Хлібна дієта

Спори про дієти тривають стільки ж, скільки існують самі дієти. Головна тема дискусій полягає в бажанні визначити, чого в дієтах більше - користі чи шкоди. Вчені досліджували деякі модні на сьогодні тенденції, зокрема, дієта Аткінса, яка об'єднує скорочення вмісту вуглеводів. Не секрет, що такі методики призводять до швидких результатів, але як вони впливають на здоров'я людини з плином часу?


Досліди на мишах показали, що дієти, що передбачають низький вміст вуглеводів, закінчуються закупоркою артерій, що значно збільшує вірогідність отримати серцевий напад. Було висловлене припущення про те, що вуглеводи грають свою позитивну роль у нормалізації роботи клітин кісткового мозку, тому їх нестача призводить до дисфункції клітин в плані очищення судин від жиру.

Натомість популярних, але небезпечних була запропонована унікальна хлібна дієта, яка за рахунок збалансованого меню дозволяє легко досягти чудових результатів. Але, що ще важливіше, вона гарантує постійне перебування «у формі», не вдаючись до жорстких заборон.

В якості основного продукту хлібна дієта рекомендує дієтичний хліб. Жінки повинні з'їдати його від 8 до 12 скибочок щодня. Норма для чоловіків збільшена на 4 скибочки. Можна брати і звичайний хліб з розрахунку один шматочок звичайного замість двох дієтичного. Його дозволяється мазати сиром (5%) або іншими відповідними продуктами, і до нього вживати рибу чи м'ясо. Один заборона - ніяких солодощів!

Некрахмалістие овочі можна їсти без обмежень. А яєць - тільки 3 штуки на тиждень. Зате готувати їх можете, як вам більше подобається. І стаканчик йогурту 1 раз на день. Якщо на вашому столі - рибне або м'ясне блюдо, то нехай воно буде обов'язково з овочами, і не частіше 3 разів на тиждень. У дні вживання подібних страв хліба беріть на 4 шматочка менше. Фруктами особливо не захоплюйтеся, достатньо одного яблука чи груші в день. Можна замість них 3 сливи, абрикоси і т.п.

Окрема розмова про частоту прийому їжі. При хлібній дієті сідайте за стіл через кожні 3-4 години, не прислухаючись до того, що говорить шлунок. І виконуйте цей режим самим строгим чином! Інакше потім отримаєте проблеми з «розбурханим» апетитом.

Після однієї або двох тижнів - друга ступінь дієтичного комплексу. Тут замість хліба можна взяти щось інше, наприклад, варені боби (0,5 скл.), Макарони (1 скл.), Або будь-яка каша (2 / 3 скл. Крупи), а також 1 картоплина або 1 качан кукурудзи -- всі зазначені страви відповідають двом шматочках хліба. Такою ж «вагу» мають 3-4 ложки пластівців. Якщо замість пластівців берете мюслі, то з'їжте 1-2 ложки. Вживання фруктів збільшується в 3 рази. Йогурт, овочі і часовий режим харчування - без змін.
А ще хлібна дієта передбачає багато пити. Жінкам - по 8 або 10 склянок щоденно, якими запивати 1 таблетку кальцію та полівітаміни. Чоловікам - на 2 склянки більше. І крім цього, для всіх - кава і чай, хто скільки звик.

Термін дотримання дієти - до кінця днів своїх. Таким чином, хлібна дієта не обтяжлива і підходить всім без винятку, навіть працюючим. Багато добровольці вже перевірили її у справі, та й результати досліджень обнадіюють.

Коментарі

Дописати коментар