- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
by
Michael Voznesenski
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
Показання:
- Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки при нерізко загостренні і в період одужання;
- Гострий гастрит у період одужання;
- Нерізко загострення хронічного гастриту із збереженою секрецією.
Загальна характеристика:
- Фізіологічно повноцінна дієта з обмеженням сильних збудників секреції шлунка, слизової оболонки, довго затримуються і важко перетравлюваних продуктів і страв.
Хімічний склад і енергоцінності (добовий раціон):
- Білки - 90-100г (60% тварини)
- Жири - 100г (30% рослинні)
- Вуглеводи 400-420г
- Енергоцінності - 2800-3000 ккал.
Рекомендовані продукти і страви:
Хліб пшеничний вчорашньої випічки або підсушений, сухе печиво, бісквіт. Супи з протертих овочів, молочні супи з протертих круп. Нежирне м'ясо, птиця, риба, парові або відварні страви з них.
Молоко, вершки, некислі кефір, кисле молоко, сир. Картопля, морква, буряк, цвітна капуста. Крупи: манна, рисова, гречана, вівсяна. Солодкі ягоди і фрукти в протертому, вареному і печеному вигляді.
Виключені продукти і страви:
Житній і будь-який свіжий злеб, вироби зі здобного тіста.
М'ясні і рибні бульйони, щі, борщі, міцні овочеві відвари. Жирні сорти м'яса, птиці, риби, солона риба, консерви. Молочні продукти з високою кислотністю.
Пшоно, перлова, ячна і кукурудзяна крупи, бобові. Білокачанна капуста, редька, щавель, цибуля, огірки, Солоний, квашені та мариновані овочі, гриби. Кислі і багаті клітковиною фрукти та ягоди.
- Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки при нерізко загостренні і в період одужання;
- Гострий гастрит у період одужання;
- Нерізко загострення хронічного гастриту із збереженою секрецією.
Загальна характеристика:
- Фізіологічно повноцінна дієта з обмеженням сильних збудників секреції шлунка, слизової оболонки, довго затримуються і важко перетравлюваних продуктів і страв.
Хімічний склад і енергоцінності (добовий раціон):
- Білки - 90-100г (60% тварини)
- Жири - 100г (30% рослинні)
- Вуглеводи 400-420г
- Енергоцінності - 2800-3000 ккал.
Рекомендовані продукти і страви:
Хліб пшеничний вчорашньої випічки або підсушений, сухе печиво, бісквіт. Супи з протертих овочів, молочні супи з протертих круп. Нежирне м'ясо, птиця, риба, парові або відварні страви з них.
Молоко, вершки, некислі кефір, кисле молоко, сир. Картопля, морква, буряк, цвітна капуста. Крупи: манна, рисова, гречана, вівсяна. Солодкі ягоди і фрукти в протертому, вареному і печеному вигляді.
Виключені продукти і страви:
Житній і будь-який свіжий злеб, вироби зі здобного тіста.
М'ясні і рибні бульйони, щі, борщі, міцні овочеві відвари. Жирні сорти м'яса, птиці, риби, солона риба, консерви. Молочні продукти з високою кислотністю.
Пшоно, перлова, ячна і кукурудзяна крупи, бобові. Білокачанна капуста, редька, щавель, цибуля, огірки, Солоний, квашені та мариновані овочі, гриби. Кислі і багаті клітковиною фрукти та ягоди.
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
Коментарі
Дописати коментар