Пивна дієта

Пиво по праву вважається одним з найпопулярніших напоїв на планеті. Саме тому, досить специфічна пивна дієта має визнання серед широких мас. І навіть не думайте, що вона призначена для збільшення маси тіла - навпаки, дана методика дозволяє з легкістю позбуватися від зайвих кілограмів (за пару тижнів можна втратити 5-6 кг). 



Плюси і мінуси пінного напою 

Пиво незамінне в літню спеку - засноване на найчистішій воді воно чудово втамовує спрагу. Вхідні до складу пива хмелеві гіркі речовини заспокоюють нервову систему і стимулюють травлення. Проте вони ж помітно підвищують апетит, що може призвести до переїдання.

Хімічний склад пива дуже різноманітний. У ньому присутні вітаміни В і С, а також кальцій, фтор, мідь, цинк, калій, натрій і магній. Входить до його складу вуглекислота стимулює кровотік і збільшує секрецію шлункового соку. Проте не варто випускати з виду і присутні в напої рослинні гормони. Їх регулярне вживання провокує певні зміни в організмі людини (сюди можна віднести пивний животик, зниження потенції та інші неприємні явища).

До недоліків пива можна віднести наявність біогенних амінів і етилового спирту - з вживанням пінного напою можна «заробити» проблеми з нирками і печінкою.

Раціон і меню пивний дієти 

Сіль і цукор доведеться виключити на весь час дієти (вона триває рівно 14 днів). Повторно вдатися до цієї методики схуднення можна через 2-3 місяці, але краще зробити перерву на півроку.

Грунтується пивна дієта на наступному явище: на «розігрів» добре охолодженого пива організм змушений витрачати певну кількість енергії і при відсутності рясної закуски це має призвести до позбавлення від зайвої ваги. Виходячи з цього, щодня коштує випивати 1-1.5 л холодного пива, розподіливши його на рівні порції (за винятком 7-го і 14-го днів, коли можна пити лише воду). Крім цього в раціон можна включати наступні продукти:


• Понеділок: каша з гречаної крупи, зварена на воді (масло додавати не можна) - 100 г 
• Вівторок: відварне куряче м'ясо (грудинка) - 100 г 
• Середа: будь нежирне відварне м'ясо - 100 г 
• Четвер: будь-яка відварна риба - 100 г 
• П'ятниця: некрохмалисті овочі та фрукти 
• Субота: тільки пиво 
• Неділя: тільки мінеральна вода без газу 

Протипоказання 

Пивної дієти варто уникати при наявності будь-яких хронічних захворювань (ШКТ, серцево-судинної системи, нирок, печінки). До неї не можна вдаватися при системному вживанні будь-яких лікарських засобів. Також, не можна використовувати цю дієту, якщо є схильність до пивного алкоголізму. Настійно рекомендується перевірити своє здоров'я перед початком дієти, в іншому випадку її результати можуть виявитися вельми плачевними.

Чи варто вдаватися до цієї досить спірної методики схуднення? Вирішуйте самі, ми ж радимо вам розумно підходити до питання позбавлення від зайвої ваги.



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі