Індійська вегетаріанська дієта

Такої вегетаріанської дієти дотримується велика частина населення Індії. І зараз, побудована на основі досвіду індусів, вегетаріанське харчування завойовує все більше прихильників серед американців і європейців. Статистика неупереджено стверджує, що за прикладом індусів зараз вже більше мільйона європейців відмовляються вживати м'ясо.



Індійська дієта для схуднення - меню таке:


Сніданок. Сік зі свіжих фруктів або овочів, чай (з часточкою лимона або з молоком, але без цукру), злаки з чашкою знежиреного молока.
Обід. Салат з огірків з йогуртовим соусом і декількома зернами кунжуту, тарілка рису з сочевицею (3 частини рису на 1 частина сочевиці) і з відвареної морквою, або тарілка манної каші з бобами і овочами, або порція сиру 20 -% жирності і салат зі свіжих фруктів .
Вечеря. Салат з паростків сої, помідорів і грибів, овочева запіканка з скибочкою сільського хліба, або два зварених в мішечок яйця зі шпинатом і скибочкою тосту, або соєвий стейк з овочевої котлетою; натуральний йогурт і компот з яблук.

Щоденний склад продуктів для індійської дієти:
- 2-3 фрукта (сирі або сушені, під час їжі, а також до і після);
- Сирі овочі, приправлені соусом на основі натурального йогурту, 20 -% сир, морські водорості із соєю;
- Варені овочі, приготовлені в скороварки (зберігаються вітаміни та мінерали), як мінімум на обід чи на вечерю. Не забувайте про супах - гарячих або холодних;
- Страва зі злаків. Не зловживайте готовими продуктами зі злаків (хліб, рис, макаронні вироби);
- 3 молочних продукту: нежирна кисляк, натуральний йогурт, сир;
- Горіхи (мигдаль, лісовий горіх, фундук, насіння соняшника, кунжут).

Дотримуватися індійської дієти можна досить довго.

Коментарі