Дієта і харчування за групою крові

Кожна жінка, хоча б раз у житті, сиділа на якій-небудь з відомих дієт. Але замислюємося ми про принципи дії дієти і про те, як відреагує на неї наш організм. Не секрет, що основа більшості дієт - обмеження кількості калорій. Чи так це корисно для кожного з нас? Адже правильно підібрана дієта - це та, яка максимально враховує індивідуальні потреби людського організму. За таким принципом будується дієта по групі крові.

Вчення про харчування за групами крові є галуззю натуропатії - науки про лікування природними засобами. Харчування за групою крові є найбільш природним способом оздоровлення і лікування організму людини. Згідно кожній групі крові складається індивідуальна модель харчування, дотримуючись якої, людина зазвичай досить швидко помічає, що його вага приходить в норму, наслідки стресу стають менш руйнівними, імунітет зміцнюється, хронічні захворювання виліковуються або їх загострення стають більш рідкісними і менш небезпечними. Якщо до такого харчування додати правильно підібране фізичне навантаження, то отримані результати можна буде закріпити на довгі роки.

Головний теоретик даної дієти - американський лікар-натуропат Джеймс д'Адамо. У своїй роботі він розділив всі продукти харчування на корисні, нейтральні та шкідливі для організму, в залежності від групи крові. Теорія харчування по групі крові нерозривно пов'язана з клітинною будовою конкретного організму. Тому, при вживанні тих чи інших продуктів, потрібно враховувати, що деякі з них забезпечать вам втрату ваги, інші ж навпаки - його набір. Враховуючи рекомендації дієти за групою крові та виключаючи шкідливі для кожної групи продукти, ми усуваємо порушення обмінних процесів в організмі. Це, у свою чергу, призводить до очищення від токсинів, які накопичуються в основному в жирових тканинах. Організм починає нормально працювати і йде процес схуднення.

Вибір тих чи інших продуктів для кожної групи крові, доктор д'Адамо обумовлює різними умовами харчування, при яких формувалися самі групи. Перша група крові - сама древня і одночасно сама поширена в усьому світі. Основа харчування наших предків з цією групою крові - м'ясо.

Друга група крові з'явилася в період, коли людина перейшла від полювання і збирання до організованого землеробства. Таким чином, раціон людини різноманітності рослинною їжею що, у свою чергу, і спричинило за собою розвиток другої групи крові.

У ході еволюції харчування людини знову зазнає зміну, в нього додаються молочні продукти і це спричиняє за собою появу третьої групи крові.

«Наймолодша» група крові - четверта. Вона виникла в результаті змішування носіїв другої і третьої груп і з'явилася близько півтори тисячі років тому.

Для того, щоб слідувати дієті по групі крові, вам необхідно вибирати з таблиці своєї групи в основному ті продукти, які віднесені до корисних. Іноді можна вживати нейтральні продукти, а от шкідливі продукти краще зовсім виключити зі свого раціону.

Дієта 1 групи крові

Корисні продукти: м'ясо (крім свинини), морепродукти, риба, овочі, фрукти (крім кислих), ананаси, хліб житній (в обмеженій кількості). Можна бобові та гречку.

Шкідливі продукти: капуста (крім брокколи), пшениця і всі вироби з неї (пшеничний хліб), кукурудза і всі вироби з неї, кетчуп, маринади.

Дієта 2 групи крові

Корисні продукти: овочі, фрукти.

Крупи, бобові та молочні продукти - в обмеженій кількості.

Шкідливі продукти: м'ясо, більшість молочних продуктів (в якості заміни - соєві продукти), вироби з пшениці, перець, морозиво, цукор, кукурудзяне і арахісове масло.

Дієта 3 групи крові

Корисні продукти: м'ясо (крім курячого і качиного), риба, яйця, крупи (крім гречаної і пшеничної), молочні продукти (краще кисломолочні), овочі (крім кукурудзи, помідорів, гарбуза, оливок), фрукти (крім кокосів, ревеню).

Шкідливі продукти: морепродукти (молюски, краби, креветки), свинина та вироби з неї, курятина, качатини.

Дієта 4 групи крові

Корисні продукти: кролик, баранина, індичка, риба, молочні продукти (кисломолочні, нежирні сири), тофу - соєвий сир, оливкова олія, крупи, овочі, фрукти (крім різких і кислих), масло печінки тріски, горіхи.

Шкідливі продукти: гречка, кукурудза, перець, чорні оливки, свинина.

Необхідно враховувати, що харчування по групі крові, по суті, не є дієтою, і тимчасове слідування пропонованих правилами, швидше за все, дасть лише короткочасний результат. Цієї моделі харчування потрібно дотримуватися все життя.

Коментарі