Худнете до літа? Почніть снідати!

 За даними різних досліджень від 15 до 20% людей ігнорують сніданки. При цьому, доведено, що у людей, які регулярно снідають, менший індекс маси тіла, а, отже, вони виглядають більш стрункими. Про те, чому напередодні сезону відпусток особливо важливо додати в режим харчування правильний сніданок, розповідає фахівець зі здорового харчування, д.м.н., професор, Генеральний директор компанії «Леова нутро» Тетяна Пілат.



Чому сніданок сприяє зниженню ваги?

Відомо, що активність роботи шлунка припадає саме на час з 7 до 9 годин ранку. Тому їжа, прийнята в цей період, перетравиться максимально ретельно. До того ж сніданок, багатий вуглеводами і клітковиною, знижує ймовірність виникнення нападів голоду і позбавляє від додаткових перекусів в першій половині дня. Протягом наступних годин організму складніше здійснювати процеси травлення, тому він у другій половині дня швидко перетравлює продукти на «напівфабрикати» і відкладає «про запас».

З чого повинен складатися сніданок для «схуднення»?

В ідеалі сніданок повинен складатися зі злаків (для припливу енергії) і з фруктів (вітаміни), тобто з цільнозернових мюслів. Сухі сніданки служать хорошим початком для задоволення добової потреби організму у вітамінах і мінералах. А, сухі сніданки, збагачені вітамінами і мінералами, забезпечують потребу у вітамінах як мінімум на 25 відсотків і заліза на 17 відсотків від денної норми.

Які мюслі вибрати?
Рекомендую шукати мюслі, в основі яких - вівсяні та житні пластівці, краще за все не обсмажені. Вони сприяють швидкому насиченню, містять "повільні" вуглеводи і білок, необхідний для росту і відновлення тканин.

Чим краще заправляти мюслі?

Якщо у вас немає необхідності взяти вагу під контроль, заправляти можна чим завгодно, на ваш смак - молоком, соком, кефіром, йогуртом ... Для приготування потрібні тільки пара хвилин часу і вода. Одна порція таких мюслі містить на 120 ккал менше, ніж традиційні мюслі з молоком!

Худніть на здоров'я!

Коментарі