Худнемо до літа! Дієта до літа!

Готуючись до літа, ви вирішили приміряти улюблений купальник і охнули, побачивши, як зрадницьки він обтягує розповнілу за зиму фігуру, а лямки несимпатичні врізаються в плечі.
Найнеприємніше, що на раціон з дієтичними стравами, які вимагають ретельної готування, немає ні часу, ні сил.
Саме для такої ситуації розробила свої рекомендації французький дієтолог Катрін Гурсак.
Доктор Гурсак переконана: дотримуючись її дієти, ви зможете носити одяг на розмір менший вже через тиждень, скинувши близько 3-4 кг.
І, що найважливіше, зайвий жирок зникне саме з тих частин тіла, де він найбільше недоречно: з живота, стегон, талії, передпліч.
Інший плюс - щоб готувати всі необхідні страви, вам не доведеться годинами стояти біля плити. А значить, дієта ідеальна для ділових женшін, що ведуть активний спосіб життя. Вона низькокалорійна (не більше 1200 ккал на добу), але в ній багато спокусливих страв, які не позбавлять вас задоволення від їжі.

Головний принцип дієти доктора Гурсак - роздільне харчування: в один раз ви повинні їсти тільки рослинну або тваринну їжу. Перша забезпечить ваш організм фруктозою, клітковиною, вітамінами і мінералами, друга забезпечить повноцінними білками, необхідними для кровотворення і правильного обміну речовин. А еше білкова їжа швидше вгамовує голод, попереджає запаморочення і ослаблення організму під час дієти.

До того ж завдяки роздільному харчуванню ваш організм зможе краще і швидше засвоювати живильні речовини. Коли ми їмо, приміром, м'ясо з картоплею та овошамі, вуглеводи і органічні кислоти, що містяться в овочах, гальмують переварювання і засвоюваність білків, дотримуючись роздільного харчування, ви уникнете цього небажаного ефекту. А тепер приступимо до складання меню, яке допоможе вам вже через тиждень виглядати в купальнику як картина.


Недільна дієта 
Сніданки
Понеділок Яйце круто (або скибочку пісної шинки), фруктовий йогурт, чай (кава) з цукрозамінників.
Вівторок Апельсин, 2 шматочки хліба з висівками, чай.
Середа Скибочка пісної шинки, півпачки знежиреного сиру, чай (кава) з цукрозамінників.
Четвер 25 г мюслі з томатним соком, банан, кава з цукрозамінників.
П'ятниця Йогурт без наповнювача, яйце в "мішечок", чай з цукрозамінників.
Субота 25 г кукурудзяних пластівців з молоком, йогурт без наповнювача, кава з цукрозамінників.
Неділя Яйце круто, скибочка сиру (100 г), чай (кава) з цукрозамінників.

Обіди

Понеділок
Овочевий салат (помідор, огірок, листя салату, зелена цибуля, петрушка), заправлений рослинним маслом і соком лимона, тушкована буряк з морквою і чорносливом, яблучний сік.
Вівторок Салат з відварних креветок (100 г), заправлений майонезом і посипаний кропом, відварна телятина (80-100 г) або яловичина; йогурт без наповнювача.
Середа Салат з відварних печериць (100 г), заправлений оливковою олією, соком лимона і посипаний зеленою цибулею, отварчая картоплина з тушкованою капустою; 2 ківі.
Четвер Яйце круто; обсмажене з цибулею філе окуня (100 г).
П'ятниця Відварена буряк (100 г), заправлена оливковою олією, відварений рис (100 г) із соєвим coyсом або кетчупом, томатний сік.
Субота Яйце круто; тушкована яловича печінка (150 г); йогурт без наповнювача.
Неділя
Салат зі свіжої капусти та моркви, заправлений рослинним маслом і соком лимона, смажені шампіньйони (100 г) з відварним рисом (100 г), апельсиновий сік.

Полудень
Щоб утамувати відчуття голоду і уникнути рясних перекусів, випивайте склянку будь-якого соку, теплого трав'яного чаю, курячого, м'ясного, рибного або овочевого бульйону.
Вечері
Понеділок Відварене куряче м'ясо (100 г), скибочка сиру (50 г), склянка знежиреного кефіру.
Вівторок Відварена цвітна капуста (150 г) з соєвим соусом; картоплина в мундирі, шматок хліба з висівками, чай з цукрозамінників.
Середа Тушкована риба (100 г); йогурт без наповнювача, склянка знежиреного кефіру.
Четвер Салат зі свіжих овочів, заправлений рослинним маслом, тушкована квасоля з петрушкою, відварна картоплина, шматок хліба з висівками; чай з цукрозамінників.
П'ятниця знежиреного сиру (100 г), скибочка сиру (50 г), йогурт без наповнювача; склянку теплого молока.
Субота Салат з краснокочанноі капусти, заправлений оливковою олією і посипаний зеленню петрушки, шматок хліба з висівками, 2 ківі; чай з цукрозамінників.
Неділя Крабові палички (50 г), политі лимонним соком; тушкована яловича печінка (150 г); склянку теплого молока.

Коментарі