Вода - ефективний засіб для схуднення, - вчені

Американські вчені виявили, що вживання двох склянок води перед їжею сприяє швидкому насиченню і знижує споживання калорій, що допомагає скинути зайву вагу 

У дослідженні, проведеному співробітниками Уірджінського політехнічного інституту, взяли участь 48 осіб у віці від 55 до 75 г оків, розділені на дві гру пи. У ході пошуків всі вони вживали проте ову низькокалорійну їжу. При цьому добровольці з експериментальної групи перед їжею випивали приблизно в 480 мілілітрів чистої води, а контрольна г рупа цього не робила.

Виявилося, що учасники, які випивали в оду перед їжею, споживали на 75-90 кілокалорій менше, ніж члени контрольної групи, при кожному прийомі їжі, пишуть Медновости і. У результаті цього че рез 12 тижнів експерименту середнє зниження мас і тіла в експериментальній ентальній групі склало більше семи кілограм в проти неповних п'яти кілограмів у контролі. Яких-небудь побічних ефектів від «водного схуднення» не спостерігалося.

На думку керівника дослідження Бренди Деві, такий ефект вод і, швидше за все, викликаний фізичним заповненням шлунка некалорійною субстанцією, що призводить до зменшення обсягу в споживаної їжі. Зазначений обсяг рідини надходив в організмів добровольців у вигляяді води, а не підсолоджених напоїв, що знижувало загальну калорійність раціону.

Деві також нагадала, що вживання надмірної кількості рідини (6-10 літрів в короткій проміжок часу) може призвести і до водної інтоксикації і смерті, тому, намагаючись схуднути, потрібно знати міру.

Коментарі