Осіння дієта з рецептами

Восени саме час почати думати про своє здоров'я і зовнішній вигляд. Вважається, що влітку ми худнемо - сперечатися не буду. Але в більшості випадків саме влітку, під час відпусток і вихідних днів, ми дозволяємо собі розслабитися і їсти все, що душі завгодно. Звідси і зайві кілограми, і збої в дихальній системі при швидкій ходьбі і багато інших несприятливих наслідків. Так що восени саме час братися за себе і починати готуватися до новорічних свят, адже до них залишилося трохи більше ста днів. Пропонуємо почати довгий шлях до краси і стрункості з нашою дієтою, багатою і щедрою, адже складена вона зі страв осіннього врожаю ...

День 1-й осінньої дієти

Сніданок: 150 мл нежирного біойогурту з маленьким бананом, апельсином, 1 чайною ложкою рідкого меду і 1 столовою ложкою лляного насіння.
Обід: 400 мл грибного супу: лісові гриби, овочі, часник, цибуля, приправи за смаком - варити на слабкому вогні, можна подрібнити в блендері; 50 г зернового хліба.
Вечеря: печені баклажани (2 порції): наріжте 1 великий баклажан, змастіть скибочки 1 / 2 столової ложки оливкової олії, приправте за смаком і запікайте в духовці (190 градусів) на сковороді, поки вони не стануть м'якими і не придбають золотистий відтінок, приблизно 20 хвилин. Перекладіть баклажани у форму, посипте 75 г моцарели або тофу, полийте 250 мл томатного соусу, посипте тертими горіхами або крихтами зернового хліба і 1 столовою ложкою тертого пармезану. Запікайте ще 30 хвилин і подавайте з зеленим салатом та хрусткими хлібцями (25 г).

День 2-й осінньої дієти

Сніданок: 1 / 2 грейпфрута; скибочку зернового хліба з нежирним маргарином і 1 вареним яйцем; або замість яйця - біойогурті (150 мл).
Обід: печена картопля (1 порція) з арахісовим маслом: запечіть 225 г картоплі, змішайте з 1 столовою ложкою арахісового масла (без цукру), злегка розігрітого на сковороді і збитого з 1 столовою ложкою натурального йогурту і приправами. Подавайте з паростками лророщенних бобів і зі змішаним салатом (овочі, салат, зелень або капуста, морква, огірки, зелень).
Вечеря: боби з чилі (2 порції): розігрійте в сковороді з антипригарним покриттям 1 / 2 столової ложки кукурудзяної олії, пасеруйте на ньому до золотистого кольору нарізану цибулину і стручок зеленого перцю, додайте подрібнений зубчик часнику, 1 десертну ложку меленої паприки, 1 чайну ложку кмину і 1 червоний перець чилі. Обсмажте. Потім додайте 400 г консервованих бобів, попередньо злив рідина, і 400 г подрібнених консервованих помідорів, приправте за смаком. Гасіть вміст сковороди на повільному вогні 30 хвилин, періодично помішуючи. Потім посипте 25 г розкришені моцарелли і ненадовго помістіть в духовку або під гриль. Подавайте на великому аркуші зеленого салату.

День третій  осінньої дієти

Сніданок: порція мюслі із знежиреним молоком; порція нарізаних фруктів або ягід; 1 ложка лляного насіння.
Обід: овочева піца (2 порції): змастіть готову корж для піци томатним соусом, покладете свої улюблені нарізані овочі, оливки, гриби і подрібнену зелень. Зверху посипте 50 г тертого сиру моцарелла або покладіть скибочки маринованого тофу. Випікайте в духовці при температурі 200 ° С протягом 20 хвилин. Подавайте з великою порцією зеленого салату.
Вечеря: овочева запіканка (2 порції): обдайте окропом або розігрійте в мікрохвильовій печі 450 г овочевої суміші (наприклад, квасоля і зелена квасоля, перець, морква, брокколі, горошок, кукурудза), дуже великі шматочки - поріжте. Овочі повинні бути м'якими. Дайте стекти воді і покладіть у форму. Зваріть в підсоленій воді 15 г макаронних виробів, злийте воду і змішайте з овочами. Потім приготуйте соус для овочів: змішайте 20 г оливкової олії і 25 г борошна, підігрійте суміш на середньому вогні до отримання однорідної маси. Влийте 350 мл знежиреного молока і всипте 1 чайну ложку гірчичного порошку. Розмішуйте, поки соус загусне. Додайте приправу до смаку і 40 г тертого сиру моцарелла. Отриманий соус вилийте на овочі та макарони. Посипте тертим пармезаном і обсмажте в духовці або грилі до золотистого кольору. Подавайте з великою порцією зеленого салату. Якщо ви справжня вегетаріанка, то замість сиру посипте подрібненими горіхами запіканку.

День 4-й осінньої дієти

Сніданок:
аналогічний сніданку першого дня.
Обід:
сандвіч (1 порція): 2 скибочки зернового або житнього хліба намазати нежирним маргарином, додати нарізаний помідор і 50 г сиру брі. Варіант: 50 г маринованого або обсмаженого тофу, лісовий гриб, обсмажене в оливковому маслі з приправою; свіжий фрукт.
Вечеря: сочевиця зі спеціями (2 порції): на сковороді з антипригарним покриттям розігрійте 1 столову ложку арахісового масла і обсмажте 400 г солодкої картоплі (можна замінити будь-якими коренеплодами, наприклад, топінамбуром), нарізаної кубиками. Додайте нарізану цибулину і обсмажуйте ще кілька хвилин. Потім додайте подрібнений зубчик часнику, свіжий перець чилі, очищений від шкірки і насіння, по 1 чайній ложці тмину і свіжого імбиру, 1 чайну ложку насіння коріандру. Помішуйте 1-2 хвилини, потім додайте зварену або консервовану сочевицю (коричневу або зелену) і 150 мл овочевого бульйону, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні без кришки 30 хвилин. Якщо суміш буде дуже сухий, додайте ще бульйону. Приправте за смаком і додайте 2 столові ложки натурального йогурту (перед подачею). Подавайте з капустою.

День 5-й осінньої дієти

Сніданок: 1 великий шматок зернового хліба з нежирним маргарином, зверху покласти 150 г печеної квасолі в томатному соусі;
1 / 2 грейпфрута.
Обід: рис з фруктами і горіхами (2 порції): зварити 100 г коричневого рису, остудити. Потім змішати рис з 50 г свіжої стручкової квасолі, з 25 г подрібнених горіхів (пекан або кешио), з 1 столовою ложкою насіння соняшнику, 4 подрібненими половинками кураги, 1 подрібненим бананом і заправити сумішшю з 2 столових ложок біойогурті, лимонного соку, приправою по смаку і 1 столовою ложкою хуммуса (пюре з турецького гороху нуту); на десерт - порція будь-яких фруктів.
Вечеря: тушковані овочі з грибами (2 порції): розігрійте в каструлі з антипригарним покриттям 1 столову ложку оливкової олії, обсмажте тонко нарізаний лук до золотистого кольору. За цей час наріжте 200 г молодої картоплі (кубиками). Додайте в каструлю 1 зубчик часнику і по 1 чайній ложці кмину, паприки і коріандру, а також щіпку шафрану. Покладіть в каструлю картопля і гриби (175 г), 75 г весняної зелені, 200 г подрібнених консервованих помідорів, 5 столових ложок овочевого бульйону і приправу за смаком. Ще раз перемішайте і готуйте або в духовці (180 ° С), або на плиті, поки овочі не стануть м'якими. Подавайте з хрусткими хлібцями (25 г).

День 6-й осінньої дієти

Сніданок: тарілка середнього розміру мюслі зі знятим молоком, фруктами і ягодами і 1 столовою ложкою лляного насіння.
Обід: 400 мл готового або домашнього сочевичної супу з 1 скибкою зернового або житнього хліба; 1 апельсин.
Вечеря: цільнозернові макарони з гарніром: відваріть макарони у підсоленій воді, додайте оливкова олія, шпинат або іншу зелень, 10 г тертого пармезану або 50 г твердого тофу, порізаного кубиками.

Коментарі