеря:
150 г відвареного (або обсмаженого в грилі) пісного м'яса;
200 г зеленого салату з лимонним соком;
чай з медом.

День 2-й
Сніданок:
грейпфрутовий сік без цукру або 1 грейпфрут;
2 варені яйця;
кофе или чай (без сахара).
Обід:
1 грейпфрут;
50 г сиру жирністю 20-30% або нежирний сир.
Вечеря:
200 г риби (відвареної або гриль);
велика порція зеленого салату з овочів (огірок, капуста, брокколі, листовий салат, перець і т. д.), заправити сумішшю з 1 чайної ложки лимонного соку і 1 чайної ложки оливкової олії;
20 г чорного хліба або хрусткий хлібець.

День 3-й
Сніданок:
грейпфрутовий сік без цукру або 1 грейпфрут;
2 столові ложки вівсянки або мюслі з 1 столовою ложкою родзинок, 2-3 подрібненими горіхами (крім арахісу) і 4 столовими ложками знежиреного йогурту або молока.
Обід:
1 грейпфрут;
чашка овочевого супу або прозорого бульйону з двома сухариками. Вечеря:
200 г курячої грудки (гриль або відварна);
2 запечених помідора;
перед сном з'їсти половинку грейпфрута.

День 4-й
Сніданок:
1 склянку соку tomatnogo;
1 варене яйце;
чай з лимоном.
Обід:
1 грейпфрут;
велика порція салату з моркви або зелених овочів, заправити сумішшю лимонного соку і оливкової олії;
kusochek хлібом або тостом.
Вечеря:
400 г відварених або тушкованих овочів (кабачок, капуста, буряк, морква, селера); чай;
перед сном - свіжий грейпфрут або сік.

День 5-й
Сніданок:
фруктовий салат з яблука, грейпфрута і апельсина
каву або чай з лимоном.
Обід:
1 велика запечена картоплина; 200 г салату з зелених овочів або капусти.
Вечеря
на вибір: 200 г пісної яловичини; 250 г курячих грудок; 250 г рибного філе;
томатний сік або запечений помідор; перед сном - грейпфрут або сік.

День 6-й и день 7-й
Вибирайте будь-денне меню з перерахованих вище.
Єдине жорстке обмеження - не їсти після сьомої вечора.

Коментарі