Скидаємо вагу після свят!

Після кожного свята та застілля не знаєте, на яку дієту сісти, щоб швидше позбутися від пари-трійки « наїдених» кілограм? Навіщо? Адже існує дієта, яка так і називається «Дієта після свята». 


Особливості дієти для схуднення після свят
Післясвяткова дієта цілком виправдовує свою назву. Вона дозволяє всього за тиждень скинути близько 3 кг. Якраз стільки зайвої ваги додається після застіль. До того ж на пропонованому цій дієті раціоні складно відчути себе голодним навіть з розтягнутим за свята шлунком. У раціоні післясвяткової дієти присутні і м'ясні страви, і рибні, і злакові, і молочні, і овочі, і фрукти. Тому дієта не відноситься до розряду стресових для організму - він, нехай і в невеликих кількостях, отримує всі необхідні елементи для своєї роботи. Ще один плюс дієти в тому, що не потрібно возитися на «вже набридлої за період вечірок» кухні, створюючи дієтичні шедеври - дієта задоволена проста.

Правила дієти 
Краще всього вибрати певний час для сніданку, обіду і вечері, і з'їдати рекомендовані продукти в одні і ті ж години. Це дозволить організму «не лякатися», що його власниця вирішила заморити його голодом, і не відкладати пропоновані дієтою калорій в боки й інші частини тіла. Адже організм звикне до розкладу й буде знати, що в певний час його нагодують. Звичайно, непогано було б обійтися в приготуванні страв без солі і з мінімумом спецій. Так в організмі не буде затримуватися зайва рідина. Більше того, так йому буде легше вивести рідину і вже накопичилася в ньому за час рясних святкових пиятик. А з нею і частина шкідливих речовин. Якщо ж прісні страви здаються абсолютно не смачними, не варто їсти їх через силу. Страви можна посолити, поперчити, додати спеції, лимонний сік, оцет, соєвий соус. Ефект від дієти все одно буде. І при цьому збережеться гарний настрій. Інакше, навіщо взагалі потрібні були свята!? Головне, дотримати єдиної суворої  заборони: під час дієти ніякого рослинного і вершкового масла, їх треба виключити. Кожен день, крім того, що пропонує меню дієти, потрібно випивати як мінімум чотири склянки мінеральної негазованої води. Крім того, допускається пити зелений чай без цукру в будь-яких кількостях. При бажанні дієту після свят можна продовжити до 2-3 тижнів. Повторювати дієту слід не раніше, ніж після двотижневої перерви. 

Меню дієти для схуднення після свят


День перший 
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру, половинка грейпфрута або сік з неї, 1 тост із зернового хліба зі столовою ложкою арахісового масла. Обід: полбаночкі консервованого тунця, 1 тост із зернового хліба, 2 стебла селери, 3 штучки чорносливу або кураги. Вечеря: 100 г курячої грудинки гриль з лимонним соком і базиліком, тарілка зеленої квасолі, тарілка тертої моркви, 1 яблуко.

День другий 
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру, 5 сухих крекерів, 30 г сиру Чеддер, 1 яблуко. Обід: тарілка гречаної каші з молоком, половинка банана. Вечеря: плов (півтарілки неочищеного рису з дрібно нарізаною курячою грудкою без шкірки і двома столовими ложками тертої моркви), 1 яблуко, півсклянки кефіру.

День третій 
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру, тарілка вівсянки з половинкою банана, 1 яблуко. Обід: тарілка томатного супу з неочищеним рисом, 2 сухарика із зернового хліба, великий нарізаний огірок з крапелькою винного оцту (без олії), 3 штучки кураги або чорносливу. Вечеря: 100 г тушкованої риби, тарілка шпинату, півтарілки неочищеного рису, склянка чаю з ромашки чи м'яти.

 День четвертий 
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру, 1 яйце, половинка банана, 1 тост із зернового хліба. Обід: тарілка нежирного сиру, 8 сухих крекерів, чашка зеленого чаю (можна додати чайну ложку меду). Вечеря: 100 г вареної яловичини, тарілка брокколі або вареної капусти, півтарілки тертої моркви, половинка банана, півсклянки молока або кефіру.

День п'ятий
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру, 2 вівсяних печива, 1 печене яблуко (можна додати чайну ложку меду), 3 штучки кураги або чорносливу. Обід: зелений салат і полбаночкі консервованого тунця з двома шматочками зернового хліба, півтарілки тертого буряка з ізюмом і лимонним соком (без олії), склянка свіжовичавленого апельсинового соку. Вечеря: 100 г нежирної тушкованої риби, півтарілки консервованого горошку, 1 картоплина, запечена чи зварена в мундирі, ромашковий чай з лимоном.

День шостий
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру, 100 г молочного йогурту з жменею не обсмажені мюслі. Обід: тарілка овочевого супу, баночка йогурту молочного (без добавок), тарілка вареної брокколі, шматок хліба з цілісного зерна. Вечеря: салат з капусти з петрушкою і лимонним соком, 100 г м'яса, тушкованого з брокколі та морквою (по пів тарілки), трав'яний чай.

День сьомий
Сніданок: чашка чаю або чорної кави без цукру, яйце, апельсин. Обід: салат (2 невеликих помідори з базиліком і винним оцтом), 2 тости з зернового хліба з нежирним сиром, 100 г молочного йогурту. Вечеря: тарілка вареної кольорової капусти, куряча грудка гриль з лимонним соком, півтарілки неочищеного рису, терте яблуко (можна додати половину чайної ложки меду і лимонного соку), чай з м'яти.

Коментарі