Схуднути до літа з Кремлівською дієтою

Кремлівська дієта 

Кремлівська дієта отримала свою назву через чутки, що саме на ній худне російський уряд. Не знаю наскільки це правда, цілком можливо, що це так. Сама дієта відноситься до низьковуглеводних дієт і в основі лежить відмова, а точніше сильне скорочення споживання вуглеводів. Аналог цієї дієти на заході - дієта Аткінса. У цій статті ви дізнаєтеся все про кремлівську дієту, від основних принципів до таблиць продуктів.

Суть дієти 
Уявіть, що у вашому організмі є посудину, що містить у собі вуглеводи, цю посудину постійно поповнюється вуглеводами з їжі і постійно витрачається вашої життєвої активністю. Можна назвати його і рівнем цукру в крові, але це буде, на мій погляд, трохи неточно. У випадку якщо ми споживаємо багато вуглеводної їжі (солодке, борошняне і т.д.) ми переповнює посудину, і це переповнення відкладається у вигляді жиру. У випадку якщо ми деякий час не їли вуглеводні продукти ми спустошили посудину, і саме в цей момент починає витрачатися жир, прикладом є ранкова фізична активність на голодний шлунок - цукру в крові мало, активно витрачається жир.

Так ось суть кремлівської дієти - прибрати взагалі з організму цю посудину і замінити її іншою, білково-жировою посудиною.
Досягається це зниженням споживання вуглеводів до рівня нижче 40 гр. вуглеводів на добу.

Продукти кремлівської дієти 
Низько і безуглеводістие продукти це - яйця, м'ясо, морепродукти, деякі молочні, трави та овочі. Дивіться докладніше в таблиці:

Таблиця продуктів кремлівської дієти. 

Початок дієти 
Я вважаю, що кремлівську дієту, як і будь-яку іншу, необхідно починати відразу як тільки ви вирішили схуднути. Важко на перший час буде в будь-якому випадку, але ви уникнете такого важливого психологічного моменту як - «сьогодні наїмся як останній раз у житті, а завтра на дієту». Повірте, ви і на дієті можете об'їстися надалі.

Отже, дієта ділиться на три стадії - вхід, дієта, вихід. На першій стадії нам необхідно знизити споживання вуглеводів до рівня нижче 40 гр. на добу, в оригінальній кремлівській дієті, до речі, все вважається в балах, де 1 бал = 1 вуглеводи, але ми будемо спочатку називати речі своїми іменами. Я раджу знижувати споживання на стадії входу в дієту як можна нижче, це впливає на швидкість спустошення судини і на наближення «кращих часів», наприклад нижче 20 гр, як в дієті Аткінса.

Результатом першої стадії буде вхід в так званий кетоз - такий процес в організмі, коли енергія береться з жирів, а не з вуглеводів. Тобто це і є саме натуральне схуднення. Тривалість першої стадії близько 2 тижнів, це найважчий час на всій дієті. Але, на перший час буде дуже цікавий стимул, хоч і несправжній - ви за перший час будете дуже сильно скидати вагу, саме скидати вагу, а не худнути. Це пов'язано з тим, що 1 гр. вуглеводів утримує в організмі 4 гр. води, тобто якщо ваше нормальне споживання вуглеводів, відповідає вашій активності знаходиться на рівні 200 гр., то недо 180 гр. ви на добу скинете 180 гр + 720 гр води, тобто в цілому 900 гр. Непогано за один то день? Але помилково, це всього лише вода, жир поки на місці.


Пийте більше води 

Вам необхідно споживати якомога більше води, для виведення кетонів з організму, тому що це токсичні речовини результат розпаду жирових клітин. Дають неприємний запах з рота і погіршення самопочуття. Пийте воду і все буде нормально.

Стадія друга, дієта 
На другій стадії ми вже перебуваємо у стані кетозу, наш організм одержує енергію за рахунок спалювання жирів і від того, як добре він з цим справляється залежить ваше самопочуття і бадьорість, в основному люди себе почувають навіть краще ніж при звичайному харчуванні. Я можу підтвердити той факт, що при кетозі взагалі не болить голова і сильно притуплен апетит.

На другій стадії кремлівська дієта радить знайти свій рівень споживання вуглеводів, відштовхуючись від якого можна або худнути, або утримувати вагу, або повніти. Він знаходиться на рівні приблизно 60-100 вуглеводів на добу.

Я раджу на другій стадії продовжувати споживати не більше 40 вуглеводів на добу, ви будете постійно худнути і будете менше думати про кулінарні вишуканості, просто харчуючись збудованим для себе колом продуктів.

Не бійтеся в будь-який з днів, наприклад, у свято, кілька перевищити норму споживання вуглеводів. День «завантаження» іноді позитивно впливає на подальше схуднення, після того як через тривалий час темпи схуднення зменшилися, це дає сплеск для організму. Вийти зі стану кетозу - справа не одного дня. Але не потрібно себе налаштовувати на переїдання, а то вийде, що ви просто зіб'єте свій настрій.

Вихід з дієти 
Головний плюс кремлівської дієти в тому, що результат мало схильний поверненню, адже на відміну від багатьох дієт ми втратили саме жир за рахунок тривалості дієти. Виходити краще природно плавно, тобто додаючи по 10 вуглеводів на добу до досягнення 100-120 гр. на добу. Ваша вага відкотиться на стільки, наскільки містка ваша вуглеводна посудину, про яку ми писали вище. Врахуйте це, 1 гр. вуглеводів утримує 4 гр. води, тобто якщо у вашій посудині 600 гр. вуглеводів, то води приблизно 3 кг.

Якщо ви перебували на кремлівській дієті тривалий час, на виході і після у вас не буде вуглеводної залежності, постарайтеся як можна довше зберегти це. Багато людей після кремлівської дієти ось вже близько 5-ти років не їдять цукор і хліб.

Коментарі