Рибна дієта



Нашому організму необхідно одержувати з їжею достатню кількість поліненасичених жирних кислот. Риба є невичерпним джерелом цього незаперечно важливого елемента. Завдяки своєму збалансованому складу рибна дієта дозволить позбутися від деякої кількості кілограмів і допоможе поліпшити стан організму в цілому. 

Основні рекомендації 

1. Як морепродукти, так і риба добре поєднуються з огірками, кабачками, зеленню, морквою, буряком, болгарським перцем і капустою (брюссельської та кольоровий).

2. Рибу краще не вживати в поєднанні з помідорами, баклажанами, грибами, редькою і картоплею.

3. Як гарнір до риби добре підходить бурий рис.

4. Рибні страви краще готувати простими методами (її можна запікати, тушкувати, готувати на парі).

5. Під час приготування риби варто використовувати лише мінімум жирів.

6. Проводити дієту краще всього взимку - в цей час організм особливо має потребу в ударній дозі корисних елементів, тому схуднення пройде ще і з користю для здоров'я.

7. Щодня або через день протягом всієї рибної дієти можна вживати червоне сухе вино (по 100 мл на день).

8. На час дієти необхідно виключити з раціону кондитерські вироби, жири тваринного походження, пиво і будь-які напої, що містять кофеїн.

9. Солити страви під час дієти не варто, на противагу цьому можна використовувати різні спеції, приправи і лимонний сік.

10. Для рибної дієти краще використовувати тріску, судака, хека, камбалу. Можна вводити в раціон і більш калорійні сорти, такі як сьомга і горбуша.

Рибна дієта на 10 днів 



Дана дієта розрахована на 10 днів. Втрата ваги зазвичай становить 3-5 кг. Щоденна норма води в чистому вигляді - 1.5-2 л (обов'язково варто випивати по склянці відразу після пробудження і перед будь-яким прийомом їжі).

Меню рибної дієти

• Сніданок: яйця (1-2 шт.), нежирний кефір або йогурт (200 мл), а також будь-який фрукт з високим вмістом вітаміну С (через 10-15 хв. Після завершення трапези). У ранковий раціон також входить несолодкий зелений чай (400 мл).

• Другий сніданок: за 15 хв. до їжі - риба (50 г) і тепла вода (200 мл), після чого можна з'їсти що залишилася порцію риби (200 г) з овочевим гарніром, а також будь-який фрукт.

• Обід і вечеря (однакове меню): перед трапезою варто випити теплу воду (близько 400-500 мл), після чого можна їсти рибу або морепродукти (250 г) з овочевим гарніром (для заправки варто використовувати нежирний йогурт або лимонний сік).

• Полудень: йогурт або нежирний сир.

Зверніть увагу - після обіду пару годин не можна нічого пити. А перед сном обов'язково варто випити склянку чаю для схуднення.

Рибна дієта на тиждень 

Даної дієти можна дотримуватися 7-10 днів. Втрата ваги зазвичай становить 0.4-0.8 кг на день.

• Сніданок: яйце некруто (1 шт.), Яблуко і зелений чай.

• Другий сніданок: відварена риба нежирних сортів (200 г), склянка мінеральної води без газу та огірок.

• Обід: відварна риба нежирних сортів (200 г) і листя салату, а також нежирний сир (150 г) і несолодкий зелений чай.

• Вечеря: відварна риба нежирних сортів (200 г), нежирний сир (100-150 г), овочі в свіжому вигляді і несолодкий зелений чай.


Перед тим, як приступити до рибної дієти обов'язково проконсультуйтеся з лікарем - можливо саме вам вона протипоказана. Крім того не забувайте, що морська риба може викликати алергічну реакцію. 
Худніть на здоров'я!

Коментарі