50 способів схуднути без дієти.


 
На книжкових прилавках чимало літератури, яка розповідає, як схуднути за допомогою різних дієт. А ось відомий американський лікар Пол Дж. Варнас ділиться з читачами тим, як схуднути, не дуже-то дотримуючись суворої і виснажливої дієти

Таких способів автор пропонує аж цілих 50! 

Давайте познайомимося з деякими рекомендаціями Пола Дж. Варнас. 

Мотивація

Вам потрібно дуже захотіти змінитися і бути впевненим, що ви досягнете поставленої мети.Дуже важливий ваш внутрішній настрій на позитивний результат. Якщо ж ви чекаєте невдачу, то її й отримаєте. 

Займіться візуалізацією. 

Весь час думайте про те, якими стрункими й елегантними ви станете, коли схуднете.Кожен день протягом 15 хв, намагайтеся уявити собі свій майбутній зовнішній вигляд.Зробіть уявне реальністю. 

Отримуйте задоволення від процесу. 

Шансів схуднути буде більше, якщо ви почнете розглядати дієту як вельми приємну річ.Для того щоб домогтися успіху, вам повинен подобатися сам процес зміни звичок. 

Худніть разом з друзями. 

Наявність однодумців є гарним стимулом для досягнення поставленої мети. Уникайте подій, неодмінним атрибутом яких є стіл з величезною кількістю їжі. 

Не поспішайте. 

Для того щоб схуднути, потрібно час. Всі відомі «швидкі» дієти насправді неефективні. 

Нагороджуйте себе. 

Навіть за найменший успіх на шляху наміченої мети. 

Займайтеся фізичними вправами. 

Фізичні вправи поліпшують обмін речовин і сприяють виробленню організмом ензимів - речовин, що беруть участь у розщепленні жирів. 

«Розбийте» ваш телевізор. 

Крім малорухливості, телевізор небезпечний ще й тим, що він програмує вас, щоб їсти їжу, яка вам протипоказана. 

Перестаньте дотримуватися дієти або підраховувати кількість з'їдених калорій. 

Більше замислюйтесь про якість їжі, що з'їдається, ніж про кількість що містяться в ній калорій. Голодування має здійснюватися під контролем лікаря. 

Повністю уникайте рафінованого цукру, більше вживайте овочів і фруктів. 

Їжте, якщо ви голодні. 

Для людини, що вирішила схуднути, немає нічого гіршого, ніж пропуск сніданку або іншого прийому їжі. Чим раніше ви вгамуєте свій голод, тим менша ймовірність переїдання. 

Їжте цільні зерна. 

У природі влаштовано так, що все, що містить комплекс вуглеводів, містить також вітаміни В і Е і клітковину. Вітаміни групи В беруть участь у вуглеводному обміні, а клітковина сповільнює їх засвоєння; Тому, коли ви їсте цільні зерна, ваш організм отримує вітаміни, необхідні для вуглеводного обміну. Одночасно ви отримуєте і клітковину, яка сприяє нормальному стільця і оздоровлення кишечника. Тому уникайте рафінованих продуктів!Відмова від очищеної їжі і гідрогенізірованних масел, збільшення споживання фруктів і овочів сприяє нормалізації обміну речовин і схудненню. 

Правильно обмежуйте споживання калорій. 

Ви зможете схуднути, якщо ви будете їсти тільки тоді, коли голодні, коли ви регулярно займаєтеся спортом і уникаєте споживання порожніх калорій. У день достатньо споживати в середньому 2400 кілокалорій. 

Їжте поволі, ретельно пережовуйте їжу. 

Вона краще перетравлюється, коли вона ретельно пережована. Слина містить амілазу, яка розщеплює вуглеводи. Рівень цукру в крові буде підвищуватися поступово, тому ви незабаром відчуєте, як ваше самопочуття покращилося, що виключить переїдання. Не їжте, якщо ви не голодні. 

Їжте тільки за столом. 

Це допоможе вам боротися зі звичкою є в стані емоційної напруги. Закусиваніе перед телевізором зазвичай не зменшує голод так само, як і несвідома звичка є в стані нервового напруження. 

Почекайте кілька хвилин, перш ніж відновити прийом їжі. Для того щоб організм усвідомив, що він вже сьгг, потрібен час. Тому, закінчивши є, зачекайте хвилин 10-15, після чого буде ясно, наситилися ви. Влаштуйте собі один раз на тиждень вегетаріанський день. 

Контролюйте себе в ситуаціях, коли у вас є можливість переїдання. 

Слідкуйте за правильною роботою органів травлення. 
Якщо функція органів травлення порушена, то порушується і нормальний обмін речовин, отже, складно буде підтримувати і вагу тіла на оптимальному рівні. 

Пийте чисту воду. 

Кожен день 6-8 склянок чистої води. Вода очищає організм від шкідливих продуктів життєдіяльності, сприяє нормалізації обміну речовин, без чого неможливо коригувати вагу тіла. 

Створіть власну програму схуднення. 
Вивчивши спеціальну літературу і порадившись з лікарем, треба намітити таку програму коригування вашого ваги, яка була б специфічна саме для вас. Тільки в цьому випадку можна сподіватися на успіх.

Коментарі