Схуднути до літа не голодуючи: весняний раціон

 До літа так хочеться схуднути і стати стрункою! Згадалися найбільш доступні варіанти досягнення мети: не їсти після шостої, робити зарядку, підніматися тільки пішки по сходах ... А значного ефекту немає. Що ще зробити?

Спробуйте починати день з ранкового коктейлю. Поживний, низькокалорійний, містить багато клітковини, він допоможе швидко очистити організм, надовго втамувати голод і за місяць позбавитися від зайвих трьох кілограмів. Рецепт його простий: чашка будь-яких ягід (можна заморожених), столова ложка сої, півчашки яблучного соку і кілька кубиків льоду.

Продукти-союзники

У тих, хто дотримується дієти, є чимало продуктів-союзників. Корисні цитрусові і сік з них допомагає жіночому організму: знижують рівень холестерину в крові, оздоровлюють флору кишківника, зміцнюють стінки дрібних кровоносних судин, а також зменшують набряклість, зміцнюють і тонізують нервову систему, знижують ризик серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Цілюща дія цитрусових плодів пояснюється тим, що в них міститься багато вітаміну С, фолієва кислота, калій, вуглеводи, пектин та клітковина.

Вже з'явилися у продажу перші весняні корисні городні рослини.

Крес-салат - один з корисних і смачних овочів. Іноді він має злегка гіркуватий присмак через наявність у ньому гірчичної олії. Свіже листя крес-салату можна їсти сирими, просто так чи з будь-якою салатною заправкою, як приправу до супів і підливаючи.

Подрібнені листя крес-салату додають до різних салатів, м'яса, посипають ними бутерброди. Навесні і влітку листя крес-салату можна додавати в зелені щі. Вичавлений з рослини сік і молода трава вважаються хорошим засобом для зміцнення ясен.

Шпинат поки не дуже популярний в Росії, хоча в західних країнах його їдять багато й охоче. Правильно роблять, тому що речовини, що містяться в листі шпинату, виводять з організму токсини, солі важких металів, надають послаблювальну дію.

Французи називають шпинат «мітлою шлунку». Страви зі шпинату - дієтичний продукт, багатий білком, до складу якого входять всі необхідні амінокислоти.

Черешня плодоносить рано і служить вірною ознакою початку фруктово-ягідного достатку. М'якоть ягід багата клітковиною, яка стимулює перистальтику кишечника, мікрофлору, має сечогінну дію. Є в ній провітамін А, вітаміни С, групи В, нікотинова кислота.

«Розумний» сніданок

Щоб спалити в день додатково 80 калорій, потрібно не пропускати сніданок. Пропущений ранковий прийом їжі уповільнює обмін речовин. До того ж людина, що обійшовся без сніданку, обов'язково все надолужить під час обіду. Вівсянка, чашка кави з молоком, омлет, навпаки, прискорюють обмін речовин. Тільки в цьому випадку, вважають вчені, людина спалює 1600 калорій в день, а за пропущений сніданку їх число зменшується.

Додайте перцю - з'їжте менше

Добре знижують апетит приправи до страв, одна з них - перець. Причина тому - капсоіцін, речовина, серйозно переважна апетит і спалює зайві калорії. Міститься воно в червоному, жовтому і зеленому перці.

У дослідженні, проведеному вченими, доведено, що люди, які на закуску вживали червоний перець, з'їдали помітно меншу кількість їжі, а ті, хто додавав його під час їжі, вживали в день на цілу тисячу калорій менше.

Хром знижує відчуття голоду

Втрати ваги сприяє і мікроелемент хром. Він зменшує жирові відкладення, збільшує м'язову масу і контролює рівень глюкози в крові, що і призводить до притуплення почуття голоду. Хром мається на яєчному жовтку, солоді, а також у мультивітамінний комплексах і мінеральних добавках. Ефективна денна доза хрому - 200 мг.

Кульбаба. Для експрес-схуднення відразу на 1,5-2 кілограми скористайтеся коренем першої весняної трави кульбаби або травою хвоща польового. Ці трави - сильне природне сечогінну, приймати їх слід по 12 крапель настоянки на склянку теплої води два-три рази на день. Перевищувати дозу не можна, інакше організм очікують неприємні наслідки.

Розвантажитися

Найбільш вдалий час для того, щоб поповнити запаси енергії і очистити організм від шлаків - вихідні. Запасіться на цей час свіжими фруктами, овочами і мінеральною водою. Поставте собі завдання вживати продукти тільки в сирому вигляді - доб'єтеся більшого ефекту.

Ранок почніть з трьох чашок теплої кип'яченої води, в неї можна додати 3-4 скибочки лимона або апельсина.

Протягом дня випивайте 3-4 склянки соку, який можна вичавлювати практично з будь-яких овочів і фруктів. Солодкий фруктовий сік краще наполовину розбавити мінеральною водою.

На наступний день після розвантажувального ви можете відчути невеликий млявість, легку ломоту в м'язах, а іноді і головний біль. Не лякайтеся, це означає, що ваш організм очистився від шкідливих речовин. Розвантажуючи, не забувайте пити більше мінеральної води. До наступного робочого тижня ви будете почувати себе без нічого, повні бадьорості та активності.

Регулярно необхідний розвантажувальний місяць. Протримаєтеся без піци, булочок, картоплі, каш, бананів, тістечок, десертів вершкових, чіпсів, супів з пакетиків, шоколаду і цукерок, цукру та меду, алкоголю, шипучих напоїв і фруктових соків.

Не заїдає стрес

У стані стресу не поспішайте «рятуватися» їжею. У період фізичних і емоційних навантажень потрібно багато вітаміну С, він допоможе тримати стрес у вузді. Симптом його дефіциту - ранки в роті і запалення ясен. Ці неприємні явища можна зменшити протягом доби, налягаючи на ягоди та фрукти.

Вітамін С організмом не виробляється, тому потрібно його щоденне надходження ззовні. Багато вітаміну С у ягодах, ківі і цитрусових, трохи менше в картоплі і перці. Стресом можна управляти.

У цьому допоможуть деякі продукти, брак яких сама по собі є стресом для організму. Для підтримки гарної роботи ендокринної системи організму крім вітаміну С, необхідні вітаміни В і магній.

Ароматерапія для схуднення

Стати стрункішою можна і від запаху. Аромати впливають на кровообіг і обмін речовин.

Пригнічують апетит: три краплі ванільного масла нанести на хустку і вдихати при відчутті голоду.

Бадьорить: бергамот, апельсин, лимон.

Розслаблює і притуплює відчуття голоду: олія кориці.

Зміцнює сполучну тканину: 25 крапель апельсинового масла, 6 крапель олії кедра, 50 мл олії жожоба і 50 мл олії зародків пшениці змішати і зберігати в прохолодному місці. Цією сумішшю тричі на тиждень рекомендується масажувати живіт.

Можна легко і просто без героїчних зусиль добитися бажаного - схуднути. Треба всього лише підкоригувати свої звички, набратися сили волі, запастися бажанням і йти до поставленої мети.

Коментарі