Смузі-дієта: смачно і комфортно

Модне слово «смузі», яке прийшло в лексикон сучасної людини кілька десятиліть тому, породило не тільки смачні рецепти здоров'я, а й смузі-дієту, смузі-клуби, смузі-кафе. Легкість приготування соковитого густого коктейлю перетворює дієтичний раціон у свято смаку і настрою. Смузі - повноцінна заміна шоколадкам і тістечком, а стрілка вагів - подарунок до наступаючого сезону задоволень. Людина, що придумала смузі-дієту, напевно був винахідником, романтиком і філантропом. 




Смузі-дієта 

Смузі - густий коктейль зі свіжих фруктів, овочів і соку, молока чи морозива, з додаванням мюслі, насіння, пластівців. «Smoothie» (смузі) в перекладі з англійської означає «ніжний, вкрадливий». Саме такі асоціації виникають у людини, яка вперше продує цей в'язкий десерт. Психологи зробили несподіване відкриття: людина, яка їсть смузі, немов впадає у безтурботне дитинство, коли не було ніяких проблем, коли були живі батьки, коли дерева були великими. Саме тому користь смузі-дієти, крім розвантаження та очищення організму, насичення його вітамінами, полягає ще й психологічному настрої на позитив.

Переваги смузі-дієти 

Найважливішим плюсом цієї дієти є її демократизм: не потрібно придумувати суворих рецептів складних страв, з іноземними інгредієнтами. Головне правило - в стакан з смузі йдуть фрукти та / або овочі, які є під рукою, по сезону, що ростуть у районі проживання. Молоко і морозиво замінюються на сік, калорійні фрукти, крохмалисті овочі - на легені. Яблучний, морквяний, сік селери, м'якоть манго, знежирений йогурт - один з варіантів смузі для тонкої талії. Готується такий напій протягом однієї-двох хвилин: досить порізати фрукти, включити блендер і збити вміст.

Іншим очевидним плюсом смузі-дієти є трьох-п'яти разовий прийом коктейлю, як тільки відчується легкий голод. Кожна порція смузі замінює собою повноцінну трапезу. Свіжість продуктів та самостійне приготування коктейлю - показник екологічності і впевненості в тому, що готовий продукт не містить консервантів та інших шкідливих речовин. Проводити смузі-дієту можна в якості одного дня на тиждень або ж протягом кількох днів, домагаючись зниження ваги.

Очевидний плюс смузі-дієти - користь і смак, з'єднані в одній склянці. Саме тому сміливо можна додавати в коктейль не самі приємні, але корисні і здорові продукти, такі як листя і коріння селери, зелень шпинату і кінзи, петрушки і кропу, паростки пшениці, кропиву і бурякове бадилля. Разом з коханим томатним соком весь цей «зелений город» принесе подвійну користь.



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі